- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.733
- Поени од реакции
- 8.742
Па една од пологичните работи ми е дека не сакам да бидам со некој што бил со мои блиски, тој може да преќути, ама сигурно ќе биде оставен кога ќе ми кажат, а ќе ми кажат.Токму тоа и го напишав, ако ти го прикрие потенцијалната ќе го разбериш од друго место. Штом го разбериш приказната завршува (особено ако се луѓе од твое опкружување), а најчесто не го кажуваат чоечиња со став сличен на твојот: „Тоа е моја работа и не гледам како е твоја, јас за тоа не зборувам. Километражата е небитна“.
Не ти ја спори никој „километражата“ сестро, не се секирај, ти спори ако ми преќутиш со кој сè си спиела од мое опкружување, а ме имаш као за сериозно. Бар кај мене е тоа така.
Пошо на еден или друг начин ќе се дознае.
Крај краева, ако толку ве удира на чест тоа прашање за „километража“, да ви откријам една тајна како ние машките гледаме на жените. За кола и за жена не е битна километражата туку како е одржавана.
Toa значи ако ти или некоја „со само 2 врски во животот“ (пошто во принцип сите жени толку минати врски имате коа ќе запознавате нов дечко) си имате деди ишјуз или ако дечко ти те дрецкал од земја или си го трпела наркоман/пијаница нема шо јас да те оправам потоа. Ниту сум за боунс бек врски, ниту пак психолог ќе изигравам.
Пардон, уствари, со овој пример обопштувам не мислам на тебе лично да не ми спориш ради тоа дека те зеам пример.
Не знам како е тоа пример за ова за што зборуваме овде, ако е некој нападен со прашања за минатото како кантар да има па да мери, нема што да му се "правдам".
За ситуации како од твојот пример, ајде да речеме на слава среќавам бивш мој и поима немам дека е некаков другар со сегашниов, секако ќе му кажам и очекувам да ми каже да е обратно.