Имате ли ”муда”?

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Не би се впуштал во таква авантура дефинитивно... од кај да знам дека со таа женска нема да поминам неколку месеци и да ми скурчи, па после да се каам цел живот што сум имал барем жена која ме сакала, која била спремна да го каже судбоносното ДА за мене, а сум ја изгубил безвеза :tapp:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Во никој случај.....иако сакам авантури,ама месец дена пред свадба НЕ

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
JeCILaDy напиша:
Ама не беа во брак , и штом се мажила за Австралија, јасни се причините.

Е пример ДА :bravo:! Факт е дека сигурно не се заљубила за еден ден и тоа во "свиња", како што рече од Австралија... Тука некоја виша сила е во игра, Австралија пример...Само по себе си е јасно.Таа можи преку ноќ ја занеќи својата 2-год љубов,ако се лажиме...Ама слушна Астралија ииии...То е!

Ѕвер напиша:
Не би се впуштал во таква авантура дефинитивно... од кај да знам дека со таа женска нема да поминам неколку месеци и да ми скурчи, па после да се каам цел живот што сум имал барем жена која ме сакала, која била спремна да го каже судбоносното ДА за мене, а сум ја изгубил безвеза :tapp:
Колку прекрасно би било коа сите машки би размислувале како тебе, ама ај оди објасни му машки памет :tapp::tapp::tapp: и то е!
:zid::zid::zid::zid:
Некогаш(ова де секогаш) мислат со нешто друго, а не со умооттт!!!:zid:

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Zavisi od intenzitetot na vrskata so verenikot so sum ja imala prethodno.Nemoze nekoj da napravi takov preokret so go znam edne den ili eden msec nee bitno a da resipam zivot semejstvco familija so nekoj so go znam kako dise nema sansa.Pa so ako on ne misli niso seriozno so mene a sum samo edna AVANTURA NEMA SANSA ODGOVOROT E nemam muda

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Kako prvo situacijata sto vi ja opisav ne se odnesuva na mene tuku sakav da vidam kakvo razmisluvanje imate bidejki veruvam deka mnogu ludje (mozebi ne od forumot ) imale takvo iskustvo od zivotot.
Koga pisav"muda"nemislev bukvalno na toa.
Site znaeme(ili barem jas mislam)deka so tekot na vremeto nekolkugodisna vrska stanuva eden vid navika i dovolno e samo edna mala iskra od strana da te potseti na prvite denovi od ljubovta so devojkata i da posakate toa da se vrati ama sega so nekoja druga.Ama od kaj znaete deka posle nekoe vreme nema da bide isto so nea pa duri i poloso,bidejki site nie se menuvame so tekot na vremeto.Zatoa jas licno ne bi reskiral i ne bi ja ostavil devojkata pred se poradi ljubovta koja mi ja pruza a i najpoveke stto ne bi sakal da ja povredam taa devojka(nedaj boze i za cel zivot).

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
G e G o напиша:
Развод бе братче зошто постои ?
абе брат затоа реков поубаво е да спречиш него да лечиш , сега кај што пари ќе се потрошат на свадба :):) па после разводи , адвокати па мој е станот не е твој , е,неееееее тоа не ми треба. капиш сега???

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
ууу taff call...хммм...па бидејќи сеуште незнам дали личноста во која сега сум се зљубила е всушност таква,или јас само ја идеализирам бидејќи ме фатило фрка пред брак...мислам,ама мислам,дека на вереникот би му рекла да ја одложиме свадбата на некое време,ради некоја добра причина, а во меѓувреме ќе се обидам да откријам дали новата личност би ме направила посреќна или станувало збор само за fling...:)

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Ма каков интензитет бре,нема шанса.
Не можи после 2 или 4 или 8 години врска да ми излези некое бате на пат и јас одма по него да стрчнам,па уште помалце 1 недела пред свадба!!??
Ааабе и Кристиано Роналдо можи да ми излези на пат и да ме моли да сум со него,ама сепак,нешто внатре би ми велело дека не ми гарантира добро продолжение на тој „серијал’’..па особено ако такво нешто ми се случило во рок од некое кратко време.
А инаку за ”муда’’ да расипам свадба 1 недела пред то,за шо ми се да ги имам. Како шо сум имала ’’муда„ да ја закажам,така ќе си имам и ’’муда’’ да ја откажам,ако имам доволно добра причина за тоа.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
nikogas ne bi go otkazala vencanjeto so nekoj koj sum odela mnogu vreme za so nekoj koj sum go zapoznala edna nedela.kako prvo ne go poznavam dobro a kako vtoro znam deka toa e samo edna minliva simpatija i deka ne e nisto poveke od onoj sto sum go sakala najvise na svet...

С

Сатори

Гостин
Ако момчето е се за што сум сонувала и ми го ниша светот тогаш ... да, мојата среќа е најважна, а не мојот имиџ или сите др. работи за кои би требало да се грижам.:wub: :wub: :wub:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ситуацијава е повеќе од реална, што сте скокнале сите како да е невозможно чудо? Па и еден месец е доволно да се зацапате во друг, доколку тој со кого се земате не бил вистинскиот ... исто не е ни чудно сами да сме се прелажале ... сме го одбрале него, дотогаш ни бил екстра, сме летнале и одлучиле дека е тој тој и сме прифатиле да се земеме со него ... луѓе сме, грешки правиме.
А да си одговорам ... секако дека немам "муда" туку така да откажам цела организирана свадба со муабетот дека сум засакала друг, ама дефинитивно би се потрудила да изнајдам начин како најбезболно да се прекине тоа. Покварена одлука би била таа да се продолжи се како што си е ... ќе има минимум тројца повредени, изневерувања, расправии и најверојатно на самиот крај развод, а после сите тие искуства не е ни сигурно дека може да сте со другиот човек ... значи нема потреба да се преземат тие поголеми непотребни ризици, туку многу полесно е да се биде искрен и да се прекине се со време.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Но исто така во ситуацијава, мора да се има во предвид, откога нешто ќе изгубиш сваќаш колку вреди

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Сите вие кои сте пред брак од типот ”треба да се мажам” доколку сметате дека имате ”муда” да го сторите тоа, ве молам послушајте го Мацедалиен прочитајте го мојот потпис, размислете околу него и едноставно јавете се.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Добро кажа Дивајн. Ситуацијата е многу реална и воопшто не е од шпански серии извадена. Зошто?
Заради паниката од конечноста на бракот, кај обата партнера. Заради наметнатите моногамни лажни етики, кои ни ги закачуваат од мали нозе - од сега натаму, само таа и недна друга, ниту пак другар ќе видиш (за мажите) и чистење, перење, пеглање и деца чување (за жените).
И многу е нормално, така наполнети главчиња, да се заблентават во првото нешто што ќе се види интересно, сметајќи го моментот „судбински“, а неа/него, како спарка од рајот. А, не е така. Сигурно не е така. За жал тоа ќе се утврди после откажаната свадба, откога ќе се тргнат сите притисоци, и откога ќе се симнат розевите наочари.
И не глеам кај да ги сместам мудава во прикаскаа?
Или ги имаш цел живот и го живееш како што треба или како што мислиш дека треба, или ги немаш воопшто. Не очекувајте да ги добиете еден месец пред свадба.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Ги имам...иако не можат да се видат, ама секогаш се тука кога ми требаат:wink:.До сега не ме изневериле,знам дека и во таква опишана ситуација нема да потфрлат.Достојно ќе си ја завршат функцијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom