Искуства со полицијата!

Сте имале ли искуство со полицијата?

• Вкупно гласачи
    312
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
1. накај 1-2 саат лето беше знам,и со другариве нешо се заебававме,се тепавме демек,и ко за беља поминаа плавците...не разделуваа демек едно друго,па муабети,па ај до станица,ама ништо,мали бевме не пуштија...

2.играв баскет касно,и дојде обезбедувањето од школото,али неможеше да ме избрка,и ваљда викнал џандари,па дојдоа они,и нешто како,ти мангуп ќе глумиш ова она,и правев склекови за да не ме носат у станица :pos:

што знам,тоа...со алфи не сум имал некој контакт,освен пред 2-3 недели у школо кога ни се качија горе,пошто ги заебававме од прозор,ама помина све мирно...

Shur1keN

Hard Gamer
Член од
27 март 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
еднаш се шетав со другарми низ град и имаше таму навивачи се тепаа и полицијата одеше и наместо нив мене ме удри со пендрекот и после се каравме и накрај едвај ми се извини педерот

M

Mamba.

Гостин
Ништо сериозно, неколку пати ме имат запишано за некои глупости, ништо друго.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
1 случка: поке пати ми имаше дојдено поштар дома со некаква си пријава за на суд, наводно сум се степал со некој, па ме бараат на суд, али финтата е тоа што името се совпага со моето, али не и презимето :D па едно 4-5 пати имаше дојдено поштар, али кога и да дојди стално ја не бев дома. Се погодив јас последно, му кажувам ни сум јас тој нити сум се степал, и немој да ми идиш поке.

Ко по некој ден, 8 сааат сабајле, ја спијам, ми иди бабами в соба, и што е најсмешно (малце заборава) ми вика: дојди на врата те барат гости, ко идам јас на врата, 2 џандари у униформа :pos: и ми викаат ајде на суд треба да те приведиме :D и му викам јас а чекај кој го барате, и ми кажуваат, и му викам не сум јас тој, презимето не е то, и не ми верваја :facepalm: ми викат имаш лична карта? а баш па немаше еден месец кај што ја имав извадено, му ја носам, запишаја што запишаја и ми се извинија што ме разбудија и така :icon_lol: резиме на цела случка, уствари испадна дека таја некоја си будала со мое име, живеел на моја адреса пред 14-15 години под кирија, и ваљда тука му е последно регистрирана адресата и не е одјавен, јбг :pipi:

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Можеби не е за оваа тема моето прашање но сепак би го поставил. Ме фатија пијан со возило, ми пишаа казна си ја платив и сега ми дојде пресуда дека треба да ми ја земат возачката уште 6 месеца. Како да постапам да чекам известување или можам одма со тоа да им ја однесам возачката во најблиската полициска станица. Ве молам за одговор доколку некој знае

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
ALL COPS ARE BASTARDS ! :icon_mrgr:
Не сум имал никакви поголеми проблеми досега со законот и со полицијата, освен што едно 5-6 пати досега ме имаат легитимирано, а еднашка и претресено ........... но за најбанални работи, со братучед ми се шетавме ноќно време низ град и Алфи не собраа без никаква причина и не легитимираа и претресоа, ама пошто не најдоа ништо сумљиво во нас не пуштија за едно 15ина минути ! :icon_lol:

Член од
2 март 2012
Мислења
93
Поени од реакции
56
1.Не сум имал проблеми досега, само неколку, еве на пример еднаш со еден другар идевме до бензинска со моторите, он имаше 50ка регистрирана + кацига носеше а јас 150ка без ништо, ни регистрација ни кацига. И кога видов дека на бензинската има полиција одма скршнав по едно уличе и да ме нема а другарот си отиде да полни бензин, и само го прашаа кај е другар ти шо избега одма... :D

2.Татко ми е риболовец а риболовот на преспанско е забранет... Сеа јбг нема од што да живее народот и мора некако да се снаоѓаат луѓето иако е забрането. И еден полицаец не знам што му се запна никој не бркаше само татко ми цело време се обидуваше да го начека. Нормално татко ми го виде кога се враќаше дома ама се направи наудрено зошто сепак казната ако те фатат е голема - 500 евра. И доаѓа татко ми дома и одма по него тоа копилето со југото, извади пиштолот и се закануваше цело време ако не му ги даде рибите и мрежите ќе пукал или казна ке пишел а немаше ни налог ни ништо, самоиницијативно дојде. И нормално виде не виде си замина. Штета не знаеше татко ми да снима со телефонот, јако ке беше да го снимеше :P
ЕДИТ:А баткава мислеше дека ако е полицаец и ако има пиштол господ за муда го фатил..идиот

3.Истиов полицаец од втората со југото бркаше два мои другари со крос ама не ги стигна :)

I

IBIZA SOUND

Гостин
pred 4 5 godini okolu 4 sabajle si idam od bt i odam na kaj kavad ama aj si rekov ke vlezam vo pp i od tamu za kavad
i zastanuvam kaj avtobuskata vo pp i eve gi pred mene so golf 2 zastanuvaat alfite od pozadi mene druga kola,nesto slicno kako na filmovite koga gi brkaat kriminalcite:) i ni baraat dukumenti i posle ni pravat pretres i na kolata i na mene i na drugarite sto bea so mene:) koga ne najdoa nisto ne pustija slobodno da si odime posle saat i pol :D
--- надополнето: 21 мај 2012 во 21:06 ---
toa mi e taka najgolema slucka sto sum ja imal,inaku do sega ne sum imal nikavki problemi duri i retko me zastanuvaat :)

M

Mamba.

Гостин
Ништо сериозно, неколку пати ме имат запишано за некои глупости, ништо друго.
Гледам скоро сите напишале по нешто па ајде и јас.. :)

1. Со другарите седиме у паркот и идат двајца цајкани...почнаа да не замарат зошто седиме врз клупа че сме а извалкале незнам таму шо казните биле 50 евра и ваде од џебот електрик, пенкало и тефтер.
Едно другарче почна да се моле да не не запишуват, а човекот по ред не прашува име и презиме и почна да не запишува ама ништо не бидна од тоа оти на еден другар мајка му работе у полицијата и они се знаеле со неа...и така.
После падна некој муабет за како они оделе на утакмици, ногу тепачки имало итн...

2. Пак со другарите...за василица палеме огин и ни снема дрва у пм...шо да прајме ај че украдиме, три пати одиме и земаме сите у раците колку шо можиме...ама некој човек изгледа не видел и ни викнал полиција. Ни ајде уште еднаш последен пат да земиме дрва од истото место и доволно че имаме. Еден другар се мислеше 20 минути дали да иде дали да не иде и на крајот дојде...како одиме по патот за бељата вика замисли сега да не фане полиција...зимаме сите дрва, излеваме на улицата и гледаме цајкани со колата терат право ама не видиа и одма рикверц а ни тројцата ги маваме дрвата на земјата и да не нема...е тука стана интересно...едно другарче се стаписа и не мрдна од местото со дрвата у раците :D не кажал сите и не запишале и на крајот го натерале да ги нареде дрвата у дворот. :D

3. Ме застанаа со моторот каа си одев дома и ајде документи...а мене само регистриран ми е моторот не сум положен а и кацигата ми беше под седиште. Ми вика кај ти е кацигата...ја отварам седиштето, а гледа кацигата и ми вика за таму ли е таа ? ја му викам како да а носам жешко е ( а 30+ степени беше тогаш у пм ) му давам тиа документите и вика ајде сега казна за шо не си положен и не носиш кацига...па ме прашува на кој си, кај живеиш и муабет воа ноа испадна дека се знаел со вујко ми и ме пушти.

4. Со моторот удрив една кола и и го скршив штопот па за некое време треба да одам у Велес на малолетен суд...и тоа.

Ако ми текне уште нешто че напишам. :)

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
паа имам неколку

1. Ме однесоа у станица ради тоа што немав сигнални светла на мојот ТОЧАК а си возев по улица.. и требало да платам незнам колку таму казна.. ја немав ни денар у мене идев накај школо ... и така си отидов до станица со марица... и со врски ме пуштија и стигнав на 3ет част у школо

2. Изедовме ќотек ја и другари на сред плоштад па дававме изјави...

3. не помешаа со други малолетни криминалци мене и другарите.. па трчаа по нас ко луди а ние си одевме нај нормално незнаејки шо се дешават :)...

и ваљда толку
A oд кој сте изеле ќотек овака да питам,од брачата??

P

puppete dolly

Гостин
хахах еднаш со друштво си рековме ќе седиме во паркот.Арно ама,само што стигнавме видовме дека двајца носат вотка и ајде си рековме ќе пиеме.Само што се напив една голтка,доаѓа некој со батериска ламба и ни вика добро вечер..јас си помислив некој си прави мајтап,и онака во иронија му рековме здравооо..и глеам сина кошула,добро си викам..и ни вика ајде да видам шо носите со вас...и ние му викаме-а кој си ти?што ти е гајле..? и демек зеде ни ја вади значката и вика-еве кој сум јас! :P
И ајде пошто бевме малолетни,еден по еден не праша за адреса,родител бла бла и рече утре ќе им се јавам..Па една другарка претходно се бунеше,не сакаше да каже адреса,се плашеше хаха и и рекоа ајде влегувај тогаш во комбето хахах уште толку се исплаши:Dпа ни рекоа да си го собереме ѓубрето околу нас...сите не гледаа како си чистиме се околу нас ама тоа е што ќе правиш..дома не се јавија кај нашите,но не заплашија ..дотогаш немавме таква средба:P не беше нешто сериозно,до ден денес се смеам за ова

М

Мартин`

Гостин
2 пати со скутер ме запираат еднаш немав положено, следниот пат пред 3-4 дена немав осигурителна полиса а не носев ниту кацига и ми вика бирај да ти пишам 200 евра (за полисата) или 50тина (незнам точно колку беше) за кацигата.. и му викам мора ли :icon_lol:Па он враќа на тоа “мора само да се умре ништо друго немора“ и на крај му кажав тој и тој ми е роднина, и ајде шибај вика ..

Мал град јбг сите се знаат и не сакаат да се замеруваат со колеги за една казна, Скопје сигурно не е така ..

bungee

Jedi Master
Член од
2 декември 2005
Мислења
75
Поени од реакции
67
Многу пати ме имаат застанато со мотор, со кола, на среде пиење ме имаат реметено, али освен казнени поени ништо. Ќе им полижеш малце и обично ок е. Иначе кај со казниве нема да стигнам да ги отплатам никогаш.
1. Конкретно прв пат кога ме застанаа со кола, возев Ленд Ровер Дискавери и ми вика млад шофер а? (дека немав 2 години искуство)А саат беше 00.10. И му викам да. А и возиш кола со голема моќност и сеа се заедно 800е господине. И јас се препотив, па молење ова она и на крај само ме легитимираше и опомена ми даде. Тоа беше најкритичен контакт со полиција.
Иначе до сега поголеми проблеми сум немал со полиција.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Запленет „Хамер“ ќе возат полициските Алфи

07.06.2012 - 16:34 |
Полицајците остаанаа без нови возила, ама алфите добија засилување.
Хамер запленет од царината, за кој е завршен судскиот процес отсега е во нивни раце. Со променета боја и додадена опрема ќе лови криминалци.
Возилото кое било сопственост на Косовски државјанин од пред три дена е доделено на посебната мобилна единица.
Откако завршил процесот, агенцијата за управување со одземен имот донела ваква одлука. Претходно бил сребрена боја и регистриран во соседно Косово, но отсега со нов лик и нови таблички ќе крстосува низ Скопје.
Во него веќе е вградена и потребната полициска опрема.
Возилото четири години стоело на паркингот пред затворот Идризово, а отсега ќе лови криминалци по скопските улици.
Посебната мобилна единица веќе донела одлука да биде користено за специјални акции. Се надеваат дека наскоро ќе добијат уште еден сличен на овој.
МВР веќе поднело барање да го добие и Хамерот на Бајруш Сејдиу кој беше запленет во акцијата Пепел.
Вредноста на оној кој веќе го добиле на ново е над сто илјади евра, а половен околу седумдесетина илјади.
Иван Кузмановски

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/zaplenet-„hamer“-ke-vozat-policiskite-alfi

Честито им ново возило!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom