Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ајде момци малце да ве оправам :) , SSH не ви треба можете да си симнете и iPhonebrowser што многу ја олеснува работата , таму ги имате сите фолдери системски на телефонот , инаку јас би ви предложил да си инсталирате и installous не знам која верзија гуглајте малку и секако apps sync . Од како ќе го направите тоа си идете у фолдер вар , тражете documents , таму installous па downloads и таму правиш аплоуд на апликацијата која е секако пиратска фул верзија претходно симната од торент :pos2: се враќате во installous oд телефонот и кај даунлоудс ја имате апликацијата клик на неа и инстал , но користете после copy trans suite за музика бидејќи ако синхронизирате со iTunes ќе ви ги избрише апликациите кои ги немате купено преку app store . Бидете ми поздравени ајфон јузери :D и јас многу се намачив до дека да превземам целосна контрола над мојот apple devica тако звани iPhone 2g прекрасно е чувството кога го поседуваш уредот ајт да не должам многу

За да не ти се случува ова, кога ќе го приклучиш ајфонот на ајтјунс, откажи ја синхронизацијата, оди десен клик на уредот (во ајтјунс) одбери TRANSFER PURCHASES, ќе ти ги пренесе апликациите во ајтјунс и после со синхронизација ништо нема да ти избрише.
Друго, на многу комплициран начин инсталираш апликации (преку влагање во фолдери). Или симни ја директ преку Install0s или симни си .ipa фајл на компјутер и само двоклик.

QWERTY11

Brzo,brzo pravo u g`zo
Член од
31 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
2
Како што реков имам целосна контрола над ајфонот , фајловите ги ставам преку фолдерите оти дома немам вифи , ајтјунс братко смрди , апликации кои ги користам се iphonebrowser , copytrans i cyder II , cyder е за симнување на апликации од cydia . Пробај korun ako имаш некои проблеми гуглај малце или обрати ми се за помош :) , ама мислам дека и ти го владееш :eek:jea:

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Decki da ve prasam nesto, kaj moze da kupam za iPhone 4, Apple bumper vo MK ili sosedstvoto?
Blagodaram odnapred.
Mislam za originalot od Apple a ne kineskite kopii.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153
Имам проблем со gps на iPhone 3g 4.1.2 ipad baseband, не дека не работи туку не е повеќе прецизен ко што беше. Некој што се разбира знае за што зборам. Сите викаат дека сега за сега нема решение но да си прашам ја :D ако некој до сеа открил нешто ќе ми помогне многу

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Имам проблем со gps на iPhone 3g 4.1.2 ipad baseband, не дека не работи туку не е повеќе прецизен ко што беше. Некој што се разбира знае за што зборам. Сите викаат дека сега за сега нема решение но да си прашам ја :D ако некој до сеа открил нешто ќе ми помогне многу
Со ipad baseband т.е. 6.15 не можеш да користиш gps освен ако мислиш на google maps кој работи преку интернет,за која апликација мислиш кога велиш дека не е прецизна?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153
Со ipad baseband т.е. 6.15 не можеш да користиш gps освен ако мислиш на google maps кој работи преку интернет,за која апликација мислиш кога велиш дека не е прецизна?
Maps апликацијата...кога сум надвор кругот е огромен, за другите апликации не сум пробал бидејќи логички ми беше дека и тие исто ќе покажат

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Врати се на 4.0.2 и ќе ти се оправи GPS сигналот

AquaCool

Sound Factory
Член од
25 ноември 2007
Мислења
144
Поени од реакции
0
Луѓе ме интересира,доколку некој е запознаен секако, како иде со нарачување директно од страната на епл?мислам конкретно на даноци, шипинг глупости..Сакам да земам ај фоун, па ги разгледувам сите опции:))ако случајно некој продава,нека се пријави успут, и на старо ако е сочуван може:))фала ви однапред:))

Член од
20 март 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
zdravo, imam nov iphone 4 ne koristen , no bidejci sum na ONE mrezata baram info kij moze da mi go dekodira i sredi so kartica *aoa sto trema mikro) bi sakal na PP da mi kaze cena i koga da go donesam

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Ајде помогнете ми луѓе кој знае како на сигурен начин да му направам Unlock на iPhone 3g (да можам да користам Македонски односно T-mobile или VIP број ) еднаш братучед ми имаше направено Jailbreak и користев Швајцарски број односно сеуште сум Носач ( Carrier) на некоја си Orange. Е сега еве го моделот и верзијата што ја користам... Version: 4.2.1 и Modem Firmware 05.15.04 па доколку има некој поискусен што го правел ова нека помага. Tnx

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ајде помогнете ми луѓе кој знае како на сигурен начин да му направам Unlock на iPhone 3g (да можам да користам Македонски односно T-mobile или VIP број ) еднаш братучед ми имаше направено Jailbreak и користев Швајцарски број односно сеуште сум Носач ( Carrier) на некоја си Orange. Е сега еве го моделот и верзијата што ја користам... Version: 4.2.1 и Modem Firmware 05.15.04 па доколку има некој поискусен што го правел ова нека помага. Tnx
За 5.15.04 не постои unlock (сеуште).

ОСВЕН да направиш апгрејд на 6.15.00. Тогаш ќе имаш Unlock ама НИКОГАШ ПОВЕЌЕ нема да ти работи GPS...

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
За 5.15.04 не постои unlock (сеуште).

ОСВЕН да направиш апгрејд на 6.15.00. Тогаш ќе имаш Unlock ама НИКОГАШ ПОВЕЌЕ нема да ти работи GPS...
Ахм...можно ли е некако да се симнам на една верзија подолу да кажеме 05.14.02 или 05.15.04 па после да направам Unlock?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ахм...можно ли е некако да се симнам на една верзија подолу да кажеме 05.14.02 или 05.15.04 па после да направам Unlock?
Не. Моментално си на најлошата можна верзија.

Ти останува или само да чекаш и да се надеваш дека ќе средат (а до тогаш да си користиш T-Mobile) или да отидеш на 6.15 и да немаш GPS.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Не. Моментално си на најлошата можна верзија.

Ти останува или само да чекаш и да се надеваш дека ќе средат (а до тогаш да си користиш T-Mobile) или да отидеш на 6.15 и да немаш GPS.
So this means i'm screwed...проблемот е тоа што не можам да користам T-Mobile ниту пак било кој друга МК мрежа, а да го однесам на сервисер ? Исто ми са фаќа, и тој ли не ќе може да ми го направи без да го онеспособи GPS-от ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
So this means i'm screwed...проблемот е тоа што не можам да користам T-Mobile ниту пак било кој друга МК мрежа, а да го однесам на сервисер ? Исто ми са фаќа, и тој ли не ќе може да ми го направи без да го онеспособи GPS-от ?
Под “моментално“ мислам НИКОЈ НА ПЛАНЕТАВА не може да ти среди затоа што не постои решение.

Од кај ти е ајфонот купен? Ако е од тука, нешто ти е сјебано ради CYDIA што не ти фаќа мрежа.

Решение: Направи комплетен RESTORE со оригинален фирмвер (4.1 или 4.2.1), па стави T-Mobile SIM картичка, активирај го преку iTunes и после направи џеилбрејк со GreenPois0n, and you're good to go.

Kajgana Shop

На врв Bottom