Изневерени после 5+ години врска, спремни за брак. Што би направиле?

T

Tamora

Гостин
KOJ SUM?TOJ SUM! се зафркаваш ли со мене????
Не е битно што сум пишала јас, битно е да си го одговориш тоа што ти го бара темата кога веќе си решил да постираш. Не си тука за да ме критукуваш мене (барем не за оваа тема каде секој си пишува како би изреагирал) или да се исмеваш на мојот пост- како јас што те сватив

Како и да е веќе си ставена во неповолна ситуација, но некогаш е подобро да си ја утешиш психата.
Добро јас кажав само како би изреагирала, но сепак има разлика да замислиш дека ти се случува и да почуствуваш на своја кожа. Секоја чест на тие што го проживеале ова. Не би сакала да бидам една од нив, па ниту да сум во план да го остварам сето ова што го напишав погоре. Секој сака живот без проблеми, барем не тешки како овие.
Зборам од искуство ....пак ќе речам не е голема работа има многу пострашни работи во животот , таман работа ако се колиме бесиме меѓу нас само поради тоа што не ни успеало . Ако сегашниот не те сака во ред е ќе се најди некој друг .А и овие долку врски во принцип најчесто завршуваат поради трета личност , ретко кој би се осмелил да прекини толку долга врска без да има резерва ;) А и подобра утеха од нов дечко нова љубов нема :love:

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
KOJ SUM?TOJ SUM!\
Како и да е веќе си ставена во неповолна ситуација, но некогаш е подобро да си ја утешиш психата.
Добро јас кажав само како би изреагирала, но сепак има разлика да замислиш дека ти се случува и да почуствуваш на своја кожа. Секоја чест на тие што го проживеале ова. Не би сакала да бидам една од нив, па ниту да сум во план да го остварам сето ова што го напишав погоре. Секој сака живот без проблеми, барем не тешки како овие.

Има разлика од барање утеха до развивање на опсесија и искрено ми е жал што ќе ти кажам, ама ти си во вторава категорија. Да не ме сфатиш погрешно - немам намера да ти се потсмевам или нешто слично, али би требало да знаеш дека ваквиот начин на размислување не е здрав. Општо земено - сите размислувања, ситуации, дела кои те доведуваат до овој став се погрешни и никогаш нема да резултираат со успешна врска. Муабет да не правиме колку истите се деструктивни по тебе.

Има многу пострашни и потешки проблеми во животот од неверство.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
Има разлика од барање утеха до развивање на опсесија и искрено ми е жал што ќе ти кажам, ама ти си во вторава категорија. Да не ме сфатиш погрешно - немам намера да ти се потсмевам или нешто слично, али би требало да знаеш дека ваквиот начин на размислување не е здрав. Општо земено - сите размислувања, ситуации, дела кои те доведуваат до овој став се погрешни и никогаш нема да резултираат со успешна врска. Муабет да не правиме колку истите се деструктивни по тебе.

Има многу пострашни и потешки проблеми во животот од неверство.

Велвет мила, темата е: АКО ти се случи ова, што би направил?
Како можи да развивам опсесија на нешто што го немам доживеано? Друго, ни приближно не би можела да замислам 100% заради тоа што најдолгата моја врска била година ипол и не сум била ни во план за брак со типот (тогаш имав 18 години, секако дека не сум размислувала за брак). Значи неможам да развивам опсесија за нешто што мие непознато.
Јас реков дека само се соживеав со темата, ама сепак многу чувства во темата ми се непознати. Ако ми се случи тоа мене, најверојатно така би изреагирала. Но, како што пишав погоре има разлика да замислиш дека ти се случува, и да осетиш на своја кожа.
Како и да е, сум далеку од опсесија ;)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Ништо нема да направам, секој на своја страна. Пред тоа сум викал ќе и ја искубам косата, ќе и фрлам киселина во лице, ќе ја сликам гола и ќе ја уценувам, но реалноста е друга.
Приметив дека не е иста како порано, беше незаинтересирана, не се замараше каде и со кого сум, ретко се јавуваше.
Долго време ја следев што прави и избришав и профили и се и свашта, мислев дека ќе се опамети и ќе се среди. Џабе сум изгубил време, она тоа што го беше намислила никој не ја спречуваше.
Од тој момент почнав да ја мразам. И го мразам ликот. :D
Избегнував места каде што таа идеше, а денес бегам кога ќе ја видам на улица.

Тешко е кога ќе дознаеш ти се иде да се убиеш и дека не вреди да живееш, ама малку ако размислиш не треба за будала без мозок да си го одземаш животот. Она ќе ужива со друг и ќе се зафркава на моја сметка, а јас да се убивам како не.

Тешко е и првите 5-6 месеци мислиш дека цел свет ти е празен и дека никој не те сака додека не запознаеш личности кои ќе ти го привлечат вниманието. Ама како времето одминува се ќе заборави. За многу сум мислел дека се се во мојот живот па ништо се појави друга.
Кој ја е** има и подобри од неа. :свиркам:

Не се затварајте дома и да плачете по некој/а што не ве заслужува секогаш постои некоја/а што ќе ви ја врати насмевката и желбата за живот. :pipi:
И тоа дека никогаш не се заборава да не ве лажат. :D

Еден комшија 6 години ја чуваше дома бидејќи беше од друг град а тука студираше само за да не плаќа друг стан.
Неговите ја сакаа како ќерка, јадење по нејзина желба, спиење до кога сака, а онa го зафркна си отиде со друг.
И сега да земе ли да се убие?
Некои премногу имаат доверба кон партнерите и после плачат кога ќе ги изневерат.
На ваквите што премногу се опуштаат и дозволуваат да им се шетаат дома, така им треба за да видат дека многу арно не е на арно. :icon_lol:

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Сценариото е следново:
- Имате партнер со кој живеете повеќе години. Тој/таа е вашиот ЖИВОТ! Буквално би се фрлиле пред куршум за нив. И тој/таа ве има уверено дека исто се осеќа. Сте разговарале и спремни сте и за брак. Нема сила на светот што може да ве раздели. Животот и/му го имате дадено....

...и наеднаш, дознавате дека ве изварал/а со бившата/шиот. Ако е партнерка - додадете + трудна е со бившиот. Ако е партнер - ја направил трудна бившата. Неверствово траело барем една година зад ваш грб и негово/нејзино лицемерие.

Што мислите дека би направиле? Како би изреагирале?
Симнете ја маската и кажете искрено.

Рачунајте, толку сте повредени што не ви се живее.
Би го прифатиле тоа како што е? Би останале приземни? (иако според мене ова е нај ментално нездравиот пристап кон таква ситуација)
Или би изреагирале импулсивно?
Дали би отишле до степен да би го/ја убиле партнерот/партнерката? А што е со бившата/бившиот?
Би се убиле себе? Или би се лишиле од светот доживотно?
Би верувале ли на некој друг партнер после тоа?

Нормално дека не знаете како би изреагирале во таква ситуација, и дека секое мислење ќе е нагаѓање. Ама според тоа колку се знаете себе си. Како би изреагирале?
Ќе се спакувам и ќе им посакам се најубаво.
Ќе ми биде драго да знам дека има толку слаб карактер и не е способен да ми ја каже вистината.
Воопшто нема да се замарам,ќе бидам задоволна што знам на што сум и што сум дознала на време,а не 10 години подоцна кога можеби би основала фамилија со него.
А не би се нервирала зашто никој не би бил/или е вреден да се замарам на тој начин за него.
Поранешниот ми шеф викаше вака:
Други мајки имаат исто убави синови,а пак стариот ми мој ми го рече еднаш следново:
Драга,додека иде иде,кога нема да иде еби му матер:)

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Доколку би се случило таква работа, ја седнувам на маса и прам муабет разумен то шо треба да се кажи, ако живеела со мене заедно, куферите нека си ги пакува само со лично нејзини работи и да ја нема. Физичка сила во никој случај не би употребил кон никого, без разлика што и да се случило, доволно ќе и биди само да и кажам неколку муабети и нека се мисли цел живот шо напрајла. Поради долгио период ако е така повеќе од 5 години, стекната е навика и обострана зависност еден од друг сигурно, па би ми дошло добро кога би спакувал едно куферче и да ја летнам некаде подалеку на чил аут. Да се издувам малку надвор од земјата или надвор од градо кај што сум живеел. Битно е за да не губи време и години, да нема воопшто навраќање кон истата партнерка, оти кога таа веќе еднаш го направила тоа, никош нема да ја има довербата и цел живот би се живеело со недоверба со стрес, сомнежи и сл. Затоа најдобро е целосно да се избрише нејзината слика од главата, без одговарање на повици, без билокаков контакт. Периодот можеби би бил тежок, неколку месеци можеби и некоја година, се додека не се најде вистинската односно нова партнерка со која би почнале да забавуваме и не обидувајте се да ги барате сличностите или да ги правите истите работи кои сте ги имале со бившата, опуштете се и мислете на позитивни работи, нови авантури нови моменти.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
Сценариото е следново:
- Имате партнер со кој живеете повеќе години. Тој/таа е вашиот ЖИВОТ! Буквално би се фрлиле пред куршум за нив. И тој/таа ве има уверено дека исто се осеќа. Сте разговарале и спремни сте и за брак. Нема сила на светот што може да ве раздели. Животот и/му го имате дадено....

...и наеднаш, дознавате дека ве изварал/а со бившата/шиот. Ако е партнерка - додадете + трудна е со бившиот. Ако е партнер - ја направил трудна бившата. Неверствово траело барем една година зад ваш грб и негово/нејзино лицемерие.

Што мислите дека би направиле? Како би изреагирале?
Симнете ја маската и кажете искрено.

Рачунајте, толку сте повредени што не ви се живее.
Би го прифатиле тоа како што е? Би останале приземни? (иако според мене ова е нај ментално нездравиот пристап кон таква ситуација)
Или би изреагирале импулсивно?
Дали би отишле до степен да би го/ја убиле партнерот/партнерката? А што е со бившата/бившиот?
Би се убиле себе? Или би се лишиле од светот доживотно?
Би верувале ли на некој друг партнер после тоа?

Нормално дека не знаете како би изреагирале во таква ситуација, и дека секое мислење ќе е нагаѓање. Ама според тоа колку се знаете себе си. Како би изреагирале?
Би си заминала тивко.
Не Не и Не ништо од горе наведеното,нити би се убивала,нити би го убивала,можеби не би била во најсјајна положба,но тоа не значи дека треба да не живееме поради тоа :)
Пак ќе ми се живее,како нема,ах чудни луѓе.
Тој никогаш не би бил мојот живот,јас си имам свој живот, било која личност може да биде само дел од него,ништо повеќе.Можеби ќе ме надополнува,но тоа не значи дека ТОЈ ќе биде ЈАС,ниту пак дека би се убила поради него,напротив,би живеела поради него! :)
Најментално нездрав пристап?? А ментално здраво би било доколку би сакала да се убијам доколку ме изневери,или јас не разбрав добро?

H

HoT IcE

Гостин
Идеш кај неа дома да средите однос, да испеглате сметки. Паѓа секс за помирување, ја ебеш ко курва од МТВ, стануваш, оставаш 50че на маса, и си одиш. :D

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Идеш кај неа дома да средите однос, да испеглате сметки. Паѓа секс за помирување, ја ебеш ко курва од МТВ, стануваш, оставаш 50че на маса, и си одиш. :D
Done that;) samo mesto pari i ja ostviv sim karticata ( nejzina beshe )

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не идеш никаде, баш пред некое време имаше еден дечко во љубовни проблеми али срчот е расипан, тагни ме после средувањето на форумов да го најдам, да видите искерена реакција во врска со ова.

После пет години изневерен и оставен, прво нема да знаеш да си ги исконтролираш емоциите, ќе се убиеш од плачење. Па нема да сакаш да ја видиш, тек после некое време можеш со неа да проговориш и ова да го направиш.

Заљубен и изненаден човек ќе пузи да разговара за последен пат, ќе се лигави ко бебе да добие шанса да расчисти и слично.

Другото останува само на филм :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
H

HoT IcE

Гостин
Знам, знам. На заебанција го пишав ова, тотално те разбирам што сакаш да ми кажеш. Пример, мене да ми се деси ова, не би можел да се исконтролирам, убаво викаш, ама познавајќи се каков сум, сигурен сум дека ќе и соберем све на куп, ќе направам некоја глупост во афект. Да плачам сигурно нема, ама душава ќе ми плаче, нема да можам да живнам цел месец.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Знам, знам. На заебанција го пишав ова, тотално те разбирам што сакаш да ми кажеш. Пример, мене да ми се деси ова, не би можел да се исконтролирам, убаво викаш, ама познавајќи се каков сум, сигурен сум дека ќе и соберем све на куп, ќе направам некоја глупост во афект. Да плачам сигурно нема, ама душава ќе ми плаче, нема да можам да живнам цел месец.
Ќе плачеш, ќе плачеш :)

H

HoT IcE

Гостин
Ќе плачеш, ќе плачеш :)
Првин, не дај боже да дојде такво нешто. А натака здравје боже, и да плачам, ништо страшно, нормална човечка реакција. Иако ова да го кажам пред друштво или другарче ќе излезам морон, ради златното правило, муж никад не плаче! :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom