Игри за пиење (пијанење)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Земате сите по една чаша и внатре ставате алкохол (пиво, вотка, коњак што и да било) и зимате и една коцка. Ја фрлате коцката и кој ќе има најмал број тој ја пие чашата на екс. Интересно е и ако си баксуз за кратко време можеш дрво да се направиш.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Земате сите по една чаша и внатре ставате алкохол (пиво, вотка, коњак што и да било) и зимате и една коцка. Ја фрлате коцката и кој ќе има најмал број тој ја пие чашата на екс. Интересно е и ако си баксуз за кратко време можеш дрво да се направиш.
Играва ко створена за мене:pos2:Ко шо сум баксуз голем ја:vozbud:

Иначе игра за пианчење,шо знам
се такмичите кој ќе испие на екс поише чаши вино
награда после,зависи шо ќе се договорите,ја у алкохол нешо се договарам секад,некои и у пари
као сакате:helou:

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Фрлате коцка...на првиот што ќе му се падне шестка нарачува пијалок(ова ако сте негде излезени и секако има малку поопуштена атмосфера и сте 3-ца на број),на вториот што ќе му се падне шестка го пие пијалокот и на третиот што ќе му се падне шестка го плаќа пијалокот.
Топ е ако ти се падне шестка за да нарачаш и да си го испиеш ама не и за да го платиш :vozbud: .

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Фрлате коцка...на првиот што ќе му се падне шестка нарачува пијалок(ова ако сте негде излезени и секако има малку поопуштена атмосфера и сте 3-ца на број),на вториот што ќе му се падне шестка го пие пијалокот и на третиот што ќе му се падне шестка го плаќа пијалокот.
Топ е ако ти се падне шестка за да нарачаш и да си го испиеш ама не и за да го платиш :vozbud: .

Звучи мн. јако =) АМа кај да фрлам коцка у кафиќ бе :D ? Или под поопуштена атмосфера мислиш *полупразно* место :D ?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Звучи мн. јако =) АМа кај да фрлам коцка у кафиќ бе :D ? Или под поопуштена атмосфера мислиш *полупразно* место :D ?
Епа затоа реков :) нема ваљда да се избациш на кеј со коцката :pos: или во некој друг “фенси“ кафиЌ.
Најубаво е така во некој маалски кафич,мислам има кафичи табла кај што се игра па зашто да неможе и да се фрла коцка :wink:

J

Johnny Stulic

Гостин
Han e relativno dobra igra za pijanje nie igravme 5 cetvorki poslednite dvajca po kilo so kilo si davaa.
Isto imam igrano Biljot pred koopercija ima dosta pijanje i tuka pretezno igravme po dve pijacki za pobednicite.

Tablanet e solidna igra tuka najcesto se igra po mesen narezak so vegeta i familjarno Krali Marko se igra do 101 koj prv ke izlezi voobicaeno poslednite dvajca na prvite dvajca.

Abesinka prezemi oblog od han i tablanet

Fudbal na mali golcinja 5 na 5 po skara i gajba pivo normalno porazeni na pobedeni

Basket 3 na 3 ----I I--------I I------------I I--------I I ------------------------

Ne mi teknuva sega zasega nekoja druga igra so pijanje

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Епа затоа реков :) нема ваљда да се избациш на кеј со коцката :pos: или во некој друг “фенси“ кафиЌ.
Најубаво е така во некој маалски кафич,мислам има кафичи табла кај што се игра па зашто да неможе и да се фрла коцка :wink:

Ми се свиѓа играва , за летово има да биде премија хахах :D

Ае давајте уште примери !

Ја знам за *како први тако други* ама во пиење :D Ке натегне еден па другите ко него :D Кој неможе - дупло го јаде :D:D:D

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
ЈБГ, може нема да ви се допаѓа, ама моето друштво кога оди во кафана на секоја песна иде на екс чаша вино, ај да видам до колку песни ќе издржите, :vozbud:.....

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ја коа пијам преферирам да играм друштвени игри, или нешто у кревет по можност. Вака водка мотка не поштуем многу, оноа на 60 секунди го игравме ама ние на 30 секунди и се праевме купус и шпагети у комбинации. Али уз пиење преферирам нешо танго ау....да не биде ептен на суво

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.859
Поени од реакции
50.262
Се серете на лезетот на пиењето со овие игриве, муабетов е ко некој амерички-тинејџ филм е кај шо сите пијат на сила ко седмооделенци некои.
Не сум играл ништо од ова, тешко и дека некоаш ке играм.
На крај краева не пијам јас за статистика........пијам за да си ги оправдам селските испади :icon_lol:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Пиевме вино и после добро опивање игравме исповед :). Кој што правел како правел, зошто правел, лузни и тетоважи по тело итн. Имам слушнато муабети од рандом луѓе кои што обичен човек да ги слушни би го втресиле. Е сега колку има вистина а колку лага тоа е друго нешто, ама имаше луѓе кои што беа прилично искрени и немаа никаква причина да лажат за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom