- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.733
- Поени од реакции
- 8.748
Абе оди прави абортуси со царски рез, жити бога.Podobro i da ne go pravish!
I DA dete bez eden roditel NIKOGASH nema da se razvie pravilno!
Абе оди прави абортуси со царски рез, жити бога.Podobro i da ne go pravish!
I DA dete bez eden roditel NIKOGASH nema da se razvie pravilno!
И сега на кое конто го книжиш, на брак или врска? Кога јас би те прашал Puma дали до сега си била во брак, што би ми одговорила?Е како не
Јас не бев во брак заради тоа што немаше потреба реална, сè што имавме имавме на име на двајцата, дете немавме - да имавме веројатно ќе бевме во брак, не заради да почитуваме традиција туку заради олеснување на шалтерските заебанции низ животот.
Бракот е договор со државата и служи за заштита на двајцата кои го склучуваат.
Super si!Абе оди прави абортуси со царски рез, жити бога.
Не, не сум била во брак на хартија, бев верена, но по сите особености на таа врска не се разликуваше од живот на двајца во брак.И сега на кое конто го книжиш, на брак или врска? Кога јас би те прашал Puma дали до сега си била во брак, што би ми одговорила?
Sega ne znajsh shto pishuvash!Не, не сум била во брак на хартија, бев верена, но по сите особености на таа врска не се разликуваше од живот на двајца во брак.
Таа тема воопшто за мене не е табу или тајна некаква.
Да, овај... ме збуни, неам таква графа у книгата , ке запишам под ,,непознато,,Не, не сум била во брак на хартија, бев верена, но по сите особености на таа врска не се разликуваше од живот на двајца во брак.
Таа тема воопшто за мене не е табу или тајна некаква.
Епа што е непознато, двајца со години живеат заедно, делат сè. По што се разликува од двајца што истово го прават ама се потпишале во матично? Во секојдневен живот?Да, овај... ме збуни, неам таква графа у книгата , ке запишам под ,,непознато,,
Па ако имаш своја пензија не ти треба да наследуваш, а заеднички имот тоа нема, секој со својот имот, додека смртта не ве раздели е заеднички, секако понатаму може да ти го остави ако сака со подарок ако и значиш, ама ако сте врсници, можеби ти ќе окидаш папки пред неа, се се тоа причини материјални за склапање брак. Тешко дека ќе најдеш некоја од која можеш да наследуваш пензија. Сега секој е еднаков со партнерот нема ниедна да сака да те издржава. Ќе мораш да засукаш ракави.Тоа повлекува многу други работи, не е нашиот начин на живот компатибилен со таквата практика, ниту законите се прилагодени на тоа... Еве овде ако си во вонбрачна заедница нема да можиш да оствариш право на пензија од партнерот, здравственото осигурување не иде, во оставинска постапка работите се комплицираат, при разделба има проблем со заеднички стекнатиот имот, и ред други работи... иако има некој законски обид за регулирање на вонбрачната заедница односно изедначување со брачната, сепак сето тоа е проблематично и недоречено...
На прашања за љубовен статус одговараше со ,,во врска,, или ,,во брак,,, имам дечко или имам маж, со дечко ми бевме на концерт или со маж ми бевме на концерт?Епа што е непознато, двајца со години живеат заедно, делат сè. По што се разликува од двајца што истово го прават ама се потпишале во матично? Во секојдневен живот?
По баш ништо, не плаќавме адвокат и суд ајде
Realno coek ke odi kuce da kupi pa saka da se informira so kupva , a ne pak zena da zemi( i obratno sekako ). Ali uste po realno nisto dobro nema da ispadni od toj muabet.Samo glupav maz moze da postavi takvo prasanje...nitu jas bi prasala kolku izlizal pred mene.
Ti tvojata zena isprasuvaj ja kolku sakas...ne oti ke ti ja kaze vistinata...
Не се оптоварувај со титулата дал и бил маж или дечко, секако не си нејзин тип си кажа цурата.На прашања за љубовен статус одговараше со ,,во врска,, или ,,во брак,,, имам дечко или имам маж, со дечко ми бевме на концерт или со маж ми бевме на концерт?
Ljuboven status- kompliciranoДа, овај... ме збуни, неам таква графа у книгата , ке запишам под ,,непознато,,
Ех љубомороо
Не се оптоварувај со титулата дал и бил маж или дечко, секако не си нејзин тип си кажа цурата.
Далеко билоЕх љубомороо
Е шо, не сум краставДалеко било