Абе тој не ти вози камион......според од него напишаното тој сака паметот да ни го вози!
само ти мрчи си...
малку ме разочара што претходниот не ти го пишал ова, туку се согласил со тебе дека сум бил во министерство за ИО и не знам ти што.
да им се заблагодарам на неколкуте позитивни луѓе тука, што кажаа некои работи за шоферството, без предрасуди и за интересните клипчиња.
значи, фала за советите, некои сме ги осетиле на своја кожа - да сме имале украдена роба во италија и наместена сообраќајка и сл.
значи не сум шофер, ама познавам многу, да не објаснувам понатаму.
а темава ја отворив, бидејќи
неможев да најдам (добар) шофер во македонија, а сите се жалат дека нема работа (па затоа - пази сега - ќе студирале - па после ќе возат дипломирани?).
инаку никој не кажа директно, ама ако работиш за македонска фирма (значи од време на време доаѓаш во македонија, најмалку 2 до 3 пати месечно по 2 до 3 дена, додека се царини камионот и сл.), а немаш ништо (не поседуваш камион или барем удел, туку само дозвола Ц и Е), тогаш може да очекуваш над
1.000 евра секој месец нето, што и не така мала плата?
но во македонија 90% сакаат да филозофираат (како овој воне што му реплицирам), а не да работат...
и не се фаќаат хемороиди сега, седиштата се со воздушни перничиња, не смееш долго да возиш и можеш да прошеташ околу додека имаш задолжително време за одмор итн..
не знам што да напишам уште, пошто ветив дека ќе пишам, ама тоа е тоа - и од оваа тема ми се потврди дека во македонија многу е мал бројот на луѓето што поштено сакаат да работат :-(