Има некој шофер?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Абе тој не ти вози камион......според од него напишаното тој сака паметот да ни го вози!
Тој како да работи во некоја владина организација и сега прави испитувања по форуми, дали младината е заинтересирана за работа или зе легачење и серење по форуми!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Тој како да работи во некоја владина организација и сега прави испитувања по форуми, дали младината е заинтересирана за работа или зе легачење и серење по форуми!
Не џабе формираа министерство за информатика:vozbud:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Еве еден поздрав и од мене:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ништо без Севето :)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Ај и од мене еден поздрав до сите новопечени камионџии :)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Оној Романецот само се глупира, гледај го ова:

Нели има секакви шофери еве и какви глупости можат да се видат на овој свет :kesa:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
alek34;2830494[B напиша:
]како што гледам 96 луѓе ја провериле темава, но никој не реплицирал[/B] - значи нема шофери на форумов. тоа значи само едно, за сите што се невработени: земете положете Ц и Е и вработете се како шофери.

но, како што исто видов на форумов, овде има многу малку што бараат работа, така да приказните за 35% невработени во македонија се лага, како и многу други работи.

овде работа бараат но молат бога да не најдат, сигурно 9 десетини од горните 35%....
:pos: македонска работа

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
Абе тој не ти вози камион......според од него напишаното тој сака паметот да ни го вози!

само ти мрчи си...

малку ме разочара што претходниот не ти го пишал ова, туку се согласил со тебе дека сум бил во министерство за ИО и не знам ти што.

да им се заблагодарам на неколкуте позитивни луѓе тука, што кажаа некои работи за шоферството, без предрасуди и за интересните клипчиња.

значи, фала за советите, некои сме ги осетиле на своја кожа - да сме имале украдена роба во италија и наместена сообраќајка и сл.

значи не сум шофер, ама познавам многу, да не објаснувам понатаму.

а темава ја отворив, бидејќи неможев да најдам (добар) шофер во македонија, а сите се жалат дека нема работа (па затоа - пази сега - ќе студирале - па после ќе возат дипломирани?).

инаку никој не кажа директно, ама ако работиш за македонска фирма (значи од време на време доаѓаш во македонија, најмалку 2 до 3 пати месечно по 2 до 3 дена, додека се царини камионот и сл.), а немаш ништо (не поседуваш камион или барем удел, туку само дозвола Ц и Е), тогаш може да очекуваш над 1.000 евра секој месец нето, што и не така мала плата?

но во македонија 90% сакаат да филозофираат (како овој воне што му реплицирам), а не да работат...

и не се фаќаат хемороиди сега, седиштата се со воздушни перничиња, не смееш долго да возиш и можеш да прошеташ околу додека имаш задолжително време за одмор итн..

не знам што да напишам уште, пошто ветив дека ќе пишам, ама тоа е тоа - и од оваа тема ми се потврди дека во македонија многу е мал бројот на луѓето што поштено сакаат да работат :-(

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
А ти шофери да не бараш случајно???
-Па Македонија изобилува од камионџии бе,колку фабрики работеа на времето,колку камиони се ангажираа за фабриките да вршат транспорт???-Е сеа прашање е колку од тие камионџии се останата во МК,колку не им се работи,колку возат такси...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
само ти мрчи си...

................пати месечно по 2 до 3 дена, додека се царини камионот и сл.), а немаш ништо (не поседуваш камион или барем удел, туку само дозвола Ц и Е), тогаш може да очекуваш над 1.000 евра секој месец нето, што и не така мала плата?

но во македонија 90% сакаат да филозофираат (како овој воне што му реплицирам), а не да работат...

и не се фаќаат хемороиди сега, седиштата се со воздушни перничиња, не смееш долго да возиш и можеш да прошеташ околу додека имаш задолжително време за одмор итн..

не знам што да напишам уште, пошто ветив дека ќе пишам, ама тоа е тоа - и од оваа тема ми се потврди дека во македонија многу е мал бројот на луѓето што поштено сакаат да работат :-(
да не имаш некоја сорта на интернет у кабина????? :)
А ти шофери да не бараш случајно???
-Па Македонија изобилува од камионџии бе,колку фабрики работеа на времето,колку камиони се ангажираа за фабриките да вршат транспорт???-Е сеа прашање е колку од тие камионџии се останата во МК,колку не им се работи,колку возат такси...
нема бе асални...тие се потрошија, нови не се "прават ".......проблемот е реален...како во многу други професии , кои не се базираат на ветер и магла....+ политичка миродија...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.120
Поени од реакции
11.667
инаку никој не кажа директно, ама ако работиш за македонска фирма (значи од време на време доаѓаш во македонија, најмалку 2 до 3 пати месечно по 2 до 3 дена, додека се царини камионот и сл.), а немаш ништо (не поседуваш камион или барем удел, туку само дозвола Ц и Е), тогаш може да очекуваш над 1.000 евра секој месец нето, што и не така мала плата?
А да ти дадам јас еден предлог...

Наместо да се досадуваш по 3-4 дена во Македонија а останатото време по туѓина за една банка високо општество...

Шибни му ја нон стоп туѓина за странски газда без тие 2-3 дена во Македонија и направи барем 3 илјади месечно со помалку возење него домашнава тура што ја планираш...

Ем за побрзо време ќе застанеш на нозе за да ги искомбинираш парите во нешто кое ќе те врати дома...и наместо роб ќе бидеш угледен "работодавач"?

(ако ништо друго, за една година купуваш една кабина)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Eve nesto da vi kazam i jas sto mi kazuvase eden prijatel sto mu se slucilo nesto pred nekoja nedela na nekoj sofer.
Pa vaka soferov se dogovoril so nekoj od Kavadarci za da mu prenesi praski do Rusija koj bil dogovren koga ke pojdi vo Rusija da mu isplatat 3000 evra .
Od koga stasal vo Rusija nisto od parite ni denar od Rusite mu kazuvale deka vo Makedonija trebalo da mu platat i taka celo vreme do den deneska si ja prefrlaat topkata eden na drug.Soferov si se vratil edvaj bez denar skrsen nazad i si gi bara parite sekoja den :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom