Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
stavrno be zimi tebe,![]()
А коа се молиш таму, молитвите ви се фаќаат ли?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
stavrno be zimi tebe,![]()
Ова кажи им го на тие што ја продадоа државата и газот, не мене. Јас секако ќе си го терам патот што подалеку од тие неандерталци, со извинение за поштени исклучоци.Ако стане ќе видиш што је** .
Дали стилот или животот ќе ти го..![]()
BREAKER7777777ke zivees vo taa drzava i nema da bides nitu osteten nitu ke ti se odzema nesto od tvojot zivot,a ti ako ne sakas da zivees togas mozes da se iselis i na mars, poveketo stravovi se pokazuvaat kako lazni,mozes da se potsetis na istorijata koga krstonoscite navlegle vo erusalim , pa go napravile toa sto go napravile , vladelee kolku sto vladelee , ima dosta primeri kolku bile maltretirani i ubivani muslimanite , so doaganjeto na salahudin ejubi , koga navleze vo kuds erusdalim nikoj ne bese ubien , toj pokaza golemo milosrdie kon hristijanite ziveea vo mir , imaa sekakvo pravo na sozivot,i evreite i hristijanite imale isti prava kako i muslimanite setise na zverstvoto pokazano od hristijanite vo spanija, koga hristijanskata vojska potiknati od filip,2so osvojuvanjeto na spanija zapoveda likvidacija na site muslimani stari i mladi mazi i zeni, koj pobegnal pobegnal bea ubieni nad 3 milioni muslimani,zato ti velam poveketo stravovi se pokazuvaat kako lazni,a tvoe e da si razmisluvas kako sakas,.i umees.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 11:15 ---
imaj pocit kon sogovornikot i ne koristi bezobrazni zborovi
BREAKER7777777 се дрзнувате да барате да се иселат Америте и остали западни сили од "рајот" на Блискиот Исток? Па тие бе чоек ви кажаа за што служи нафтата, тие бе чоек направија држави од вашите номадски племиња.
Треба нив да им се клаљате, а не на Алах.
ПОнатаму, цело време споменуваш гостин си во туѓа држава, арно ама ако таа држава прогалси шеријат тогаш не си гостин. Сулудо, инфантилно размислување.
Што е со моментот дека ако еднаш стапне муслиман на одредена територија, тогаш таа е засекогаш муслиманска?
Појма батка немаш што е генетика, а се топориш со ставови за хомосексуалноста, чуени од локалниот оџа у џамија.
Прашај се колку ги има меѓу вас, муслиманите? Колку има педерастија на блискиот исток, односно да имаш чест да си со младо момче до тебе?
Толку дебилштини на неколку страни изнапиша, што не знае чоек на шо попрво да ти одговори.
Од религиозен фанатизам и закоравеност, преку инфантилна лоботомираност до медицниска и економска "стручност", околу хомосексуалноста и нафтата.
Се прашувам, што ли вие учите во школо? Какво ли образование и карактер стекнувате во текот на вашиот живот?
Зарем рикањето на оџата читајќи го куранот е доволно за наносекунда, да ги побие сите ваши морални вредности, сознанија во текот на образовниот процес втемелени на некои научни основи, и да се завртите слепо кон замислениот пријател на наебото, а некои и да си го одземат животот во негово име?
Каква сорта на луѓе сте вие, за да цел свет застане отворено против вас?
BREAKER7777777
може ли да се договорите што е што? еден вика дека нема ништо да му фали и дека АКО сака може да се исели, друг вика смрт. збунка сум![]()
Како што кажав :
1)Му се нуди ислам-има опција да го прифати или да го одбие
2)Ако го одбие,треба да плаќа данок
3)Ако не сака да плаќа данок,тогаш му се советува да се исели
4)Ако не сака и да се сели т.е не прифаќа ниеден од тие услови,тогаш смрт.
Жал не жал, не зависи од мене.Ќе грицкаш за некоја година. А и да е за многу години ај ти ќе се куртулиш. Ами не ти е жал за децата??![]()
--- надополнето: 12 декември 2012 во 22:56 ---
Како што кажав :
1)Му се нуди ислам-има опција да го прифати или да го одбие
2)Ако го одбие,треба да плаќа данок
3)Ако не сака да плаќа данок,тогаш му се советува да се исели
4)Ако не сака и да се сели т.е не прифаќа ниеден од тие услови,тогаш смрт.
Жал не жал, не зависи од мене.
А тоа што не можам да го променам, не можам ни да се замарам со истото.
Краток е животот, а пуканките вкусни.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 23:53 ---
Иди лечи се бе.
Робија за сите верници, да сфатат дека никаков алах ч.џ.шкњ нема да ги спаси.
Коа ќе се освестат, добредојдени се во атеистичкото општество, каде што има луѓе, а не морони.
Пумо,не ми пречиш нити ми е гајле за вас атеистите.
Ве почитувам како луѓе,не се замарам во што верувате а што не.Ваша работа...Тебе твојот пат,мене мојот.
By the way....со ова “никаков аллах нема да ги спаси“ и “робии“? Ај изјасни се да видиме на што стои атеизмот и таквите како вас....без лицемерија,тргните маските...
Па после скоро 5 години на форумов, белким научи што е атеизам.
Ако не знаеш, оди прочитај. Не си привилегиран па тебе посебно да ти објаснувам.
Ако твојот пат носи малтретирање за мене, ќе имаш сериозен проблем.
Се додека твоите избори не ми штетат мене, сакаш живеј со 10 жени, сакаш гол шетај, сакаш сечи си по еден прст на ден за Алаџ ч.к.љ.ш.ќ.
И јас почитувам муслимани, ама не глупаци кои сакаат даноци за неверниците, ако не прогон, ако не смрт.
Мрш.
Ако јас живеам во држава со шеријатски закон, автоматски законот ме осудува! Поточно некој идиот смислил дека јас му сметам на Аллах семоќниот...
Е ај објасни на кој начин ти врши опресија некој што има секс со девојка а не е во брак со неа? На кој начин ти вршат опресија двајца хомосексуалци? На кој начин ти врши опресија некој што се занимава со гатање, магии и слично?На кратко...Муслиманот се бори само против оној кој врши опресија на него во смисла на неговото верување.
Ако јас живеам во држава со шеријатски закон, автоматски законот ме осудува! Поточно некој идиот смислил дека јас му сметам на Аллах семоќниот...
Абе ајде... мислете бре луѓе што зборувате.
Што зборувате глупости?
Јас ете не се заморувам во таква држава со религија... што ќе прават оние „по законот“?
По твое ќе мора да ме убијат! Бре
Ќе ги малтретираш сите со донесување глупи закони?
не ти треба муслиманска држава за тоа, види ние во Македонија какви глупи закони имаме... ти ќе сакаш уште поглуваи и без веза закони да следиш?
Ма немој...
Не сме ние деца овде... јас нема ни да начекам за 50 години да видам што ќе биде со исламот или христијанството...
Доналд,
Моето знаење е докажано од врвни стучни лица(не од оџи како што ти си замислуваш).
Мојата професија е благородна од која многу луѓе имале и понатака имаат бенефит(ова само за инфо-ова е подфорум религија и се трудам да останам на таа тематика,да расправам за религијата а не за мојот професионализам или пак слични оф топик тематики).
Проблемот со тебе е твојата искомплексираност,омраза кон исламот.Не гледаш објективно на работите туку си исполнет со емоции.За тоа неможам да разговарам со личности како тебе,премногу од субјективен агол гледате.
Јас се трудев да бидам објективен и да го прикажам исламот во кратки црти онаков каков што е.Исламот е тој,за некого добар а за некого лош.Секој со своето верување.
Тоа што ти имаш проблем со него мене тоа не ме засега,тоа е твој став и терај си со својата мисла.
Немам намера да се замарам со провокации и препукавања кога нема потреба од такво нешто.
Затоа предходно ти реков,ако не ти одговара немој да ме читаш.Skip it...
Биди поздравен
Пумо,
Мисинтерпретација...Назад врати се на Шкорпијон објаснував каков е исламот во Шеријат и што значи џихад.Али овде некако го вадат од контекст.
Да не се навраќам.
На кратко...Муслиманот се бори само против оној кој врши опресија на него во смисла на неговото верување.
Џихадот е цел комплекс и не е така баш глупава работа.Џихадот е борба во екстремна нужност и во вистинска муслиманска земја.
Не е борба против невини,стари,изнемоштени,деца....борба само против оној кој се бори против тебе.
Кога би живеела ти во таква шеријатска држава тоа е друг проблем,но таков шеријат не доаѓа во земја како Македонија.Така да ,не се секирај...уживај си во пуканките.