Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Башка тоа што скандинавските земји се среќни ако има излезеност од 30 % за претседателски или парламентарни избори, или пак и онинемаа релевантен претседател?:kesa:
Де повтори,уствари појасни ми уште еднаш за скандинавските избори за претседател и нивната излезност од 30%? :tapp::kesa:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Е АЈДЕ СЕГА ДА ТЕ ВИДИМЕ НА ДЕЛО ЏОЛЕ :helou: . ТИ ДАДОВМЕ ДОВЕРБА САМО ДА НЕ СТАНЕШ ШАРЛАТАН КАКО ОВОЈ ШТО БЕШЕ НЕЈЌАМ ИМЕ ДА МУ СПОМНАМ . :pos2:

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Де повтори,уствари појасни ми уште еднаш за скандинавските избори за претседател и нивната излезност од 30%? :tapp::kesa:
Па писмен си бе читај малку.

Шведска 33 % излезеност на избори и сите леле добро е.

Обама со колку излезеност победи?:tapp::tapp::tapp:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Па писмен си бе читај малку.

Шведска 33 % излезеност на избори и сите леле добро е.

Обама со колку излезеност победи?:tapp::tapp::tapp:

За какви избори збориш ,за претседателски?

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Па затоа ти пишав дека ако не им се допаѓал ни едниот ни другиот што не си избрале свој кандидат што им се допаѓа нели?

Башка тоа што скандинавските земји се среќни ако има излезеност од 30 % за претседателски или парламентарни избори, или пак и онинемаа релевантен претседател?:kesa:
Хмммм ми спомна скандинавија и претседателски избори,затоа и те прашав да ми појасниш малце околу излезноста од 30% кај нив ,па сеа од немај каде ми се префрли на Обама :jaj:

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Хмммм ми спомна скандинавија и претседателски избори,затоа и те прашав да ми појасниш малце околу излезноста од 30% кај нив ,па сеа од немај каде ми се префрли на Обама :jaj:
Земав како еден пример од многуте.

Е сега ти што се фати ко слеп за стап што да ти правам:tapp:

Еве ќе се изјаснам дека 33% излезеност за ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Земав како еден пример од многуте.

Е сега ти што се фати ко слеп за стап што да ти правам:tapp:

Еве ќе се изјаснам дека 33% излезеност за ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.

Не бе таман работа ја да се фатам ко слеп за стап,него немате усул со тоа споредбите кога ви одговараат нели ? А ако се контра е онда фино лепо пу пу не се важи ,ко ти сега да речеме,ми спомнуваш кралски земји за некакви си претседателски избори од 30% посто:tapp::pos2:

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Никој не ги спречил да излезат, ама едноставно на повеќе од 50% не им се допаѓаат ниту едниот ниту другиот кандидат.
Да не ги споменувам и над 40 000 неважечки ливчиња.
Не излегување на избори е исто избор, нормално ако не е попречуван некој од некого да се појави на избори. Значи тие што не излегле, тоа е нивниот избор. И затоа нити они нити било кој има право да го оспорува изборот на оние кои излегле на гласање. Ова е во основите на демократијата. Ако тие што избрале да излезат односно нивната бројка е во рамки на законот, тогаш нивниот избор победува, да беше обратно ќе беше краен разултат оној на оние кои не излегле на гласање. Некој сака да ми каже дека ако Албанците не излегле на гласање, дека ова не е легитимно избран претседател на Македонија??? Оние кои би ги подржале овие ставови се ставаат во иста корпа со... Како и да е, МАКЕДОНИЈА ПОБЕДИ!!! МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!!!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Е АЈДЕ СЕГА ДА ТЕ ВИДИМЕ НА ДЕЛО ЏОЛЕ :helou: . ТИ ДАДОВМЕ ДОВЕРБА САМО ДА НЕ СТАНЕШ ШАРЛАТАН КАКО ОВОЈ ШТО БЕШЕ НЕЈЌАМ ИМЕ ДА МУ СПОМНАМ . :pos2:
Crvenkovski bese legitimen so 550.000 glasa ama dpBne i pokraj podrskata za cenzus od 50% togas , odluci da go narekuva liceto BC.
Iskreno se nadevam na ednakov tretman kon pojavata Ivanov od SDSM sega.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Во Скопски Центар, листата на советници ја доби СДС, додека за градоначалник победи кандидат од ВМРО ДПМНЕ.
Фрчко победил само во Центар, Липково и Чучер-Сандево. Во Центар чудно, победил со околу 1000 гласа, а исто толку и Тодоровиќ има повеќе од Вуиќ.

Znaci Centar glasale za licnost Frcko i Todorovic....abe Trn ne zezaj ajde.
Dpmne ukrade ili shtelna najmalku 15 opshtini, edinstveno ne mi e jasen molkot od drugata strana. Neverojatno. Mislam duri i Ohrid kje padne za dve nedeli.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Celo makedonija vmrovska drzava, vmrovska drzava ole ole ole :pos2::pos2::pos2:

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Чуден народ у пич.......имам чувство дека само бранко може да го спаси овој народ и оваа држава, од кој гаќите му се тресат и на Г'ујо.

Еј а сеа пошо имате апсолутна власт може и ќе ја намалите македонската азбука од 31 на 30 букви.......нели без „Р“

И конечно ќе можете да го искорените вашиот компекс, наречен СДСМ...ваљда и да не слушаме како со вашите прљави усти, го грдите тоа убаво име :wink:, затоа што сега си ја имата целата апсолутна власт у МК, така да за секоја случка ќе бидете само вие одговорни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom