Имам идеја - помогнете да се реализира!

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Има финта, ама биосот треба да подржува и треба да имаш матична што ќе подржува такво нешто. Возможно е јас го имам правено во средно на пракса тоа. Само го типкаш името (пасот) и компјутерот се стратува, е сеа не сум сигурен како беше постапката па затоа погуглај малце и сигурно ќе најдеш.

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
АЈДЕ Де

Dj_Madness напиша:
Jas taka go uklucuvam kompjuterot toa ti e 100% vozmozno,neznam sto e toa tolku cudno ova go znam uste pred 3 god.
Па што чекаш ајде образложи...

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
А извни пасвордот на што го типкаш на црн екран, на исклучен компјутер???

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
Како што може да се забележи на сите ваши одговори пишува дека е некоја финта во БИОС или шо ти ја знам јас а никој да даде конкретен одговор што држи место! - што е таа ваша ФИНТА?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
pa pisete go tuka da znaeme site
po moznost so sliki

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Dj_Madness напиша:
Jas taka go uklucuvam kompjuterot toa ti e 100% vozmozno,neznam sto e toa tolku cudno ova go znam uste pred 3 god.
PS.Allita sekoj kompjuter moze taka samo nemam vreme za objasnuvanje moze drugpat??:)
Toa Аllita што го има напишано од кое јас ставив и слика и тоа што VIRTUAL првично го бараше се тотално различни работи. Он сака POWER копчето воопшто да не го користи, што и не е многу тешко, само го откачува конекторот од пиновите на плочата и готово и комјутерот да му се пушта со пишување на одредени букви/цифри. Е сега сакаш да ми кажеш дека компјутерот го пушташ така на црн екран и копче ни ништо само си куцаш некое зборче и готово? Абе ај не заебавај!!!

VIRTUAL напиша:
Како што може да се забележи на сите ваши одговори пишува дека е некоја финта во БИОС или шо ти ја знам јас а никој да даде конкретен одговор што држи место! - што е таа ваша ФИНТА?
Ти ставив слика, зар не ти е јасна? Првата опција ти е да ставиш пасворд за да ти треба кога ќе влезеш во биос, а втората е за да ти бара пасворд кога ќе го стартуваш комјутерот т.е. тоа што го пиша Allita. Ама пак ќе треба да го пушташ од копче

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Абе луѓе дај објаснете по конкретно.
Ако не знаете тогаш воопшто не пишувајте глупости.:lud:

P.S. Финтата е компјутерот да е изгасен а ти да напишеш pass и самата машина да ти го стартува компјутерот.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
тоа и јас го реков и единствено слично решение на ова ти е да ставиш User Password, a за тоа он што сака незнам дали може

IGI

Il Corvo
Член од
12 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
4
Predhodniot kompjuter mi se uklucuvashe na Space, so znaci najverojatno mozno e. :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
otkazi se od edno kopce... i povrzi go na mestoto kaj sto ti se uklucuva komp/.... hahaha kolku bedna ideja :)

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Во биосот на мојата матична(865P) ја има оваа опција т.е. три опции, да се упали со лев клик, десен клик на маусот или некој пасс искуцан на тастатура.
Го користев ова едно време, го палев пцто со куцање на пассот на тастатура се додека не престана да функционира, незнам зашо, па после клеар цмос, па вадење батерија и сеа си го палам д гуд олд уеј :icon_lol:

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Него ја рагледавте ли опцијата дека некој може да му го крене подмишка куќиштето и да си го однесе дома?

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Во многу биоси има опција WAKE ON LAN/KEYBOARD/MOUSE ама незнам дали е ова тоа зашто никогаш не сум го користел и овој „проблем” никогаш не ме заинтересирал да седнам и да му најдам некое решение

Член од
27 април 2006
Мислења
176
Поени од реакции
2
Па добро ако беа така компјутериве да ги уклучуваш со пишување на твоето име или било што на тастатурата, тогаш, на пр. како ке си правевме е-маил?
Ке го напишеш твоето име и компјутерот ке ти се изгаси
Не помисли на оваа опција?:lud:

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Tito напиша:
Па добро ако беа така компјутериве да ги уклучуваш со пишување на твоето име или било што на тастатурата, тогаш, на пр. како ке си правевме е-маил?
Ке го напишеш твоето име и компјутерот ке ти се изгаси
Не помисли на оваа опција?:lud:
3 x :lud:

Што тропаш глупости безвезе? Како можеш да споредиш изгасен компјутер со подигнат ОС?
Инаку круша токму тоа што го кажуваш е точниот одговор. Незнам дали палењето со маус/тастатура спаѓа во исто мени во биосот со вејк он лан, ама практично истаат функција ја има. Го немам пробано вејк он лан и баш ме интресира како тоа би функционирало во смисла на фиксни адреси, дхцп сервер и сл, а другава опција, постои и работи само секако зависи од матичната и биосот.

Kajgana Shop

На врв Bottom