Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

Член од
31 декември 2018
Мислења
152
Поени од реакции
335
Dobro vece drustvo,
Drugar ima Smart Tv Panasonic TX-40DXW604,
da li neko zna moze li se instalirati neka apk za iptv na tom modelu ?
Hvala pozdrav.

Член од
25 ноември 2018
Мислења
311
Поени од реакции
663
Jedan od najboljih pleyera za mene Iboplayer. Mislim da se moze instalirati i na Panasonic tv.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.100
Поени од реакции
8.400
Dobro vece drustvo,
Drugar ima Smart Tv Panasonic TX-40DXW604,
da li neko zna moze li se instalirati neka apk za iptv na tom modelu ?
Hvala pozdrav.
Мислам не затоа што APK e само за AndroidTV оперативен систем. Panasonic не знам и не сум видел да имаат AndroidTV. Tреба да видиш што избор има за тој телевизор апликации.

Да разјаснам за сите. Секој телевизор е smart како што секој телефон е smart ама се со некаков оперативен систем и инсталирањето аоликации зависи и од тој оперативен систем кој го има.

Кај телевизорите се застапени повеќе видови smart оперативни системи. Кај телефоните најчесто е Android и iOS. iOS е ексклузива за iPhone и таблетите iPad на Apple.

Член од
19 декември 2008
Мислења
2.108
Поени од реакции
2.264
Мислам не затоа што APK e само за AndroidTV оперативен систем. Panasonic не знам и не сум видел да имаат AndroidTV. Tреба да видиш што избор има за тој телевизор апликации.

Да разјаснам за сите. Секој телевизор е smart како што секој телефон е smart ама се со некаков оперативен систем и инсталирањето аоликации зависи и од тој оперативен систем кој го има.

Кај телевизорите се застапени повеќе видови smart оперативни системи. Кај телефоните најчесто е Android и iOS. iOS е ексклузива за iPhone и таблетите iPad на Apple.
да се надоврзам
многумина мешаат за ЛГ и Самсунг со Андроид е.
Оперативниот систем на LG е WEB OS.инаку имам сретнато LG смарт ,просто фирмваре..софтвер,којшто не е WEB OS.
Оперативниот систем на Самсунг е Tizen..на новите модели,Старите се smart TV.
Оперативниот систем на многу рекламираните сега Hicence e VIDAA...наравно неспоредлив со другиве предходни два системи.
Амазон тв се на базата на андроид.
Saphi e системот на поновите Филипс,,инаку Филипс има и со андроид,и просто смарт....софтвер....
Инаку некогаш многу популарните марки.
Snauder.Grundig..и многу други....мислам дека се кинески,,,само купен е брендот и повеќето се со андроид.
Кинеско српската марка VOX прави телевизори со WEB OS системот од LG.

Kajgana Shop

На врв Bottom