Искрено или не за сопственото минато

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Е како не :D
Јас не бев во брак заради тоа што немаше потреба реална, сè што имавме имавме на име на двајцата, дете немавме - да имавме веројатно ќе бевме во брак, не заради да почитуваме традиција туку заради олеснување на шалтерските заебанции низ животот.
Бракот е договор со државата и служи за заштита на двајцата кои го склучуваат.
И сега на кое конто го книжиш, на брак или врска? Кога јас би те прашал Puma дали до сега си била во брак, што би ми одговорила?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.974
Поени од реакции
7.623
Абе оди прави абортуси со царски рез, жити бога.
Super si!
Jas samo opishav sluchka a ti dali che veruvash ili ne , e tvoj problem.
Mozebi bila vo kasna bremenost i i go izvadile so carski rez. Samo znam deka shkolskiot napraj svadba i po mesec ja izbrka. Beshe odlichen uchenik ama neiskusen i naiven.

Vcera citav po portalive , zabranile pederi i lezbejki da posvojuvaat deca tokmu zaradi ednostrano vospituvanje.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
И сега на кое конто го книжиш, на брак или врска? Кога јас би те прашал Puma дали до сега си била во брак, што би ми одговорила?
Не, не сум била во брак на хартија, бев верена, но по сите особености на таа врска не се разликуваше од живот на двајца во брак.
Таа тема воопшто за мене не е табу или тајна некаква.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.974
Поени од реакции
7.623
Не, не сум била во брак на хартија, бев верена, но по сите особености на таа врска не се разликуваше од живот на двајца во брак.
Sega ne znajsh shto pishuvash!
Mazhena, verena, bila zaedno .....

Abe mazhena si samo so Pusulche!
Se drugo se vika " Oko vrbe"

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Да, овај... ме збуни, неам таква графа у книгата (n) , ке запишам под ,,непознато,, :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Да, овај... ме збуни, неам таква графа у книгата (n) , ке запишам под ,,непознато,, :D
Епа што е непознато, двајца со години живеат заедно, делат сè. По што се разликува од двајца што истово го прават ама се потпишале во матично? Во секојдневен живот?

По баш ништо, не плаќавме адвокат и суд ајде :D

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Тоа повлекува многу други работи, не е нашиот начин на живот компатибилен со таквата практика, ниту законите се прилагодени на тоа... Еве овде ако си во вонбрачна заедница нема да можиш да оствариш право на пензија од партнерот, здравственото осигурување не иде, во оставинска постапка работите се комплицираат, при разделба има проблем со заеднички стекнатиот имот, и ред други работи... иако има некој законски обид за регулирање на вонбрачната заедница односно изедначување со брачната, сепак сето тоа е проблематично и недоречено...
Па ако имаш своја пензија не ти треба да наследуваш, а заеднички имот тоа нема, секој со својот имот, додека смртта не ве раздели е заеднички, секако понатаму може да ти го остави ако сака со подарок ако и значиш, ама ако сте врсници, можеби ти ќе окидаш папки пред неа, се се тоа причини материјални за склапање брак. Тешко дека ќе најдеш некоја од која можеш да наследуваш пензија. Сега секој е еднаков со партнерот нема ниедна да сака да те издржава. Ќе мораш да засукаш ракави.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Епа што е непознато, двајца со години живеат заедно, делат сè. По што се разликува од двајца што истово го прават ама се потпишале во матично? Во секојдневен живот?

По баш ништо, не плаќавме адвокат и суд ајде :D
На прашања за љубовен статус одговараше со ,,во врска,, или ,,во брак,,, имам дечко или имам маж, со дечко ми бевме на концерт или со маж ми бевме на концерт? o_O:icon_mrgr:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.842
Поени од реакции
23.199
Samo glupav maz moze da postavi takvo prasanje...nitu jas bi prasala kolku izlizal pred mene.
Ti tvojata zena isprasuvaj ja kolku sakas:P...ne oti ke ti ja kaze vistinata...
Realno coek ke odi kuce da kupi pa saka da se informira so kupva , a ne pak zena da zemi( i obratno sekako ). Ali uste po realno nisto dobro nema da ispadni od toj muabet.
Toa sto ne sakas da naucis, ne prasvaj :toe:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
;)
На прашања за љубовен статус одговараше со ,,во врска,, или ,,во брак,,, имам дечко или имам маж, со дечко ми бевме на концерт или со маж ми бевме на концерт? o_O:icon_mrgr:
Не се оптоварувај со титулата дал и бил маж или дечко, секако не си нејзин тип си кажа цурата.

Kajgana Shop

На врв Bottom