Иванов избегна ТВ соочување

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
PRVO NE E TV DUEL TUKU DEBATNA EMISIJA
VTORO NE SE OTKAZA BRANKO OD TV DUEL,TUKU GRUJO GO IZBEGNA DUELOT
TRETO NE GO TEPASE NIKOJ PO USTA VO PROSLATA DEBATNA EMISIJA NA TELMA DA SE SOGLASI DEKA KE PRISUSTVUVA ,I SEGA OP PU PU PU NEVAZI TOA .

DODUSA VEKE SI SE NAVIKNAVME SE STO KE VETI NEKOJ OD DPMNE, NE GO ISPOLNUVA,PA TAKA I ZA OVA.
ONI STOTI NE NAPISAA VO TOA PROGRAMITE ,NISTO NE ISPOLNIJA,PA VIE STE ZAPNALE ZA EDNO NEPRISUSTVO NA DEBATNA EMISIJA
A I STO KE KAZE PAK NEKOJ "BISER"

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
Кога го прашав своевремено колегата ни Интел..на времето велеше..дека Киро ФИРОМСКИ..не сакал да одговара..на јавна дебата и соочување...од каде на 250.000 државјанства дадени на диви и необразувани и населени на Македонска почва косовари...за да може да ги добие Изборите..и ги ДОБИ...ама Македонија (тогаши сега ) ЗАГУБИ..

:pipi:

Kiro FIROMSKI izbegna duel deka bese siguren ke gi dobie izborite, blagodarenie na 250 000 kosovari sto se steknaa so Makedonsko drzavjanstvo bl;agodarenie na kiro firomski.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Значи мислиш дека практиката за избегнување на ТВ дуели треба да стане традиционална во Македонија.Така е,јас сум кандидатите воопшто да не се појавуваат на ТВ ниту на митинзи пред народот,се додека не бидат прогласени за председатели,уште пред да започнат фарсите со изборите и гласањето,со кампањите кој им предходат.
-Најдобро ќе биде да си тргаат “кусо-долго“ кај Фуфо или во Уранија кај Влавот,па кој ќе го извлече најдолгото тој да ни биде председател.:toe:[/quote]
значи пак да појаснам според мене нема потреба за еден ваков излет на кандидат кој има максимално голема подршка да се занимава со некои други кои паметот им е само во деградација на некого и нешто,се додека не дојдеме до фаза на демократска култура во политиката кај нас ја би ја забранил со закон ама ја значи потенцирам ја

PRVO NE E TV DUEL TUKU DEBATNA EMISIJA
VTORO NE SE OTKAZA BRANKO OD TV DUEL,TUKU GRUJO GO IZBEGNA DUELOT
TRETO NE GO TEPASE NIKOJ PO USTA VO PROSLATA DEBATNA EMISIJA NA TELMA DA SE SOGLASI DEKA KE PRISUSTVUVA ,I SEGA OP PU PU PU NEVAZI TOA .

DODUSA VEKE SI SE NAVIKNAVME SE STO KE VETI NEKOJ OD DPMNE, NE GO ISPOLNUVA,PA TAKA I ZA OVA.
ONI STOTI NE NAPISAA VO TOA PROGRAMITE ,NISTO NE ISPOLNIJA,PA VIE STE ZAPNALE ZA EDNO NEPRISUSTVO NA DEBATNA EMISIJA
A I STO KE KAZE PAK NEKOJ "BISER"
2002 лицето б.ц го избегна тв дуелот мислам имаш доволно години да се потсетиш на тоа нели

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Дај бе не продавајте муда за бубрези.

Се знајт како одат работите, имаме 7 кандидати, и еден од нив треба да го избереме за претседател.

За да го избереме треба да ни ја претстави својата програма, визија, став, и така да ни го купи гласот.

Бидејќи не секој има време и интерес да седи и да урла по митинзи, тв дебатите се прекрасен начин да се доближат до народот и да ја добијат неговата поддршка.

Ете, се собраа дури 2 пати, убаво си почнаа, на првата дебата на Телма сите се договорија и прифатија уште една, вклучувајќи го и Иванов.

Сега Иванов бега од дебата.

Еден збор - кукавица. Нема што друго да се додаде.

т.е. има, прекрасен муабет си направиле на дебатата во Сител (болдираниот дел во првиот пост на темава), штета што на монтажерот му се лизнал тој дел :icon_lol:
значи ако не си доволно информиран иванов има цела машинерија која ја дава неговата програма на народот,има одредено време каде ги прима и сослушува граѓаните и ред други работи кои овие другиве ги немаат

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
значи ако не си доволно информиран иванов има цела машинерија која ја дава неговата програма на народот,има одредено време каде ги прима и сослушува граѓаните и ред други работи кои овие другиве ги немаат
Ај да речеме дека другите ги немаат тие работи јеа, рајт

Иванов има уште нешто што другите го немаат, а тоа е способност за водење разговор и дискусија, нешто што еден претседател мора да го владее.

Утре ќе треба да оствари средба со претседателот на Грција. Што ќе прави тогаш, пак ќе избега?

И пи ес - Нејќум бе да одам да ме сослушува некој или да ми дели флаери, уште полошо да ми доаѓа по дома, па да треба да го кревам на клоци.
Да речеме и дека рекламите ништо не ми значат и не им верувам.
И како јас ќе одлучам дека треба да гласам за Иванов?

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Информацијава ја дознав уште пред 8 часа, ама не сакав да отварам тема, а и не сакам да читам мислења на испрани мозоци, па не сум прочитал ниедна страна од претходните 3, само сакам да кажам полтрон валандовски, секако ова не се однесува на нано, кој исто така е валандовец.
недостапен, а вети дека ќе дојде, ѓубре опортунистичко

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Ај да речеме дека другите ги немаат тие работи јеа, рајт

Иванов има уште нешто што другите го немаат, а тоа е способност за водење разговор и дискусија, нешто што еден претседател мора да го владее.

Утре ќе треба да оствари средба со претседателот на Грција. Што ќе прави тогаш, пак ќе избега?
а демек овие другиве го имаат дијалогот кој им се сведува на викање како стари баби нелиииииииии или пак грешам ај согледајте малку пореално ситуацијата немојте да сте до толку задоени

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
значи пак да појаснам според мене нема потреба за еден ваков излет на кандидат кој има максимално голема подршка да се занимава со некои други кои паметот им е само во деградација на некого и нешто,се додека не дојдеме до фаза на демократска култура во политиката кај нас ја би ја забранил со закон ама ја значи потенцирам ја
Максималната подршка доколку се должи на предлогот од премиерот,не би ја сметал баш за максимална,оти и Борис имаше слична “максимална подршка“ од еден премиер и симпатизерите,па после самиот тој премиер излезе пред парламентарна говорница за да му се извини на Македонскиот народ што “му го свирнал“ со својот катастрофален избор за таква “максимална подршка“.:toe:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
а демек овие другиве го имаат дијалогот кој им се сведува на викање како стари баби нелиииииииии или пак грешам ај согледајте малку пореално ситуацијата немојте да сте до толку задоени
Класичен пример за полтронско мислење.

Значи според тебе, драг мој полтрону, дијалогот на останатите кандидати за претседател се сведува на викање како стари баби.

Не бе братче, какво грешење, на прав пат си да те унапредат од лепење плакати во нешто поголемо. :vozbud:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
имал проблем со кичмата па морал да става космодиск и бил неподвижен, затоа не можел да дојде

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Класичен пример за полтронско мислење.

Значи според тебе, драг мој полтрону, дијалогот на останатите кандидати за претседател се сведува на викање како стари баби.

Не бе братче, какво грешење, на прав пат си да те унапредат од лепење плакати во нешто поголемо. :vozbud:
значи незнам кој е полтрон на кого бидејќи ова е мое 10 мислење во политика а за што бев испровоциран додека тебе те гледам на секој 2 топик и да ја не лепам плакати бидејќи има кај нас кој да лепи додека кај вас нема кој ни кафе да ви свари :drk::drk::drk:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Нема што да излегува на ТВ тој веќе е победник, зар не ви е јасно уште?

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Нема што да излегува на ТВ тој веќе е победник, зар не ви е јасно уште?
ќе им стане после 22 надежта последна умира меѓутоа таа е и опасна болест од која нема лек

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
имал проблем со кичмата па морал да става космодиск и бил неподвижен, затоа не можел да дојде
Па нека оди со Космодиск. Таман на дело ќе ни го илустрира неговиот поглед на македонската демократија,

Kajgana Shop

На врв Bottom