Искрено или не за сопственото минато

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Не ме разбираш, јас ти зборам за време на брак, не е битно дали имотот пишува на мене или тебе, тоа е наш имот. Ако во бракот ,,си внела,, стан, тој стан пишува на твое име, но тој стан не е твој туку наш, се додека сме во брак. Ако се разведиме тој стан пак е твој. Исто и со имотот кој јас сум го внел, тоа е наш имот. Значи, додека сме во брак, пример, не може мене да ми текне и да продавам некој ,,мој,, стан без за тоа да се договорам со тебе, иако тој стан може ми е од татко или дедо, тоа е наш стан и за него решаваме заеднички. Бедно е во брак да има мој и твој имот.
Едно е евиденција друго е да ,,делиме,, трошоци, јас од ,моите,, пари ке купам ова а ти од ,твоите,, пари ке купиш она, оваа свадба се твои роднини па поклон ке дадеш ти, ова се мои гости јас ке спремам... јад и беда.
Не е толку јад и беда, огромен проблем претставува нерасчистено од старт како ќе се функционира. Може ти очекуваш едно, жената друго.
Овие работи на маса се решаваат, за никој да не биде разочаран.

Добро те разбирам што сакаш да кажеш, само во пракса е тешко изводливо, а и сам со некои коментари не си свесен можеби, но правиш да е комплицирано. На пример со тоа "пари од жена не ми требаат", океј, ако ти во моментот не заработуваш никако, кое ти е чарето за цело семејство?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
Значи @PurplePuma партали ве прави на сите теми, касапница, сама против свих. Ех, колку недостасуваат стари членови кои да ти е мерак да ги читаш, ама она, убер мерак.
Еее... да не бев ваква морална величина каква што сум, со феноменална самоконтрола, каков само сурреален, каков маестрален слајд ќе и направев во ДМ...
Штета, мислам...штета за неа :icon_lol:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Значи @PurplePuma партали ве прави на сите теми, касапница, сама против свих. Ех, колку недостасуваат стари членови кои да ти е мерак да ги читаш, ама она, убер мерак.
Еее... да не бев ваква морална величина каква што сум, со феноменална самоконтрола, каков само сурреален, каков маестрален слајд ќе и направев во ДМ...
Може да се речи, не прави пртлијач. :D

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.622
Lechenje na frustracii.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Не е толку јад и беда, огромен проблем претставува нерасчистено од старт како ќе се функционира. Може ти очекуваш едно, жената друго.
Овие работи на маса се решаваат, за никој да не биде разочаран.

Добро те разбирам што сакаш да кажеш, само во пракса е тешко изводливо, а и сам со некои коментари не си свесен можеби, но правиш да е комплицирано. На пример со тоа "пари од жена не ми требаат", океј, ако ти во моментот не заработуваш никако, кое ти е чарето за цело семејство?
Нема поголема беда од тоа да имотот го делиме на мој и твој и трошоците на мои и твои. Едно од основните чувства во едно семејство треба да е заедништвото.
Тоа дека пари од жена не ми требаат е во контекст на тоа дека одговорноста за финансиската благосостојба на семејството првенствено е моја, јас сум тој што ке го понесе главниот товар а ти ако можеш да допринесеш добро ако не пак добро. Ако во даден момент заработуваш само ти, добродојдено е, но тоа неможе да биде постојано ниту е некој агрегат кој ке овозможи некаков просперитет. Но се е наше.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.622
Нема поголема беда од тоа да имотот го делиме на мој и твој и трошоците на мои и твои. Едно од основните чувства во едно семејство треба да е заедништвото.
Тоа дека пари од жена не ми требаат е во контекст на тоа дека одговорноста за финансиската благосостојба на семејството првенствено е моја, јас сум тој што ке го понесе главниот товар а ти ако можеш да допринесеш добро ако не пак добро. Ако во даден момент заработуваш само ти, добродојдено е, но тоа неможе да биде постојано ниту е некој агрегат кој ке овозможи некаков просперитет. Но се е наше.
Abe prijatele arno si kazhuvash AMA umre toa vreme i so doticnava nitu vredi da i objasnuvash nitu nekogash nekogo pod tie uslovi ce prifati.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Така јарецот го фати? Научи ме и јас така да слајднувам :D

• Ми се допаѓа
Reactions: 831
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Abe prijatele arno si kazhuvash AMA umre toa vreme i so doticnava nitu vredi da i objasnuvash nitu nekogash nekogo pod tie uslovi ce prifati.
Она не сака да ме чита, по дифолд отфрла се што е кажано од мене. Воопшто не го промислува тоа што го пишувам, туку тоа нешто кажал Лазо ропакот и тоа треба да се отфрли оти од него неможе да излезе ништо добро.... (n)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Она не сака да ме чита, по дифолд отфрла се што е кажано од мене. Воопшто не го промислува тоа што го пишувам, туку тоа нешто кажал Лазо ропакот и тоа треба да се отфрли оти од него неможе да излезе ништо добро.... (n)
Море Лазе, битно е жена ти да не те отфрла, остај ме ја што правам :D

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
Така јарецот го фати? Научи ме и јас така да слајднувам :D
Не знам за што зборуваш. Никакви јарци не знам, не сум од тука и не знам што се случува. Ако лажам да ми падни седумка на лото...
Иии абе оваа ме знај. Бегаај осумстотриескецу, бегај, бегај море, оти Јарецо на рогој ќе те набоди...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Остај жената, слушај шо ти велам... :D
Нема да се жениш со мене и имотите да ги делиш Лазе, не се секирај :D И да не си женет, стар си за мене ;)
Автоматски споено мислење:

Не знам за што зборуваш. Никакви јарци не знам, не сум од тука и не знам што се случува. Ако лажам да ми падни седумка на лото...
Иии абе оваа ме знај. Бегаај осумстотриескецу, бегај, бегај море, оти Јарецо на рогој ќе те набоди...
Па сам си кажа море. Јас само имам многу добро памтење :D
Што ме прави скроз неподобна за жена. Значи ќе памтам во лето иЉадодеветстошездесседмо господово како на криво си ме погледал :D

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Нема да се жениш со мене и имотите да ги делиш Лазе, не се секирај :D И да не си женет, стар си за мене ;)
Автоматски споено мислење:

Па сам си кажа море. Јас само имам многу добро памтење :D
Што ме прави скроз неподобна за жена. Значи ќе памтам во лето иЉадодеветстошездесседмо господово како на криво си ме погледал :D
Е оти стар?(n)

Kajgana Shop

На врв Bottom