Allita
Слика има тон нема
- Член од
- 7 декември 2005
- Мислења
- 2.184
- Поени од реакции
- 12
krusha03 напиша:Toa Аllita што го има напишано од кое јас ставив и слика и тоа што VIRTUAL првично го бараше се тотално различни работи. Он сака POWER копчето воопшто да не го користи, што и не е многу тешко, само го откачува конекторот од пиновите на плочата и готово и комјутерот да му се пушта со пишување на одредени букви/цифри. Е сега сакаш да ми кажеш дека компјутерот го пушташ така на црн екран и копче ни ништо само си куцаш некое зборче и готово? Абе ај не заебавај!!!
Ти ставив слика, зар не ти е јасна? Првата опција ти е да ставиш пасворд за да ти треба кога ќе влезеш во биос, а втората е за да ти бара пасворд кога ќе го стартуваш комјутерот т.е. тоа што го пиша Allita. Ама пак ќе треба да го пушташ од копче
вака:
Мојот комјутер т.е. матичната плоча т.е. Биосот има таква поддршка за да може самиот комјутер да се уклучи со пасс кој јас го имам ставено таму....воопшто не го користам power копчето...туку само куцам пасвордот на тастатурата нормално и комјутерот сам се уклучува...како што се информирав секој комјутер т.е. секоја матична т.е. Биос ја нема таа можност за да може секој да го подеси и да го стартува својот комјутер на тој начин. Толку од мене за ова...ако има некој да знае како и другите комјутери кои немаат биос со таква поддршка може некако да се подеси тоа така да функционира нека напише за да го сторам тоа и на другиот комјутер, бидејки неговот биос ја нема таа подршка.