Искрено или не за сопственото минато

Член од
4 октомври 2024
Мислења
4
Поени од реакции
3
Iskrenost pred se na pocetok i zavrsena rabota ,dokolku na nekoj ne mu odgovara neka si kaze . Slicnosti i sprotivnosti sekogas i sekade ke si ima normalno e ne sme site lugje isti no dokolku si kaze coek so kako dali e vo vrska so brak , decko devojka drugari , rabota vo prasanje ne e bitno . Zatoa sto denes utre lagata ke iskoci na videlina e posle toa doagjaat problemite :) . Koj imal problem na pocetok ?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Искрено, со сите карти отворени, ама под услов ако се нафатиш да не вадиш низ нос работи кои се случиле пред ти да бидеш во игра.
Чесно е да му кажеш кој си и што си. После тоа тој има две чесни опции, да биде со тебе или да не биде со тебе. Ако не биде со тебе тоа е негово право и работа, а ако биде со тебе нема право да биде пичка и да приговара за нешто што му било кажано. Прв приговор за нешто што му било кажано и што го прифатил, чесно и поштено е да му ги удриш клоците. Спротивно на тоа, за нешто што не му било кажано има право на приговор во секој момент и има право да ти ги удри клоците у секој момент и тука нема што да му се лутиш.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Абе леле темава, искрено или не,божем во Коза ностра сме биле во минатото:icon_lol:
Нормално искрено 100% немам шо да кријам ниту ми е гајле како ќе прифател господин Х, знае кај му е вратата ако не му паше. Лол

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Абе леле темава, искрено или не,божем во Коза ностра сме биле во минатото:icon_lol:
Нормално искрено 100% немам шо да кријам ниту ми е гајле како ќе прифател господин Х, знае кај му е вратата ако не му паше. Лол
Дали се декларираш као личност која знае да сака,која знае да почитува и респектира лојалност..ако одговориш со ДА тогаш ти си родена манипулаторка...

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Дали се декларираш као личност која знае да сака,која знае да почитува и респектира лојалност..ако одговориш со ДА тогаш ти си родена манипулаторка...
Нормално али за да добиеш респект треба прво да дадеш респект;), не сум Круела Де Вил, али не сум ни Добрата Вила, јас ги сакам оние кои ме сакаат, просто ко грав.
Во контекст на темава искрено не гледам зашто некој не би бил искрен во врска со своето минато, ниту абортусот е баук, ниту разводот е табу тема, ептен некако ограничени и примитивни аутдејтед наметнати критериуми за некој/некоја да ете спаѓа во групата "нормални" комформистички нели луѓенца, наметнува авторот на темичево кое е од минатиот век.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
А зошто прашањето дали си оргијашела го доживуваш како навреда или како нешто што не треба да го интересира партнерот и потенцијален сопруг? Чим прашува значи дека тоа му е битен момент и чим тоа го интересира значи дека човекот има сериозна намера, па зошто да не биде удостоен со еден искрен одговор на таа тема и со тоа да се расчистат дилемите. Дури и да не му се допадне одговорот, негово е како е со таа работа и дали сака или не да биде со тебе, а во секој случај ке ја цени искреноста и ако бидете заедно нема да има приговори и изненадувања..
Затоа што е многу некултурно прашање, а и со самото прашање доаѓаме до моментот дека не сме еден за друг - т.е. и да сум и да не сум, нема да сакам да бидам со него :)
Автоматски споено мислење:

E zatoa se cuvstvuvam privilegiran so sum clen na forumot. Sto ja imam taa srekja da go najdam ova katce od internetot pa sum opkruzen so vakvi zenski primeroci pa makar i virtuelni. Zeni so cisto minato od koe nisto ne bi premolcile, iskreni, cesni, pametni, koi nikogas ne lazat, vredni, kulturni, vospitani, zeni majki kralici. Abe kakvi zeni majki kralici, svetici be svetici.
Ништо од тоа ;) "Чисто минато" за кого - како, реално. Сите имаме различни критериуми. Па и не мора да е минато, ставови за сегашноста/иднината се уште поважни.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Ништо од тоа ;) "Чисто минато" за кого - како, реално. Сите имаме различни критериуми. Па и не мора да е минато, ставови за сегашноста/иднината се уште поважни.
Епа затоа вистината е најбитна. Нема криење, оти тие пусти лаги секогаш излегуваат на виделина.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Затоа што е многу некултурно прашање, а и со самото прашање доаѓаме до моментот дека не сме еден за друг - т.е. и да сум и да не сум, нема да сакам да бидам со него :)

Зошто е некултурно прашање?

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.300
Како е бе некултурно прашање ако си се орала со пола град, а тој утре планира да те вери?
Пример, не те прашал си преќутила. Те прашува мислиш дека е некултурно и не му одговараш, а му одиш на куќна слава и од 7 парој на маса седнати со 6 мажи се имаш коено, меѓу кои брачед му, кумот, комшијата и рандом Гоце од работа.

Малце глуп е муабетот ама во пракса вакви работи (од двете страни) има колку сакаш.
Како ќе градиш со некој иднина ако не ти кажи дека сестра ти пијана ја чукал на некоја нова година или со брачеда ти имал врска? Убаво ќе ти е отпосле да дознаваш?

Има многу примери, како тие погоре со лик кој имал рак или дијабет или некое друго сериозно заболување кај себе или семејство (шизофренија на пример во семејство) и тоа го преќутуваат па доаѓаат до сериозни врски, веридби, бракови со некој кој е емотивно незрел и во принцип пичка па потоа си се вложил одреден период на години емотивно, финансиски и секако кон некого за тој/таа да ти преќути битна работа за која си прашал на време како човек и си очекувал како човек да ти одговорат.

Абортуси, превртен километражник и слични работи да не ни коментирам пошто многу можат да се најдат изненаѓени и увреѓени, како што и да не коментирам мажиња од типот што имаат дете на страна направено, а за тоа ќутат како женчиња пошто е во друг град и мислат дека никогаш нема да се дознае.

Имав една другарка на времето која ја знаев долги години затоа што од ист град потекнуваме и едно време дружевме. Од оргијашење по невладини, до лупање со кој ќе стигни (не бираше женет дали е или во сериозна врска), до бисексуалност и на крај зеде еден евнух на душа и му се прави светица. Таа нема шанси и ден денес да не се лупа на страна пошто сме ги терале тие работи и филмови на старост, знам што катара е и отворено прави и кажува на „блиски“ луѓе дека верен човек од неа не бива.

Од друга страна, многу интересни ликови ми се овие кои имаат мака со неплодност т.е. се или како машки неплодни или како жени немаат можност за истото од X причини (не мора да е абортус само) и го кријат тоа од партнерот.
Чекај бе, некој ќе те жени/мажи со идеја утре потомство да има со тебе и кога планираш да му кажиш?
Башка, остави го да бира... може да ти рече океј нема да имам дете со тебе ама ќе посвоиме, па види дали тебе тоа ти одговара. Битни животни прашања се овие за тек така да ги преќутиш.
Таквите само тепање како кучиња во моментот кога ќе дознаеш, па нека те пријавува за семејно насилство после.

Цел момент во причата е што емоционално нестабилни личности кријат ствари и мислат дека на тоа „имаат право“ или е „нивна приватност“, а всушност кога една врска ќе стигне до момент на кулминација некој да ти е битен до толку да преебиш X години со него во врска или потоа во брак треба да играш со отворени карти - ако прифати, супер и за него и за тебе. Доколку не прифати, тогаш тоа е негово право и нема лутиш за неговата/нејзината искреност во однос на тоа кои граници не може да ги премини за тебе.

Секој има право на свој избор, а тој избор треба да го темели на здрава основа и на open minded разговор со партнерот. Доколку тоа го немате, не знам како своите врски - бракови ги нарекувате сериозни воопшто.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Нормално али за да добиеш респект треба прво да дадеш респект;), не сум Круела Де Вил, али не сум ни Добрата Вила, јас ги сакам оние кои ме сакаат, просто ко грав.
Во контекст на темава искрено не гледам зашто некој не би бил искрен во врска со своето минато, ниту абортусот е баук, ниту разводот е табу тема, ептен некако ограничени и примитивни аутдејтед наметнати критериуми за некој/некоја да ете спаѓа во групата "нормални" комформистички нели луѓенца, наметнува авторот на темичево кое е од минатиот век.
Значи ако партнерот те праша дали си имала абортус или зошто не си му кажала дека си имала абортус, тој е ретард заостанат во минатиот век и тоа што не си му кажала дека си имала абортус е од истата причина што не си му кажала дека си пазарела вафли од кипер, не е битно и вредно за кажување...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Зошто е некултурно прашање?
Затоа што е интимна работа сексуалниот живот, затоа.

Пристапот е важен, лично инат би ме фатило, не што нема да кажам, како што реков, тука ќе заврши и приказната. Мене тој човек не ми одговара.

Значи ако партнерот те праша дали си имала абортус или зошто не си му кажала дека си имала абортус, тој е ретард заостанат во минатиот век и тоа што не си му кажала дека си имала абортус е од истата причина што не си му кажала дека си пазарела вафли од кипер, не е битно и вредно за кажување...
Абортус не е важен за кажување, освен ако лично не осеќам потреба да кажам, здравствени проблеми за кои си свесен - се. Дали бившата твоја абортирала фетус кој и ти си го направил, не знам како е моја работа тоа.

Епа затоа вистината е најбитна. Нема криење, оти тие пусти лаги секогаш излегуваат на виделина.
За што се согласувам сосема, како што и кажав во првото мислење.
Ама нападност во преиспитување на мојата "чест" - не е маж за мене тој, батали колку ми е "километражата", та моја, та негова.

@Генерал тие работи што ти ги набројуваш не знам како би ти ги сокриле, ваљда кумот, другарот ќе ти кажат :) Ако не ти кажат, најмал проблем во животот ти е потенцијалната невеста.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.300
@Генерал тие работи што ти ги набројуваш не знам како би ти ги сокриле, ваљда кумот, другарот ќе ти кажат :) Ако не ти кажат, најмал проблем во животот ти е потенцијалната невеста.
Токму тоа и го напишав, ако ти го прикрие потенцијалната ќе го разбериш од друго место. Штом го разбериш приказната завршува (особено ако се луѓе од твое опкружување), а најчесто не го кажуваат чоечиња со став сличен на твојот: „Тоа е моја работа и не гледам како е твоја, јас за тоа не зборувам. Километражата е небитна“.

Не ти ја спори никој „километражата“ сестро, не се секирај, ти спори ако ми преќутиш со кој сè си спиела од мое опкружување, а ме имаш као за сериозно. ;) Бар кај мене е тоа така.
Пошо на еден или друг начин ќе се дознае.

Крај краева, ако толку ве удира на чест тоа прашање за „километража“, да ви откријам една тајна како ние машките гледаме на жените. За кола и за жена не е битна километражата туку како е одржавана. :)

Toa значи ако ти или некоја „со само 2 врски во животот“ (пошто во принцип сите жени толку минати врски имате коа ќе запознавате нов дечко) си имате деди ишјуз или ако дечко ти те дрецкал од земја или си го трпела наркоман/пијаница нема шо јас да те оправам потоа. Ниту сум за боунс бек врски, ниту пак психолог ќе изигравам.

Пардон, уствари, со овој пример обопштувам не мислам на тебе лично да не ми спориш ради тоа дека те зеам пример.

Kajgana Shop

На врв Bottom