Зошто не доаѓа Дедо Мраз?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Апашите сакале да го пријават како странска инвестиција.
Слушнав дека бил заинтересиран да инвестира во фарма за одгледување елени, али не го пуштале од Лапонија, дужен бил нешто...
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Слушнав дека бил заинтересиран да инвестира во фарма за одгледување елени, али не го пуштале од Лапонија, дужен бил нешто...
И таа лапонската влада маме си ебала, гарант му ги имаат замрзнато елените...
 
D

devojcence

Гостин
Odi Dedo Mraz za nova godina kaj gladnite vo afrika i vika na 1 gladno detence:sto sakas dedo mraz da ti jade za podarok za nova godina?:deteto:dedo mraze jas nemam nisto jadeno glado sum nema od sto da jademe ako moze da mi dades jadejne kako podarok?Sad Dedo Mraz: aaAA za deca sto ne jadat nema podaroK!
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.338
Поени од реакции
57.952
Сунѓерот Боб is, in fact, Дедо Мраз. Се логираше пред некое време и со паметна инфилтрација на најразлични теми ги дозна сите наши новогодишни ем божиќни желби. И беше решил да ни носи поклони, ама се заразил со форумот и сега го мрзи да го м'кне дебелиот газ од фотелја...
 
P

parvati

Гостин
Ја као вечити фантазер пију фанту hhh признаам си дека како мал стфарно веруеше дека постои овј бели деда од Лапонију.Зшто?
Па два пута мои ми остављасфа пакетчиња пред врата, ѕвони некој,Парва иди отфори врата вика ми мама, иду и глеам пакетче,пуно пуно најпуно,само мое детско срце беше попуно од њега.Чоколаде,смоки,играчке,лижафке,абе сфе.Пакетче стои само а нема никој, живесмо најгоре у зграду, трчаја сам до пола да виду дали некој ми га оставија.Немаше никој, закључак ми беше дека сам бија мирно и паметно дете и Дедо Мраз ме наградија сс овој пуно пакетче.Од тк он за мене постои. Фторо пакетче беше посебно, затој што тај година беше за нас кризна,Чик под стечај : ) и ја у септември не доби ново ранче за у школу, носеше га ланско старо.Ја тужан али до нову годину ми пројде.Викаф ми мои замисли си што сакаш да ти донесе Дедо Мраз за нову годину, али замисли нешто што ти треба, а не нешто глупости.И мене ми текна на ранац, а и мои знаесфа дека тој ке замислу.Тој ми се и испуни.
Пред врата до пакетче стоеше и ранац,иста финта сс ѕвонење еј : ) После неколко године ми кажасфа дека комшија ми бија тј што га оставља пакет и бега надоле, мои биле нарачатели : )
После ја порасна и сфати дека тој е било само интересна игра од мои родители.Тој ти се вика убаво л'жање
Убаво беше чустфо да се веруе у нешто такфо,тој е дел од детсфо нели
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.665
Во раните утрински часови кај граничниот премин Табановце е приведен лапонскиот државјанин Никола Д.М. Лицето го привлекло вниманието поради недостаток на зимска опрема. Во багажникот на неговото средство за патување (SledgeTurboSpeed777) била пронајдена разновидна роба со сомнително и кинеско потекло, па се претпоставува дека лицето сакало да извлече противправна финансиска корист. Дури во подоцнежната истрага било откриено дуполото дно во багажникот, преполно со сомнителна трева, која царината благовремено ја запленила. И покрај образложението на осомничениот дека тревата ја пушат неговите ирваси за да се стоплат во студените зимски ноќи, нему му е одреден едномесечен притвор во Шутка. Лапонија, која ја има признаено Македонија под нејзиното уставно и вековно име испрати протестна нота до Министерството за новогодишни работи. МВР и Владата се уште молчат.
 
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.828
Поени од реакции
7.710
Мојот колега ќе се правеш Дедо Мраз, ама децата го познаа по чорапите! :pos:

По тоа што го читам, Дедо Мраз само во Куманово поминува и пичи даље :)))
--- надополнето: 11 декември 2013 во 16:30 ---
Хахаха! На една школска приредба, Дедо Мраз каснеше, па кога дојде сол се направија со учителката, која кажа дека ќе било подоро таа да се направела Дедо Мраз. :pos:
И оди убеди го детето дека Дедо Мраз постои.

Дополнитена нервоза на Дедо Мраз му беше приредена што отиде да се преслекува во библиотеката во школото, а вратата незаклучена, па почнал да ги брка децата што доаѓале да враќаат книги!

:pos::pos: :pos::pos::pos::pos:
 
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.574
А бе не ги лажете децата Дедо Мраз за децата е исто што е Господ за возрасните, само што првиот поубаво изгледа за да не се уплашат дечињата. Само колку за информација (доколку не сте знаеле :))...и двајцата се измислени и непостоечки ликови.
Значи деца, да ви каже бато, ДЕДО МРАЗ НЕ ПОСТОИ, нека не ве лажат родителите затоа што и тие се излажани за нивниот Дедо Мраз за возрасни.
 
Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963

Значи еве го дедо мраз тоа е светецот Никола , и за разлика од нас католиците имаат поголема почит кон светителот и кај нив подетално е претставен како дедо мраз .
И немој да ми се цепате тука да изигравате локални шупци зш појќе од пола од членовиве го слават празников , а и ко ќе видам некој неверник ми се праи а за св.Валетајн се расфрла со поклони на женска му :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom