Иднината на Бугарија и Македонија - конфедерација?

Статус
Затворена за нови мислења.
Zevsus
Бошко Периќ-разарач!

Откаде пак Срби имаат право да се мешаат во македонско-бугарските односи?!?

Се разбира дека нема збор за некаква можна федерација со Бугарија. Во моментов се работи на федерација со Албанија и Косово и создавање на обединета албанска држава Almakos, нели?! :uvo:
Da da...prav si.
Izvini mnogu kume.:pos2:
Srbite se tie sto smetaat u inace `perfektnite` makedonsko-bugarski odnosi.:pos2:
Stalno se primesuvaat mamu im ebam,i go rusat konceptot ne za konfederacija nego za bugarska drzava na tri moreta!:pos2:
U koja sto pretpolagam...ti bi se nasol kako bubregce u loj....
Jebi ga...nemet!:vozbud:
p.s Do vtoro ili do treto koleno na familija treba da vi se ispovedam na vas dvajcata...normalno :toe: ,za da moze da pishuvam na forumov?
Ona sto e vazno za vas:
Nemam tatarski geni i neblagonadezen bugarin sum.
Zadovolni?

Nemam tatarski geni i neblagonadezen bugarin sum.
Zadovolni?
Татарски гени немаат ниту Бугарите, а уште повеќе имајќи предвид дека 2-3 милиони од денешните Бугари (граѓани на Бугарија) водат потекло од Македонија. Без разлика дали тие денес се определуваат како Бугари или нешто друго, тие се мои генетски браќа, за разлика од Србите со коишто немам ништо заедничко. Половината од денешните Срби воопшто и не се Срби, туку христијанизирани, православни цигани.

Што се однесува до тебе, и до тоа какви гени имаш доволно кажува и натписот којшто си го ставил како и бројните постови во коишто ни приложуваш само некои српски песнички. Кога ќе станеш жител на Almakos ќе добиеш и некој албански ген, немај гајле. :tapp:

п.с. Вистина е дека некои од посетителите од Бугарија претеруваат, но и ние го правиме истото кога посетуваме бугарски форуми. Не значи дека различното мислење не треба да го пичитуваме и само да плукаме и кога треба и кога не треба.

Така, така, и jас да им jа ебам мамата на Србите. На сите од Београд до Токиjа. И аман веќе гени затоа што знам како изгледат Македонците. Понекогаш човек мора да има барем малце мозок да не покрева некои прашања. Инаку ти не си привилегирован Бугарин да бидеш, ти си Србин ко глуми Македонац.

, но и ние го правиме истото кога посетуваме бугарски форуми. Не значи дека различното мислење не треба да го пичитуваме и само да плукаме и кога треба и кога не треба.

Koj toa NIE be..za kogo si zemas pravo da zboris a? Idi gubi se aloo!!
Ma ke te picituvame nie ligush eden smrdliv!

Така, така, и jас да им jа ебам мамата на Србите. На сите од Београд до Токиjа. И аман веќе гени затоа што знам како изгледат Македонците. Понекогаш човек мора да има барем малце мозок да не покрева некои прашања. Инаку ти не си привилегирован Бугарин да бидеш, ти си Србин ко глуми Македонац.
Drugar-bugar...
Kako prvo,ti pak ebes na zborovi,dur nekoj u praksa mozda stvarno i majka ti ja pominal.
Za da te boli...imam 4 god. staz po Bugarija i preku sto `udara`.Ke treba da se namucis da mi vratis,posto nasite zeni ne davaat na bugari i ne se prodavaat za 50 lv!
Jasno kurvin sine?
p.s. Interesno e...znaes?Ona...koga ebes na inat varijanta...i tretiras ko kuce...a tia te obi4a!:toe:
:pos2: :pos2: :pos2:

Zevsus a sto staz si imal vo BG? Da nosis raport za makedonskite studenti tamu...sto koj kako pravi?
Inace....onie sto uste ja sirat onaa srpska propaganda se posledica na majka kurva da ne recam i tatko bivs JNA oficer so IK na krajot...taka da procitani se veke i tie. I aj nazad na temata ili podobro zakljuceteja zs nema konstruktiven muabet.

Не си Србин, а одма те заболе? И пак навреди и стари баjки. Се ќе си кажеш. А бре на врбе, немал броj Македонки се изпомажиа за Бугари, и што сега да праjме?

Dobro be Bugari , zasto samo na tema politika Ve ima ne znaete li da se druzite i na drugi temi na primer sex, ljubov, nauka ???

Se postavuva prasanje logicko :

Za koj kur ste dosle tuka ?

Бате, нали знаеш като седнат маже на една маса за какво говорjат - футбол, политика, жени.
За футбол трудно бих говорил, заштото много много не познавам вашите отбори. Сега сме на тема политика, за да става цирка. А като обарнем оште некоjа друга ракиjа ште се отвори и фолклорно-сексуалната страница от песнопоjката. Та такива работи :smir:

А ако питаш зашто влизам в Каjгана - от льубопитство. По суштиjа начин влизам и в един естонски форум - за да разбера как говорjат и как мисльат хората.
Това е нешто като предварителна подготовка преди да отида в тази страна - дали е Македониjа, Естониjа, Украина или Русиjа нема никакво значение.

И така. Тук намерих виртуални приjатели, които скоро време ште станат реални. Какво по-хубаво от това.

А че си чешем езиците за глупости, всички го знаем :vozbud:. Радвам се, че ви хареса на повечето от вас мнението на "bez_nik". Но това е реалността.

Zevsus a sto staz si imal vo BG? Da nosis raport za makedonskite studenti tamu...sto koj kako pravi?
Inace....onie sto uste ja sirat onaa srpska propaganda se posledica na majka kurva da ne recam i tatko bivs JNA oficer so IK na krajot...taka da procitani se veke i tie. I aj nazad na temata ili podobro zakljuceteja zs nema konstruktiven muabet.
And the chief him self had made a statement :pos2:
O dobar den,Mr. VMRO BND :pos2:
Dosta vreme ne sme si napravile muabet.
Kako ste?Kako ide kauzata?:pos2:
Da,da...specijalno za da gi pratam tvoite `vragolii` me pustija.
Flaster za tebe.
Opasen si kume...sala nema.
Za takov ` reprezentativen primer` vredi covek da oddeli 4god.
p.s. U spisok si,znaes?Koga se vrakjas u Cair?
hehehehe...

And the chief him self had made a statement :pos2:
O dobar den,Mr. VMRO BND :pos2:
Dosta vreme ne sme si napravile muabet.
Kako ste?Kako ide kauzata?:pos2:
Da,da...specijalno za da gi pratam tvoite `vragolii` me pustija.
Flaster za tebe.
Opasen si kume...sala nema.
Za takov ` reprezentativen primer` vredi covek da oddeli 4god.
p.s. U spisok si,znaes?Koga se vrakjas u Cair?
hehehehe...

:pos:

Dobro e ti kako si? Abe...uste gi pribirate na granica vo toa sobite studentite i gi prasuvate so koj i kako se znae od Bugarija....ili nemate muda veke?

Не си Србин, а одма те заболе? И пак навреди и стари баjки. Се ќе си кажеш. А бре на врбе, немал броj Македонки се изпомажиа за Бугари, и што сега да праjме?
Na vrbe?
Ti ke me besis ili i jaze sam da si kupam?
Ako ne i da skoknam sam na vrba...:pos2:
Ima be drug...i makedonki sto se mazija za bugari.
Imase edna bitolska oklopna (bronirana) divizija...prosek 100 kila,tri-cetiri devojcinja bea...povekjeto se mazija u Bugarija!
p.s Koga imase zemjotres...site panika gi fati...jas cigara zapaliv i im vikam na drugive momci:
A be ne se sekirajte...kakov zemjotres,sigurno S....a,M...a i K......a pominuvaat!

Neznam drugar...:toe: I ja cudim.
Ali ti dojdi si vekje ednas doma pa proveri.

Си идам јас дома редовно ама имаат забрана мене да ме чепкаат. Затоа и прашувам...да знам нема да прашувам.

Ти стави си го jажето, за туркање на столчето не бери гаjле, ќе се наjде некоj добар човек. Инаку историите, те молам, ги чуваj за себе, и онака си досаден.

Pozdrav boom-boom::vozbud: :pos2: :pos2:

Од овој текст ги исклучувам сите добронамерни луѓе, мои пријатели и разумни добросрдечни души од Бугарија, сеедно дали се обичен плебс, или се политичари интелектуалци, уметници...шо год да е...кои постојано се засрамени од нетолерантноста на бугарското општество, особено по прашањата на малцинствата. Ова текстче е мое лично согледување на нештата без претензија да се мудрува и да изнесува релевантни историски факти.
Страшно е што една земја која шурувала со фашизмот и истиот и го практикувала иако никогаш официјално не се декларилала како таква, денес е нераскинлив дел од ткивото наречено ЕУ. Браос, но кога само ќе си направам ситен есап дека сите земји кои беа на страната на оската се денес носителите на Унијата, а оние кои дадоа најголем отпор и ги совладаа есес бригадите наебаа и тоа во повеќе наврати.
Батали клатење врата со докази како Европа му се спротивставила на фашизмот! Мај ес, Американците и Русите ги совладаа Немците, така да све остало е само перење валкани гаќи на убавата Европа - античката девојка Европа била заведена од богот Зевс кој се претворил во бик и така ја плеснал малата. Чиста бре зоофилија, ко да читам сценарио на некоја од другарките на Чичолина кога се подготвува за документарец за интерактивен однос со животни. Бугарските историчари/политичари, како и секој кој има проблем со идентитетот, агресивно се нафрлаа со векови на околните народи се со цел да докажат дека тие се Бугари, асимилација како модус вивенди, ама не им успеваше секогаш.
Нивната современа политика и краток памет на оние на кои им го направија тоа доведоа постојаноста во глупоста на нивната политика да стане и виртуелна стварност за дел од политичарите и историчарите во Бугарија, како што кажа еден писател на Саемот на Книгата, бугарски писател: - Во Бугарија можеш да бидеш историчар само ако си националист. Јас искрено сметам дека Бугарите се многу напатен народ, историјата ептен грубо се поигрувала со нив. Не така одамна беа сојузници на Германија во Втората светска војна, за веднаш по неа да станат главните измеќари на Русите во комунизмот во кој беа едни од најверните следбеници. Тоа Русите во нивната немилосрдност ги користеа за време на Студената војна како темен шпајз за чување најгадни работи. Фабрики за производство на фалсификувани Марлборо, виски Џони Вокер кои беа само сегмент од нивната полтронска политика кон браќата им нивни Руси. Ај да беше само конзервната индустрија која беше најголемата државна структура за производство на лажни брендови (подоцна еволуираа во штампарии за ЦД-а и ДВД-а се сеќавате, нели?) но и на највалканите работи на КГБ, атентати, дрога, егзекуции. Фургоните како движечка индустрија за транспорт и спроведување политика кон цели малцинства со шут карта надвор од границите...истоварот на Албанци или чистката нивна надвор од Бугарија, а по некоја деценија Турците наебаа...а најдоа и турски Бугарин да го убие и папата, фала Богу не му успеа...
Корените ќе им се см'кнат ко расшкембани гаќи се до атентатот на Глигоров, Мултигруп... а бе треба талент да имаш за таков криминал, светски можам да кажам... И од каде толку демонизирани умови? Велат дека коренот е во тоа што кога имаш некаков внатрешен проблем, со радикализација го заташкуваш оти не може да се реши. Голем дел од Бугарите се побугарчени Македонци, да едно сме, се согласувам, но ова е вашиот корен, ние сме носителите на вашиот идентитет. Но оној кој еднаш си ја продал душата спремен е да прави злодела и кон сопствениот татко какви нема на светов само да ја закопа вистината да не му излегува пред очи. Затоа треба колективна психоанализа со призивање на духот на Фројд и кадење од три помесни цвркви за да им се среди умот и спаси душата. Душмани станаа на сопствените предци.
Бугари, Булгари, Татари, и уште сто имиња за себе и својата земја, тоа е слика на криминалец. Само криминалец има повеќе имиња, само шпиунот постојано си го менува името и идентитетот и ако некој му го открие, ќе биде егзекутиран. Перверзијата и е блиска на Европа, за жал, но тука е коренот на нивната природна симбиоза со бугарското општество. А чудна работа, оваа наша македонска земја секогаш имала едно име и едно име на нејзиниот народ. Никакви варијанти, разни изговори или антички праимиња, нема ништо, отсекогаш сме биле и сме се викале Македонија и Македонци. Проверете ја само лепезата на називи на сите околни, па и подалечни земји, чиста шизофренија.
Сепак, најтешката работа паѓа на нашите плеќи, оти ние сме родителите на тие залудени деца, ние го имаме наследството на предците и ние сме тие кои мораме да ги истрпиме своите одбегнати синови и ќерки, додека да се вразумат и пораснат, а на кои за жал, не им помогнаа ни жестоките шамари што ги попија во текот на историјата. Мораме со љубов кон нив, оти тие се наши, иако не се свесни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom