Илуминати

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Исклучителна личност....
Се надевам дека неговата смрт нема да биде злоупотребена за уште една од низата бизарни теории на заговор.
Ипси,Ипси...Чукни си ја главата малку.
Овоа веќе преминува во лудило.
Ги браниш тајниве друштва како светов да го спасиле од некоја брутална катастрофа или не знам што.
Убаво ти пиша Phoenixx.
ВО КОИ ФИЛМ СТЕ БЕ ЛУЃЕ ?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Ги браниш тајниве друштва како светов да го спасиле од некоја брутална катастрофа или не знам што.
Убаво ти пиша Phoenixx.
За паметен човек би било доволно да се каже дека овие друштва ја имаат извадено Европа од мракот на неписменоста и угнетувањето над науката од страна на Црквата. Средниот Век е една од поголемите катастрофи кои му се имаат случено на човештвото.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Tajni zdruzenija.. ali zatoa ipsi i solaire sve tajnite im gi znaat.
Ustvari zaboraviv oni se del od drustvoto i tuka gi spodeluvaat nivnite nameri, okulti, rituali ..:coffee:
Od kaj gi kopate informaciive? Ako ides po logika deka nesto e tajno i sve se svedue na zagovori kako togas gi zemas za relevantni site tie informacii od net i knigi napisani za tajnite drustva koi vsusnost sakaat da ubedat nekogo vo nesto koe im odi vo prilog na samite drustva posto oni samite gi iskreirale tie prikazni. Pogolema influentnost od mediumi i toa kolku moze da vlijaat na covekoviot mozok nema, posho uvek se smetaat za formalni i oficijalni a vsusnost tajnite drustva gi koristat za nivni celi.
Do not follow the media's follow your common sense ..the truth is out there ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Убаво ти пиша Phoenixx.
Види....со инка не се става, ти и сличните на тебе сте изгубен случај. Се обидов разумно да дискутирам, ама залудно е. Ти се што "знаеш" за темава доаѓа или од таблоиди или од документарци, јас од друга страна сум член на една таква организација! Значи имам увид во истата, дел сум од неа. И сега ти се обидуваш да ми кажеш дека јас незнам што се случува и дека ти повеќе знаеш..... И уште јас сум бил во филм влезен....:facepalm:[DOUBLEPOST=1453554988][/DOUBLEPOST]
Ustvari zaboraviv oni se del od drustvoto i tuka gi spodeluvaat nivnite nameri, okulti, rituali ..:coffee:
Каде виде да споделувам тајни, жити логикава филмска?! Што трескаш глупости? Мислиш дека си фраер ако некого исмееш? Што мислиш дека ќе постигнеш со ова?

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.314
@Ipsissimus - мене пак никој не ме споменува, изгледа не знам ниту една тајна. Не се расправај со луѓето, просветли ги во врска со Илуминатите.

Но не споделувај ништо за тајните, знаеш која е казната ако зборуваш за Тајната на Илуминатите:
Една е Таа, живиот дух на Елохим чиј број е 777.

:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
@Ipsissimus - мене пак никој не ме споменува, изгледа не знам ниту една тајна. Не се расправај со луѓето, просветли ги во врска со Илуминатите.

Но не споделувај ништо за тајните, знаеш која е казната ако зборуваш за Тајната на Илуминатите:

Абе луда работа.... Јас сум бил во филм влезен затоа што се дрзнав да дадам по некоја информација што за промена ќе биде автентична... :toe:

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
За паметен човек би било доволно да се каже дека овие друштва ја имаат извадено Европа од мракот на неписменоста и угнетувањето над науката од страна на Црквата. Средниот Век е една од поголемите катастрофи кои му се имаат случено на човештвото.
Дури и будалиот да почне да ги прати овие работи ќе сфати која им е намерата на тајните друштва,особено на Илуминатите.
Е сега,вие што ги браните тука на форумов е друга работа.
Како партискиве полтрони сте.

Абе луда работа.... Јас сум бил во филм влезен затоа што се дрзнав да дадам по некоја информација што за промена ќе биде автентична... :toe:
Во претежок филм си Ипси.Вакво нешто како твоево немам никогаш во животот видено.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.314
Овде не се прави разлика од илуминатите од XVIII век, илуминати како степен (degree) во масонеријата, ниту пак знаат за О.Т.О. нешто општо, не пак за степените (grades и degrees), имињата, што би било кога би било...

Залудно се заморуваш... Илуминатите според нив владеат со светот, заедно со сатаната... тие се зло, бидејќи црквата (нивната, која и да е таа) е вистината и само вистината ќе победи се друго ќе умре преку втората смрт.
Илуминатите се зло бидејќи... поима неам читајќи ја темава тука всушност. Не разбирам што толку заморување околу илуминатите околу кои има толку многу прашина и магла што секое тврдење е лага всушност или игра на зборови.
Ете доказ, @Ciudad Juarez што ти вели погоре... тоа е тоа. Треба да ти е јасна намерата на илуминатите, иако никој јавно не кажува која е намерата на тие илуминати кои можно е и да не постојат.

Ако пак илуминатите било кои се зло само заради христијанството - точка на муабетот.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Навистина разочарувачки....:facepalm: Наместо членовите како Ipsissimus, Хептаграм XI, Zidarski како и другите од таков калибар што се на оваа тема, вклучително и воопшто на овој форум, да придонесеме да се задржат, па дури и да се зголеми нивниот број, но, исто така, и да ги искористиме нивните искуства и знаења кои ги имаат - кои преку нив се обидуваат да ни ги појаснат работите (независно дали се согласуваме со нивните ставови или, пак, не), ние всушност го постигнуваме токму спротивното - ги навредуваме, обвинуваме, не ги третираме како личности кои се далеку познајни за разлика од нас во врска со ваквиве теми... Почитувани кајганџии, почнувам да добивам впечаток дека темава е направена исклучиво само заради забава и заради присуство само на нестручни и несериозни членови, а не и компететни личности како погоре споменатите!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.314
Темата е да се потврдат документарците од BBC, National Geographic и остали дека да, тоа е вистината.
И нормално, на задоволство на луѓе кои поеќе им е мила христијанската црква од било што друго или оние љубители на теории на заговори.
Никој не може на форум да зборува за битни работи во однос на тајни организации.
Се дава површно и се очекува некој да истражува сам... бидејќи некој да ти спреми јадење а ти само да голташ - не бидува.
Темата е сеир. Ништо поеќе. Јас така ја гледам веќе подолго време.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.636
Поени од реакции
9.249

Кога веќе си тука, ќе бидеш ли љубезен да ја објасниш следнава слика?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дури и будалиот да почне да ги прати овие работи ќе сфати која им е намерата на тајните друштва,особено на Илуминатите.
Е сега,вие што ги браните тука на форумов е друга работа.
Како партискиве полтрони сте.

Во претежок филм си Ипси.Вакво нешто како твоево немам никогаш во животот видено.
:facepalm::tapp: Море човек!! Илуминатите се организација што не постои уште од крајот на 18-ти век! Што да бранам? Кого да бранам? Ти нормален ли си? Сте се уфилмале со теории на заговор и ги труете темиве со глупости!
Ако постира некој клипче дека кралицата Елизабета е рептил, тогаш тој не е во филм влезен, но ако изнесеш автентични информации за тој Ред со цитирани автори, литература и факти, тогаш според вас тоа значи дека си влезен во филм?! :tapp:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Od kaj gi kopate informaciive? Ako ides po logika deka nesto e tajno i sve se svedue na zagovori kako togas gi zemas za relevantni site tie informacii od net i knigi napisani za tajnite drustva koi vsusnost sakaat da ubedat nekogo vo nesto koe im odi vo prilog na samite drustva posto oni samite gi iskreirale tie prikazni. Pogolema influentnost od mediumi i toa kolku moze da vlijaat na covekoviot mozok nema, posho uvek se smetaat za formalni i oficijalni a vsusnost tajnite drustva gi koristat za nivni celi.
Do not follow the media's follow your common sense ..the truth is out there ;)
Всушност, правилен израз би бил "здруженија со тајни". Затоа што оксиморон е да се знае за постоењето на тајни здруженија и не секој ќе можеше да пишува глупости за нив на интернет. Или пак да упаѓа на темата и да смара со својата умртвена смисла за хумор и параноични теории копирани од јутуб.

А доколку некој навистина се интересира за Илуминатите и сличните на нив, начини постојат, како и литература со веродостојни факти изнесени од членови на вакви здруженија, т.е. Редови. Јас обожавам да ја читам Дион Форчн ( иницијант на Златна Зора ) - затоа што е многу концизна и лесно разбирлива ( дури и за профаните ), потоа Хелена Блавацки, Рудолф Штајнер, Алистер Кроули ( отидовме ептен офтопик ).

Јас не сум дел од никакво друштво или Ред, ниту пак можам да говорам за ритуалите, колку и да читам за нив, затоа што многу од работите се спознаваат преку личното искуство, а не дознаваат преку читање или вербално пренесување. Јас само сакам да читам езотерија, тоа е тоа;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
...затоа што многу од работите се спознаваат преку личното искуство, а не дознаваат преку читање или вербално пренесување. Јас само сакам да читам езотерија, тоа е тоа;)
Епа ова е и целата поента за "тајните". Тие не се податок што никој не смее да го дознае, туку се состојба што треба да се достигне, сознание што треба да се осознае. Тајните кај сите езотериски Редови се од овој тип.

Kajgana Shop

На врв Bottom