Имате ли ”муда”?

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Situacijata e sledna........Vo vrska ste nekolku godini,site ve znaat gi znaete nejzinite/negovite seta familija,svadba dogovorena i togas mesec dena pred svadbata sretnuvate nekoj/a koj/a vi go obrnuva celiot svet na glava.Toj/taa e super nesto sto otsekogas ste barale super komunikacija,srceto vi treperi za nea/nego mnogu e podobra/ar od verenikot/cata stvoreni edno za drugo i sto...........ke pravite.Ke go otkazete li vencanjeto ili.................

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Да, подобро да дознае дека сакам друг, и дека не сакам да се омажам за него, отколку да се мачиме тројцата.

Член од
21 јуни 2006
Мислења
66
Поени од реакции
0
pomalku gledaj shpanski serii, povekje izleguvaj i druzhi se so sprotivniot pol

N

n/a

Гостин
Vidi bate,da ne kazuvame koj kolku i kakvo iskustvo ima,i ne e mnogu mnogu za kazuvanje,ama ako se dvoumis i nekoja druga ti go svrtila mozokot,ti bate....ne si ja sakal iskreno nikogas...Ili si ja sakal pa si se oladil,si ja zaboravil...
I ako e taka,ne pravime muabet za muda,nego za pamet i racionalno razmisljanje.Bolje po so vreme,otkolku otkoga ke vlezete u brak...pa deca...zaebana situacija..
A kako ke i kazes...tuka ako ti lezi muabetot so mudata...Pa muski...isto onaka ko sto mozes da imas muda da i kazes na onaa drugata deka ti go svrtela pametot...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Да бе и после ќе дојт време и со неа истата ситуација и со ќе прајш ?
Совршена љубов не постои !
постојат добри и лоши врски

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
па подобро да го откажам него после да се кајам цел живот зш сум влегол во брак а не требало , сега се дешава така да бољи спречити него лечити

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
osamen напиша:
Situacijata e sledna........Vo vrska ste nekolku godini,site ve znaat gi znaete nejzinite/negovite seta familija,svadba dogovorena i togas mesec dena pred svadbata sretnuvate nekoj/a koj/a vi go obrnuva celiot svet na glava.Toj/taa e super nesto sto otsekogas ste barale super komunikacija,srceto vi treperi za nea/nego mnogu e podobra/ar od verenikot/cata stvoreni edno za drugo i sto...........ke pravite.Ke go otkazete li vencanjeto ili.................
Ќе ја растурам ама баш онака ренде ќе се направиме до последен момент пред свадбата и толку.
А околу првото прашање “Имате ли “муда““.
Проверив пред малку
ДА :pos2:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Flik напиша:
па подобро да го откажам него после да се кајам цел живот зш сум влегол во брак а не требало , сега се дешава така да бољи спречити него лечити
Развод бе братче зошто постои ?

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Така е то, жени се и ко ќе ти се здосади , развод. Не мислиш дека треба малце посериозно да размислиш пред да се ожениш/омажиш ?

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Мислам дека сум човек кој стабилно гази по земја (барем кога се работи за љубов). Не ми се случило и не ни можам да помислам како би можела некоај да ми го сврти паметот толку за да до толку ми се расклинка врската долга 5-6 години. Не ме сваќајте погрешно ама за мене оваа ситуација е несфатлива.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
JeCILaDy напиша:
Така е то, жени се и ко ќе ти се здосади , развод. Не мислиш дека треба малце посериозно да размислиш пред да се ожениш/омажиш ?
е треба ама имаВ една комшивка одеше со еден 2 години и не ни му раскина и пред некој 5 месеци се сврши за една свиња од австралија и си замина тамо

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Ама не беа во брак , и штом се мажила за Австралија, јасни се причините.

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
во главном работите така не стојат, зш кога доага више за мажечка т.е. женачка не се гледа само лјубав, се гледа и невестата дали работи шо работи па каков им е угледот на фамилиите па тантара пантара, а измегу неведените ствраи се гледа и "лјубовта" шо и таа е под знак прашалник дали постои или не, башка тоа шо е минлива ствар.

него да се вратам на муабетот, па ако до толку ми се свига ке ја земам за швалерка напоредно, и енд оф стори, ем волкот сит ем овците на број,
а да нема таква могучност тогаш не би рескирал свадба за тоа другото.

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Pa so znam... Ne mu ja mislam mnogu, reagiram impulsivno, taka da valjda bi napravila kako sto mi vika srceto :)....Ama ipak zavisi od situacijata. Sea ako ja go sakam ovoj sto treba da se mazam za nego, ako stvarno go sakam togas sigurno ne bi ni dosla u situacija da me zainteresira nekoj drug, ma kolku i da e zgoden/ubav/pameten ect.. Ama 4im vekje mi se zasvigjal toj drugiot, togas nesto ne e vo red so moite 4ustva sprema prviot. I koga znam deka vekje ne go sakam, ne gleam nikakov problem da ja otkazam svadbata, zatoa sto ne bi sakala da mu go unistuvam zivotot na toj so koj se mazam bez ljubov.... malce vlegov u film, ali aj :)

Ina4e, za prvoto prasanje, ne, nemam muda, zensko sum :toe: :)

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Буковец напиша:
Мислам дека сум човек кој стабилно гази по земја (барем кога се работи за љубов). Не ми се случило и не ни можам да помислам како би можела некоај да ми го сврти паметот толку за да до толку ми се расклинка врската долга 5-6 години. Не ме сваќајте погрешно ама за мене оваа ситуација е несфатлива.
Се случува денес па дури и вакви несфатливи работи!ИНаче се согласувам со тебе..мислам дека еден месец е премногу кратко време за некој толку да се зацапа и да заборави на се што имал со таа девојка(а имал многу штом планирале да се венчаат)
А во ситуацијава неможам да го сфатам типот и неговото пубертетлиско однесување..:toe:
Сепак мислам дека треба да си даде малку време на себе си да созрее и да сфати што уствари сака во животот!

Kajgana Shop

На врв Bottom