Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
DELL лаптоп , Виндовс 7 , рутер speedport w 503v
Делл лаптопт - широк поим.
Како и да е.
1. Уклучи го лаптопот преку кабел у рутер. (осигурај се дека преку кабел имаш нет)
2. Иди десен клик на My Computer, Properties -> Device manager
3. Експандирај го Network adapters, и види на кое од тие имаш прашалник (или жолт извичник, не ми текиња тачно)
4. Десен клик на него - Update driver software.
5. ?????
6. Profit

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Проблемот е што неможе ни со кабел, го ставам кабелот не реагира, а на компјутер еве седам со тој кабел се си е океј, кабелот го ставам на лаптоп нема ништо, не реагира ни да каже некој ерор ништо, како да не сум го ни ставил кабелот... ке пробам драјвер што вика да симнам па на усб..

Нејќе но драјвер не помага..

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Инсталирани ли ти се драјверите од матичната, мрежна....

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
Проблемот е што неможе ни со кабел, го ставам кабелот не реагира, а на компјутер еве седам со тој кабел се си е океј, кабелот го ставам на лаптоп нема ништо, не реагира ни да каже некој ерор ништо, како да не сум го ни ставил кабелот... ке пробам драјвер што вика да симнам па на усб..

Нејќе но драјвер не помага..
Мене ми се чини ова како што објаснуваш дека до драјвер е проблемот.
Иди на страната на ДЕЛЛ и стави го тагот на твојот лап топ и осигурај се дека ги имаш правилните драјвери.

П.С Кога ќе го ставиш кабелот види дали светкаат сијаличките ако не трпакаат можно е да е до хардверот иако мое мислење е дека до драјверите е проблемот.

S

Sagan

Гостин
Network / wireless drivers. Најди ги на страната на Dell и инсталрај ги на лаптопот.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Фала на последниве 3 коментари... средено..

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.472
Моментално сум во Америка, и знам дека тука прилично строго се контролира даунлоадирањето пиратерија од интернет, па сакам да прашам дали може доколку си даунлоадирам нешто од приватниве тракери после тоа да си имам проблеми со законот ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Моментално сум во Америка, и знам дека тука прилично строго се контролира даунлоадирањето пиратерија од интернет, па сакам да прашам дали може доколку си даунлоадирам нешто од приватниве тракери после тоа да си имам проблеми со законот ?
https://www.ipredator.se/

плати па клати :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Зависи што симнуваш и од каде симнуваш.
Од приватен тракер ако симнуваш, помали се шансите за да те фати некој, додека пак од јавен тракер, далеку поголеми. И како што реков, зависи што симнуваш. Компаниите што собираат информации (односно IP адреси) најчесто бркаат луѓе што симнуваат нови филмови, и тоа CAM (кино снимки), TS (telesync) итн.
Не би ти препорачал да симнуваш директно, или користи VPN (постот погоре), или користи seedbox (fastsh.it, ovh.net, итн) кој се наоѓа надвор од Америка, па од таму после преку FTP да ги превземеш фајловите.

Член од
31 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
6
Имам интернет од one и земав рутер ама кабелот што доаѓа од антената стипката е поширока,широка е како за мрежен кабел а местото дека треба да се приклучна сплитерот или во рутерот е потесно и не може да ги поврзам ќе може ли да ми помогнете и да ми кажете како да ги поврзам треба ли нешто да купам или како.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
има некој друг начин освен со клешта да се стави пин (џек) на мрежен кабел ??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам интернет од one и земав рутер ама кабелот што доаѓа од антената стипката е поширока,широка е како за мрежен кабел а местото дека треба да се приклучна сплитерот или во рутерот е потесно и не може да ги поврзам ќе може ли да ми помогнете и да ми кажете како да ги поврзам треба ли нешто да купам или како.
Да не си утнал нешто? Лан кабел си е лан кабел, тој си е џекот секаде во светот (малку рима :))

Тоа потесното да не е влез за телефонски кабел?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
iam frka....dva kompjuteri mi se prikluceni na tp link od one modem router.....e sea frkata e so na edniot kompjuter si pici nema frka so netot uopste drugiot 5 min ima 15 nema....probav so restartiranje na routerot isti frki celo vreme menjav portovi mrezi i celo vreme taka...nekoja opcija?

Kajgana Shop

На врв Bottom