Изгубен пасош со валидна америчка виза

Член од
14 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
11
Здраво, нов сум на форумов и ова ми е прва тема која што ја отворам и ме мачи подолго време. Пред точно една година добив 10 годишна туристичка виза за во америка. Бев таму и поседив 2 месеца, не прекорачив престој си дојдив на време. Во план ми е да одам и ова лето, но за жал ми го украдоа пасошот пред месец и пол, пријавив во полиција, извадов потврда, пратив е-маил на конзулот дека ми е украден пасош со валидна 10 годишна виза. Имам закажано термин утре во 9:15, ги имам сите потребни документи, не верувам дека би ми направиле проблем, но сепак сакам да слушнам ваши искуства, знаења или совети во врска со ова.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Здраво, нов сум на форумов и ова ми е прва тема која што ја отворам и ме мачи подолго време. Пред точно една година добив 10 годишна туристичка виза за во америка. Бев таму и поседив 2 месеца, не прекорачив престој си дојдив на време. Во план ми е да одам и ова лето, но за жал ми го украдоа пасошот пред месец и пол, пријавив во полиција, извадов потврда, пратив е-маил на конзулот дека ми е украден пасош со валидна 10 годишна виза. Имам закажано термин утре во 9:15, ги имам сите потребни документи, не верувам дека би ми направиле проблем, но сепак сакам да слушнам ваши искуства, знаења или совети во врска со ова.
Друже искуство неам ама ако имаш виза не би требало проблем да е се си е компјутерски заведено не е камено доба денес не верувам проблеми да имаш.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Само да имаш среќа да не излезе на некој друг пасош таа виза,ако излезе на друг пасош пиши си датум кога си бил последен пат во УСА последен ке ти биде

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мене ми се случи нешто слично, само што јас го загинав пасошот со искористена виза од САД, за по неколку месеци да го пронајдат и да ме повикаат од полиција. Пошто не бев во државата кога се јавиле дома појдов по неколку месеци кога се вратив и службениците од полиција го загинаа пасошот уште еднаш и не можеа да го најдат.
Лани кога вадев виза за САД одново имаше прашање дали имате загинато или украдено пасош со валидна виза и јас одговорив со НЕ од причина што ме мрзеше да одговарам на уште еден куп прашања од типот кога е загинат итн.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.751
Не би требало да имаш никакви проблеми, без оглед на пасошот. Пример, секако еден ден ќе ти истечел пасошот и ќе треба да вадиш нов (5 години трае пасошот, а визата ти е 10 години) со тоа што пак ќе си ја немал во новиот пасош :)
Те имаат тие тебе во компјутер, и кој си и што си и што си правел, и до 3 колено наназад ;) не му се секирај, се ќе биде добро :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не би требало да имаш никакви проблеми, без оглед на пасошот. Пример, секако еден ден ќе ти истечел пасошот и ќе треба да вадиш нов (5 години трае пасошот, а визата ти е 10 години) со тоа што пак ќе си ја немал во новиот пасош :)
Те имаат тие тебе во компјутер, и кој си и што си и што си правел, и до 3 колено наназад ;) не му се секирај, се ќе биде добро :)
Тогаш е визата валидна, не ти го одземаат пасошот туку го пробушуваат и патуваш со двата пасоша, новиот кој е важечки, и стариот во кој ја имаш визата.
previcious1 пиши што си направил, сподели искуство, може на некој друг ќе му притреба :)

Член од
14 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
11
Eve sega si idam od Skopje bez problem mi dadoa samo 2-3 prasanja me prasaa kako i kade mi go ukrale i vtoroto na sto mislam da odam na fakultet :icon_lol:. Treba da odam vo ponedelnik da si go zemam pasosot i da vidam dali mi stavile pak 10 godisna viza (y)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.175
Поени од реакции
8.255
Изгубен, па најден пасош со американска виза која уште важи, ама во мегувреме изваден нов пасош, сеа може ли да оди да го поништи новиот што е изваден, за да и важи стариот со американската виза?

Kajgana Shop

На врв Bottom