zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.443
- Поени од реакции
- 6.115
некој православен верник нека купи викендичка во Зајас и нека направи црква ...заб за заб ...
E па да ти кажам или објаснам како е на сред село.На сред село има нова џамија на која се уште се изведуваат градежни работи.Така да сега во Пешталево има две џамии и една мала црква на која од време на време се изведува по некоја градежна работа во зависност од финансиските средства.Е,на сред село секоја вечер кога ќе завршат земјоделските работи се збираат на муабет селаните.(без разлика дали се муслимани или христијани)И на тоа место нема место да се паркираат ни два камиона а не пак да сеНе ?!
горди сме што нашата армија започна од нула кога ЈНА до штекер однесе назад во Белград...тоа доволно докажува колку сме се мирисале со нив?Понекогаш разликите са огромни. Да не ти наброувам десетки примери во различниот третман. Едните като си одеха палеха складовите со прехраната, другите като си одеха оставаха клучот за складовите на градоначалника. Едните като си одеха изкртиха и вратите, другите оставиха школи и цркви,кои и до днес користите. Докато едните праштаха своите служби да прават бунтови, другите даваха оружие.
Жителите се целосно подвоени во ставовите околу изградба на нова црква во центарот на селото, кај спортското игралиште, веднаш наспроти џамијата која што пак е изградена пред 2-3 години.E па да ти кажам или објаснам како е на сред село.На сред село има нова џамија на која се уште се изведуваат градежни работи.Така да сега во Пешталево има две џамии и една мала црква на која од време на време се изведува по некоја градежна работа во зависност од финансиските средства.Е,на сред село секоја вечер кога ќе завршат земјоделските работи се збираат на муабет селаните.(без разлика дали се муслимани или христијани)И на тоа место нема место да се паркираат ни два камиона а не пак да се
играло фудбал.
Е сега кажи ми дали тоа што го гледаш на левата страна ти личи на место каде што се игра фудбал?Тоа е бара каде шетаат гуски и пајки.И сега ти кажи ми како може да се изгради оваа џамија на тоа место а не може спроти нејзе црква?Но мене едно ме зачуди?Не можам да сфатам како во ова село може да се случи ова кога едни спроти други не си сметаат жителите.Или пак има влезено голема политика или пак некои работи се прикажуваат како што му одговара некому.
Градел на државно земјиште
Тетовец видел убаво место и одлучил да си изгради викендичка иако земјиштето било државно и тој немал никаков одобрение. Против А.Б. (32) вчера биле поднесени кривични пријави за бесправно градење и за узурпација на недижности.
Според кривичната пријава тој во јуни годинава кај месноста Јелак во атарот на селото Шипковица почнал да гради. За кусо време ангажираните работници му изградиле и пат до објектот, а тоа го привлекло вниманието на инспекаторите кои по проверката утврдиле дека тој немал дозвола за градба или пак имотен лист за земјиштето.
Да да ама тоа сте го учеле од книгите на оние кои ви оставија без армија и ви ставија во војна. србингорди сме што нашата армија започна од нула кога ЈНА до штекер однесе назад во Белград...тоа доволно докажува колку сме се мирисале со нив?
а инаку кој оставил училишта? Бугарите? Бугарите донесоа само смрт во Македонија и ги сметаме како ОКУПАТОРИ!
Да да ама тоа сте го учеле од книгите на оние кои ви оставија без армија и ви ставија во војна. србин
Види јас секој месец сум по два пати во с.Пешталево.Колку што се сеќавам јас никаде не спомнав дека џамијата е изградена нелегално.Жителите се целосно подвоени во ставовите околу изградба на нова црква во центарот на селото, кај спортското игралиште, веднаш наспроти џамијата која што пак е изградена пред 2-3 години.
Карлос , џамијата е изградена легално (па и под овие околности православните се обиделе да попречат) , додека црквата требаше да се гради нелегално , дури и на државно земјиште. Ај барем да беше на приватен имот.
Целиот простор не е така мал како што го прикажуваш туку има речиси 2000м2.
Поповите имале среќа тој ден, иначе еве што му се десило на тетовчанец заради тоа што градел на државно земјиште (денешен број на Вечер)
Турци никогаш не ни влегувале во парламентотке се соочува цел Блакан кога Балканот е доволно прост да се занимава со внатрешен раскол. Турците ви влегоа во парламент циганите ви се множат ко скакулци - пола Бугарија со ОМО Илинден се занимава, Србија го изгуби Косово...се теши со Вранишковски, среде Атина на синтагма пола африка и азија на Алах му се молат, ѓупците со нас зафатени, Македонци глумат...Босна и Косово се одамна изгубени приказни, Македонија...темата е за Македонија
...силување во име на изнуден мир..до кога не знам
па ако ги пратите пак во ново пакување пак ќе ги врати....Еднаш веке го направи, видовме дека се вратиха.
Колко пати уште може да ги врати?!