Изневерени после 5+ години врска, спремни за брак. Што би направиле?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Сценариото е следново:
- Имате партнер со кој живеете повеќе години. Тој/таа е вашиот ЖИВОТ! Буквално би се фрлиле пред куршум за нив. И тој/таа ве има уверено дека исто се осеќа. Сте разговарале и спремни сте и за брак. Нема сила на светот што може да ве раздели. Животот и/му го имате дадено....

...и наеднаш, дознавате дека ве изварал/а со бившата/шиот. Ако е партнерка - додадете + трудна е со бившиот. Ако е партнер - ја направил трудна бившата. Неверствово траело барем една година зад ваш грб и негово/нејзино лицемерие.

Што мислите дека би направиле? Како би изреагирале?
Симнете ја маската и кажете искрено.

Рачунајте, толку сте повредени што не ви се живее.
Би го прифатиле тоа како што е? Би останале приземни? (иако според мене ова е нај ментално нездравиот пристап кон таква ситуација)
Или би изреагирале импулсивно?
Дали би отишле до степен да би го/ја убиле партнерот/партнерката? А што е со бившата/бившиот?
Би се убиле себе? Или би се лишиле од светот доживотно?
Би верувале ли на некој друг партнер после тоа?

Нормално дека не знаете како би изреагирале во таква ситуација, и дека секое мислење ќе е нагаѓање. Ама според тоа колку се знаете себе си. Како би изреагирале?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Си ја претерал бе ти друже, да се убијам или да ја убијам нејзе, или било кој, тоа е веќе психичко пореметување.

Ќе ставам крај, би бил нервозен, можеби би искршил се околу мене, би ја удрил ете да речеме и тоа како ултимејт, али јас да страдам за туѓи грешки не бре...

Член од
24 мај 2013
Мислења
1
Поени од реакции
1
Kako moze da postavis opcija bi se ubile? Ajde be da bi se ubil so da praam me sjeba :S,ja da ti kazam sjeban sum u zivotot na nekolku navrati dobro drustvo alkohol canabis za pustenka i shoping i patuvanje se zaborava na se sepak se cenam povekej samiot sebe si odkolku drug...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Никој не вика дека ќе ви оправдано убивањето или самоубиството. Ама заборавате дека крај - во тој момент не ви се живее. Тотално скршени - и одлепувате. Прашувам кон која страна би одлепиле попрво.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Хм,тешка ситуација. Од една страна да се убиеш од плачење а од друга страна да ти е мило што се случило пред бракот и си се спасил. Какво олеснување.
Ништо страшно, има време, ќе се најде нов партнер а во меѓувреме почнуваш да уживаш во слободниот живот и во се она што ти го скратувала врската.
Реакција, најверојатно би преќутел до соодветниот момент за да направам драма, драма над драмите, нешто што би оставило последица понатаму. Небива само едниот да е заебан :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Иначе директна инспирација од случајот на Pistorius :D Ме интересира колку од вас би го сфатиле (не мора оправдале) неговото однесување (ако земеме дека е виновен ко шо мислам јас).

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Изневерување сум простил порано но на крајот се видело тоа тоа е сосема погрешна работа од прва работа тоа што тој што ќе те изневери тој едноставно не те сака или пак има болна работа во себе си т.е мозокот и ќе те изневери во случајов јас сум машко а таа е женско таа ми е партнерка ако таа е болна во мозокот што има луѓе толку многу добро го кријате ќе те изневери поради твоето невнимание т.е нема да и обврнеш внимание една цела недела по што таа ќе си побара нежност на друго место без размисли. Ако ситуацијата е следнава јас после 5 годишна врска како што како што е погоре планирам брак детето е на пат и ако таа ме изневери едноставно тоа мене ќе ме скрши и секако дека ќе бидам како потонат брод - титаник секако јас имав врска која доста траеше скоро 4 год се на се после таа врска едвај се опоравив а не пак дете да имав на пат но откако таа моја поранешна врска заврши јас многу работи разбрав а ситуацијата која е погоре едноставно откако ќе дознаам дека ме изневерила спиеала со друг едноставно таа не размислувала за детото кое е на пат да го роди едноставно се знае тука дека после нејзиното изневерување сиот труд пропаѓа во вода бидејќи од 1 причина таа со тоа докажува дека не се размислува свесно и тоа не почетокот а не пак кога ќе биде во брак чим еднаш во врска ме изневерила таа и понатака во бракот ќе ме изневерува само што таа тоа нема да го признае. Јас сум премногу против работење на страна тоа е мое мислење. Затоа заклучокот би бил следниов: Откако таа ќе ме изневери едноставно самата си направила грешка која мора да ја прифати која ќе мора да си ја сноси последицата а последицата би била раскинување на врската и едноставно чао чао бидејќи таква личност која те изневерила не се простува едноставно без разлика дали детето е на пат или не нека биде со тој што се тит без разлика што ќе биде мое дете. бидејќи таа нема да заслужи да биде со мене во брак. а во друг случај постои и абортус со кој едноставно во раниот период може да го абортира бидејќи таа тоа дете не го заслужува ниту пак мене.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Голема е веројатноста дека тој ќе биде полеан со солна киселина, а таа од страв ќе си го цица сопствениот тампон, полн со крв.

А сега сериозно.

Пострашно сценарио е да имаш дете со таа личност. Ќе се запрашаш што е посилно од бракот и децата што го натерало брачниот другар да „прогугла“ надвор од заедничката постела.

Најтазе пример што слушнав е дека една недела пред свадбата ја оставил и после два дена и пишал смс дека е верен со друга. Онака буквално.

Идејата за убиство е примамлива, меѓутоа уште попримамлива е здраворазумската мисла за слобода и повторно застанување на здрава емоционална подлога. Ова второво ќе го надвладее првото после неколку месечно ковање на завери и убивање на двајцата предавници на милион креативни начини во мислите. Јбг, неизбежно е.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Не знам зошто ви е чудно, но има луѓе што стварно би биле во состојба да се убијат по ваков настан. Посебно ако се' што имале вложиле во таа врска.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Раскинување, вртење грб и бришење од животот и толку е. Ќе ми биде тешко, ама животот си продолжува, а јас да го продолжам мојот со него после таква ствар за мене лично е неизводливо...

C

cige

Гостин
Направи и една уцена. Речи и дека се ќе и простиш ако ти даде в дуп. И ти наплати и, направи и го црвен како на мајмун и скарај и се. Има цел живот да те памти и да те пцуе она тебе, наместо ти нејзе.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Направи и една уцена. Речи и дека се ќе и простиш ако ти даде в дуп. И ти наплати и, направи и го црвен како на мајмун и скарај и се. Има цел живот да те памти и да те пцуе она тебе, наместо ти нејзе.
За дуп ќе простиш неверство? :D Брат со погрешните женски идеш, ќе ти даат у дуп од љубов, не од закана :D

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Прво како прво не можам да си замислам да се донесам до степен некој да биде мојот живот како што е напишано во воведот. Да не бидам сфатен погрешно сметам дека дружење, љубав, помагање еден на друг е ок.

А ако дознаам нема ништо да направам. Едноставно и викам чао не се гледаме повеќе. Толку, една реченица без многу објаснувања и гњаважи. Сум направил лоша проценка, но утре е нов ден, нова срејча.
Ако случајно недај боже одреагирам побурно (на пример викање) тоа би си го сфатил како своја лична слабост и дека ќе треба да поработам на себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom