И што заклучи до сега?нивната моќ и начинот на кој функционираат и ги исполнуваат своите замисли.
да не сум на некој испит случајно -_-И што заклучи до сега?
Како функционираат?
Знам јас по нешто....само ти како да сакаше да ги фалиш, тоа мене некако не ми е јасно. Те прашав три пати и пак не одговори.да не сум на некој испит случајно -_-
ако те интересира земи прочитај па сам свати си,
секој ги сваќа работите на свој начин!
Во сите држави Илуминатите немаат никакво влијание ,guess why?Мислам дека има некој држави каде што Илуминатите немаат никакво влијание како на пример Северна Кореа.
Од 51 мислење 49 ти се .... цитирам:Во сите држави Илуминатите немаат никакво влијание ,guess why?
Бидејќи тие не постојат веќе 300 год
Од една страна не постојат од друга ги сакаш многу...Немам никаква мисија ,зошто си параноичен и веруваш дека имам некоја гренд мишн хахахахах .Немам никаква мисија само си кажувам мислење.Не бидете до толку параноични и не барајте непријатели таму каде што ги нема.Мој најпријателски совет
--- надополнето: 1 септември 2012 во 12:13 ---
А другата причина зошто јас го повторувам ова е бидејќи јас зборувам со факти ,а другите само даваат неосновано мислење .
Oпшто познато е дека тие имале за цел да ја издигнат науката над религијата ,а во исто време и да постигнат целосна секуларизација на државата.Исто така дека биле прогонети и уништени од инквизицијата .
Ете ти мини листа со нивни членови ,познати интелектуалци (кои сигурно не биле дел од некаква си конспирација ):
-Гете ,Хердер ,Шилер ,Кант,Лаватер...
Не реков дека ги сакам ,туку дека ги почитувам идеите кои ги имале.И да не постојат веќе ,но идеите ме фасцинираат.Од една страна не постојат од друга ги сакаш многу...
Едини разлог зошто не постојат сега е паранојата.....браво.
Иначе по грешка стиснав на лајк , да не гаиш лажна надеж
Незнам што се илуминатите, ама имам слушнато за нив... ќе дадеш некое поопширно објаснување?
Конечно разумно мислењеilluminati e formirana od 5 dusi .. illuminat znaci "skoluvani" winston churchill e poznat i od toa deka toj prv ja formira "the peace hand sign" V STO ZNACI 5-te sto ja formira illuminati.. crkvata ne dozvoluvase covekot da znae poveke od niv da dava slobodno mislenje i taka natamu..
Конечно разумно мислењеilluminati e formirana od 5 dusi .. illuminat znaci "skoluvani" winston churchill e poznat i od toa deka toj prv ja formira "the peace hand sign" V STO ZNACI 5-te sto ja formira illuminati.. crkvata ne dozvoluvase covekot da znae poveke od niv da dava slobodno mislenje i taka natamu..
Интересна информација за Черчил,штета што голем број на луѓе ја упропастуваат темата ,а не одговараат на ваков начин со факти.Illuminati - значи - просветлени.
Знакот на Черчил воопшто не е "peace", туку "Victory". И воопшто не е измислен (или формиран) од Черчил, туку води корени уште од римските легии (има записи дека Цезар пред секоја битка го покажувал тој знак на своите војници - како симбол дека ќе победат). Victory (или на латински Victoria) = Победа (оттаму и формата на знакот V).