Д
Данлош Чехонте
Гостин
Абе да ве прашам, нарачав од Америка 64гб, дали ќе треба да му праам тоа да прима операториве наши или?
Зависи, ако не ти го донеле отклучен, тогаш ќе мора. Што iPhone? 4S?Абе да ве прашам, нарачав од Америка 64гб, дали ќе треба да му праам тоа да прима операториве наши или?
Па директно ќе го зимале у салон тамо ајејпл шо ти знам и јас оти заебано е ставаш т-мабјл не работи и ќе мораш па уште 300 евра за да ти отклучат сим-от, заебана работа :/Зависи, ако не ти го донеле отклучен, тогаш ќе мора.
Ама лесна процедура е, не му се секирај
Да да 4Ѕ, ваков... белиот 64катаЗависи, ако не ти го донеле отклучен, тогаш ќе мора. Што iPhone? 4S?
Најверојатно дека ќе мора да ти го одкодираат за да има мрежа на наши оператори, зашто повеќето што ги продаваат таму се направени така да работат само со амерички мобилни оператори.Абе да ве прашам, нарачав од Америка 64гб, дали ќе треба да му праам тоа да прима операториве наши или?
Додека не ти го купиле, кажи им нека ти земат фабрички отклучен иначњ ќе го јадеш.Па директно ќе го зимале у салон тамо ајејпл шо ти знам и јас оти заебано е ставаш т-мабјл не работи и ќе мораш па уште 300 евра за да ти отклучат сим-от, заебана работа :/
--- надополнето: Nov 14, 2011 2:14 PM ---
Да да 4Ѕ, ваков... белиот 64ката
Ме интересира зошто ?Додека не ти го купиле, кажи им нека ти земат фабрички отклучен иначњ ќе го јадеш.
Мислам дека тој се уште не може а додека да може ќе се изначекаш и само ќе имаш прескап ајподМе интересира зошто ?
Нели може да се декодира .. ?
Освен за Unlock не сум запознаен со друг начин на одклучување за сите картици. А со оглед на тоа дека сеуште нема jaibreak за 4s, и нема да има до 22ри дек. СИГУРНО, нема да има ни unlock, кој најверојатно ќе дојде покасно, за некој софтвер, но сите знаеме колку многу е покомплицирано правењето на unlock од обичен jailbreak. Не е процесот толку комплициран колку што треба се да се зачувува, секои SSH bloobs, basebands и т.н. и многу нервози се со оглед на тоа во месецот бар еднаш излага апдејт на софтверот а најчесто 3-4 пати, и секоја недела тоа да го правиш - ќе ти збогтиса на крај.Ме интересира зошто ?
Нели може да се декодира .. ?
Можеш за направиш Tethered jailbreakЕдно прашање за iPhone 4. Дали ако го ставам iOS 5 ке можам да направам jailbreak.
Ама после не смее да го исклучува, така да од мене...јас не му препорачувамМожеш за направиш Tethered jailbreak
Шо има везе, само ќе го поврзеш со РС и готово. 6-7 месеци сум на тетхеред џеилбрејк и никад не сум имал проблеми. На крај краева нема потреба никогаш да го гасам телефонотАма после не смее да го исклучува, така да од мене...јас не му препорачувам
Епа треба секој пат кога ќе се исклучи да го запалиш со програм на компјутер И секој пат така кога ќе ти се изгасне. Мене така на живци би ми одело.Шо има везе, само ќе го поврзеш со РС и готово. 6-7 месеци сум на тетхеред џеилбрејк и никад не сум имал проблеми. На крај краева нема потреба никогаш да го гасам телефонот
Епа ти не го “чепкаш“ телефонов.Шо има везе, само ќе го поврзеш со РС и готово. 6-7 месеци сум на тетхеред џеилбрејк и никад не сум имал проблеми. На крај краева нема потреба никогаш да го гасам телефонот
Брат од ова ништо, нејќе.Како бре неможе?
- Симни GreenPois0n RC6
- Поврзи го iPod-от со компјутер преку USB кабелот
- Отпакувај го и стартувај го greenpois0n.exe
- Ако те праша дали сакаш да правиш Jailbreak на Apple TV кликни NO
- Кликни го копчето Prepare to Jailbreak (DFU)
- Следи ги инструкциите и се би требало да биде во ред
- Кога ќе се стартува iPod-от треба да имаш зелена LOADER икона
- Стартувај ја LOADER апликацијата и од таму инсталирај CYDIA
- Сега имаш Jailbroken iPod