ИНФОКОМ

• Креатор на темата ilefx
  • Време на започнување
Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
Што ке понудат нашиве фирми на Инфоком

Овој месец од 9 - 15 ке има Инфоком

Што ке понудант нашиве фирми на Инфоком ?

1. Дали ке понудат интернет провајдерите некои нови пакети ?

2. Хардвер по нормала ке си има нешто ново

3. Софтвер тешко ? Освен Microsoft .

Што мислите вие ?

:kajg:

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
sekoja godina e se potapa ne mi se ni ide veke

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
баш ме интересира само за интернетот ?

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
Во тек е саемот за компјутери и компјутерска опрема - Инфоком. Ме интересира дали некој бил и по можност да ни ги изнесе своите впечатоци.

П.С. Кога Princ ќе реши да ја отклучи ваквата тема, нека ги спои.

Член од
10 мај 2006
Мислења
92
Поени од реакции
6
Топка напиша:
Во тек е саемот за компјутери и компјутерска опрема - Инфоком. Ме интересира дали некој бил и по можност да ни ги изнесе своите впечатоци.
До сега најглуп саем. Има само една хала, нема ни една позната фирма освен Неоком, 10% се монитори и 90% штампачи..

Не вреди да одиш.

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
J0ker_MKD напиша:
До сега најглуп саем. Има само една хала, нема ни една позната фирма освен Неоком, 10% се монитори и 90% штампачи..
Не вреди да одиш.
Пусто, а? АМЦ? Нема ли конфигурации? Поволни цени?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Незнам темава што си ја ставил во компјутери:icon_conf. Одиш на саем за компјутери, а на саемот има се само не компјутери. Од година во година е се по тапа. Има еден куп празни штандови и место ние да плаќаме влез треба они да ни даваат што ќе дојдеме. Освен штампачи (на 2-3 штанда), LCD монитори (на 2 штанда) и фотокопири (на 4-5 штанда) немаше ништо друго. Беа оние Анима и некои други фирмички кои си немаат врска со момпјутери. Некои продаваа цедиња ама цедињата беа што им останале од прошлите саеми. Ај игри стари може и ќе купиш ама Енкарта, Британика и некои други енциклопедии и програми беа од 1997, 1998, 1999 и 2000, а најновите беа од 2002. Па повеќе од програмите се 2006 верзија, а за некој месец ќе почнат да излагаат и 2007, а они продаваат цедиња стари 5-6 години со испокинати и испочукани опаковки.
Искрено жалам за времето што го потрошив на саемот и за 30-те денари влез.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еххх....времиња беа тоа кога се организираа турнири по саеми...кога беа преполни со нови и интересни работи.
Ако е како што викате уопште не се ни мучам да идам

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
Јас по секако ќе одам зошто има саем на книга.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
:( Жал ме фати од инфоком, im not happy! NOT ONE BIT! :nerv: Инфоком2006 е огромно, миризливо срање with glitter all over it. Саемот на книгата е 10000 бољи. Се сеќаам и јас порано колку беше закон инфокомот, со душе чекав да дојде од година за годиа. Сеа....:ija:

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
Денес одам на ИНФОКОМ и Саем на Книга. Посакајте ми среќа!

П.С. Си земам цел лекарски стручен тим со мене во случај да се онесвестам кога ќе влезам.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Mac)) напиша:
Еххх....времиња беа тоа кога се организираа турнири по саеми...кога беа преполни со нови и интересни работи.
Ако е како што викате уопште не се ни мучам да идам
Памтам кога MegaTeam/Almost Famous правеа растур на саем.. Па тогаш можеше да се тестираат конфигурации и игри за какви што само можев да сонувам.. (=

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Абе срамота, за никде е. Јас влегов и за пола саат излегов. Ни една поголема фирма немаше, ни еден компјутер немаше да го видиш, да го ч’чнеш, освен на Neocom

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Se razocarav ima samo edna i pol hala,softver recisi i da nema, a i toa sto e ponudeno od hardver e mnogu siromasno baska ocekuvav poveke kompanii da se pojavat, a nemase ni provideri osven neotel,Organizacijata na ovogodinesniov INFOKOM zasluzuva CRVENO,sramota

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Епа бев на ИНФОКОМ и оваа година многу се изненадив (читај разочарав).
Само 2 хали за компјутери другото за книги а последната за детска радост :)
Од нови технологии ништо ново, се по старо, оваа година најтапа саем беше.
Дури и срам ми е да кажам дека сум бил на саем. Барем според мене така е: да ти е срам да кажеш дека си бил на ИНФОКОМ.
Според мене најуспешен ИНФОКОМ беше од 2004 па наназад. Од 2005-та навака се е тапа.
Еее памтам на времето Мобимак и Мт.нет кога имаа штандови во 3та хала и најбоље хостеси имаа, и по цели денови сум киснел на тие 2-штанда. Да ти е мерак да поминеш таму и се околу тебе е жени (хостеси) убаво облечени, стегнати, пицнати, танга, женска боксерица, минич, хулахопка, штикла, раскопчана кошула, па муабетче стегнеш со некоја хостеса, божем компјутерот не чинел и такви ми ти работи :) ... али ај да не забегувам многу, зашо носталгија ме фаќа за минатите саемски манифестации на ИНФОКОМ.

Kajgana Shop

На врв Bottom