T
Tetro
Гостин
и на то би му влегол отпозади ама нема врати таму.--- надополнето: 30 април 2012 во 23:37 ---
od prilika vakavo jet novo hh hah ha h
и на то би му влегол отпозади ама нема врати таму.--- надополнето: 30 април 2012 во 23:37 ---
od prilika vakavo jet novo hh hah ha h
gtc opel astra turbo 1.4 od kaj bilo da vlezam samo da e moja hha hahи на то би му влегол отпозади ама нема врати таму.
Еден куп муслимани живеат во срцето на Европа-Париз, па оди иди види ги како живеат.Турција не е само Истанбул, а ако не ми веруваш земи карта и оди во Виена.Епа добро де ипак 66%>30% ............... капито !
Друже си чул ли ти за секуларизација, во Турција да иако е секуларна држава повеќе децении, има сеуште жени кои живеат и се облекуваат традиционално како што ти викаш забулени си, невини влагаат во брак, прават повеќе деца, не учат, не работат и.т.н. но сепак мнозинството Турчинки(преку 60%) се помодерни и секуларни и не живеат воопшто традиционално по религиските норми и не мислам само за Турчинките во Турција, туку општо како нација, еве и кај нас Турчинките, а и Босанките многу ретко да видиш некоја со шамија, додека пак кај Албанките се сретнува традиционалното облекување некој процент повеќе отколку кај Турчинките и Босанките !
Е сега како оделе Турчинките во Берлин или во Виена, баш ме заболе, ти викаш дека оделе исклучиво забулени, но не можам многу да ти верувам, бидејќи како може во Турција и на Балканот не одат забулени, а камо ли па во срцето на Европа во Виена, Берлин и.т.н. а крај краева па и тоа дали оделе забулени или не па нивно право си е на личен избор, (доколку си женско на пр.)никој со сила неможе да те натера да одиш со шамија и капут ако несакаш, а исто така и никој неможе да те натера со сила да одиш по минич ако несакаш !
Пак ќе повторам потребна е некаква средина, екстремното забегување кон краен Конзервативизам(во 21 век), а исто така и екстремното забегување кон бесконечен Либерализам се контра-продуктивни и крајно-негативни процеси, се што е во екстрема е негативно, ниту претераната ретроградност и Конзервативност чини, ниту пак чини бесконечната слобода и бесконечниот Либерализам ............ и двете работи се дури и опасни ................. Конзервативизмот е ретрограден процес и не враќа 100/200 па и повеќе години/векови наназад, од друга страна пак Либерализмот не носи многу години нанапред, јас мислам дека треба да живееме во времето во кое живееме, а тоа е 21 век, јас лично не планирам да се враќам 100/200/500/1000 години наназад и да живеам на истиот начин на кој живееле моите пра-пра-пра-пра.......претци, скраја нека е, ниту пак планирам да одам до бесконечен Либерализам и да изигравам уличен кловн, џанкер, хомос, наркос, алкос и.т.н. !
Сакаш да кажеш дека невина девојка има поголема издржливост и дека сексот трае подолго - според компарацијава со квалитетите на еден автомобил?novo e novo
polovno e polovno
nova kola na pat ne te ostava
poetot veli vaka ako imas nova kola i kola na staro odi na nova kolaШто сакаше поетот да каже ?
Каква е врската меѓу половна или нова кола и девица или не?
ne da te prasam vaka posto gledam si nesto kao liberalen tipСакаш да кажеш дека невина девојка има поголема издржливост и дека сексот трае подолго - според компарацијава со квалитетите на еден автомобил?
И дали истово важи и за тебе? Или ти не си "половен" ако си имал секс со повеќе девојки?
Ти запишуваш на тетратка која девојка не е невина, а која е невина и по таа математика ќе ја избереш својата идна сопруга нели?sekoj ako bira megju devica i devojka koja vejke bila vo nekolku vrski ja bira prvata.
.
Во рок од еден час два пати истата крајност - ако не е девица, пола град ја дупи?! Добро бе, толку не ви е јасно колку сте провидни со бегањето во крајности?? И од кај сега заклучоков да се дупеле пред мој очи?!ne da te prasam vaka posto gledam si nesto kao liberalen tip
ti bi zemal nekoja koja pola grad ja pominal za nevesta ???
da ti se d*pi pred tvoj oci a ???
da ne se povtoruvam kazav deka sepak devicata e edno skalilo pogore e sega tie se retkost retko da gi najdes
pa od toa sto e okolu tebe ce odberes.
Не, за него како што гледам ако некоја не е невина, тогаш автоматски значи дека пола град ја дупел!Ти запишуваш на тетратка која девојка не е невина, а која е невина и по таа математика ќе ја избереш својата идна сопруга нели?
a sto e za tebe be poimot devica na sto te asocira na glupava devojka koja nasvetot nesto go cuva za brak ???Во рок од еден час два пати истата крајност - ако не е девица, пола град ја дупи?! Добро бе, толку не ви е јасно колку сте провидни со бегањето во крајности?? И од кај сега заклучоков да се дупеле пред мој очи?!
Ако за тебе девица е едно скалило погоре, за мене е три спрата подолу.
dobro so ti e fintava so mi imputiras i etiketira tvoi mislenja i stavovi predoceni kako da se moi jas dobro kazav sto i kako vo vrska so temata i ne planiram da se povtoruvam.
znaci ne gi citaj provizorno tuku zastapi procitaj i pomislis sto sakam da kazam
i drugo najprijatelski osvet zenite se lisici ne znaes na kakva ce naletas , a vakvi kako tebe liberali bas na takvi nasaduvaat .
ne e rabotava da se deskriminiraat ni ednite ni drugite tuku sekoj prema svoite interesi zamisli ce si odbere toa sto nego najmnogu mu odgovara.
--- надополнето: 30 април 2012 во 23:59 ---
Не, за него како што гледам ако некоја не е невина, тогаш автоматски значи дека пола град ја дупел!
se poznava se gleda stom odis so nea vejke od 2 ili 3 sredba znaes so kakava devojka si i kolku ce terate.Ти запишуваш на тетратка која девојка не е невина, а која е невина и по таа математика ќе ја избереш својата идна сопруга нели?
На 2-3 средба ти ја прашуваш ‘‘Ти невина си или си легнала со половина град‘‘ и тргаш цртички и запишуваш, за да знаеш дали спаѓа во списокот на ‘‘потенцијални сопруги‘‘ по што несакаш ‘‘половна‘‘se poznava se gleda stom odis so nea vejke od 2 ili 3 sredba znaes so kakava devojka si i kolku ce terate.
isto i devojkite od prilika go citaat karakterot na deckoto
znaci karakterot e onaj koj gi zblizuva lugjeto pokraj fizickiot izgled
aj use ova go odgovaram umoren sum ce odam da si legnamНа 2-3 средба ти ја прашуваш ‘‘Ти невина си или си легнала со половина град‘‘ и тргаш цртички и запишуваш, за да знаеш дали спаѓа во списокот на ‘‘потенцијални сопруги‘‘ по што несакаш ‘‘половна‘‘
Ме асоцира на неискусна девојка која немала секс, ништо повеќе, ништо помалку.a sto e za tebe be poimot devica na sto te asocira na glupava devojka koja nasvetot nesto go cuva za brak ???
Химен(парче кожа) = најсветото нештоa sto e za tebe be poimot devica na sto te asocira na glupava devojka koja najsvetoto nesto go cuva za brak ???
Секако под ова сум бил сум видел, мислиш си направил научно истражување на репрезентативен примерок со стандардизиран тест за конзервативност. Или тоа ти буквално ги виде сите муслиманки во Виена или кај и да си бил? И чим си толку добар во ова да те прашам женава која националност е?Еден куп муслимани живеат во срцето на Европа-Париз, па оди иди види ги како живеат.Турција не е само Истанбул, а ако не ми веруваш земи карта и оди во Виена.
Научи да разликуваш конзерватизам и примитивизам.Има огромна разлика.Евреите се меѓу најучените и најобразованите луѓе, а се крајно конзервативни.Тие да размислуваа поинаку, да имаа шљам како што имаат Македонците, пола младина да им е уфилмана со либерализам, комунизам, анархизам , сите за еден, еден за сите, никогаш не би биле тоа што се денес.Никогаш!
Кое е твоето научно истражување?Тоа што ми покажа две слики коишто 2 часа си ги барала на google ?Слики на 50 девојки од 500 000 треба да ми се пример за нешто различно?Секако под ова сум бил сум видел, мислиш си направил научно истражување на репрезентативен примерок со стандардизиран тест за конзервативност. Или тоа ти буквално ги виде сите муслиманки во Виена или кај и да си бил? И чим си толку добар во ова да те прашам женава која националност е?
А на сликава колку муслиманки гледаш?
За ЕДНАТА Јапонка со која си правел муабет, не сакам ни да коментирам.