Зошто луѓето трчаат по слава?

Член од
27 октомври 2007
Мислења
73
Поени од реакции
0
e svarno ne znam takvi sme nie lugjeto...site ama bash site trcame po slava iako toa ne sme go primetile.sekoj od nas saka da bide zabelezan kolku i da ne sakate da si priznaete nikoj ne saka da bide outsider(u smisol da ne bide zabelezan bar malce)bar ja taka mislam!?!:helou: :helou: :helou:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
ајде доста само жалења!па добро е додека се трча по нешто!додека имаме желба нешто да постигнеме!дали е тоа слава,кариера,љубов па што е битно!секој си има некој посебен план за себе и си трча по тоа што му се трча!па славата и не е толку лоша,ако знаеш правилно да се поставиш и да ги искористиш сите прилики!

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Кај има слава таму има и пари! Детс д веј ит гоус :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Луѓето трчаат по слава мислејќи дека славата со себе носи само богатство, среден живот како од соништата. Но никој од тие луѓе не е свесен дека славата со себе всушност носи повеќе лоши отколку добри работи. Да си славен и не е така лесно. Знае дека во секој момент некој новинар може да ти го уништи животот, знаеш дека во секој момент се што правиш може да пропадна во вода ако не ги задоволиш луѓето кои секогаш очекуваат многу од тебе.
Многу пати сум посакал да бидам славен, но секогаш сум си се задоволувал со она што го имам сега покрај мене, затоа што знам дека ова што го имам останува тука со мене без разлика дали другите го сакаат тоа или не.
Додека пак за да би бил славен, и за да останам славен би требало да се откажувам од своите желби и да ги исполнвам желбите на луѓето поради кои сум станал славен...

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
кај што има слава има и пари! сите трчаат за пари не за слава :)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Зошто луѓето толку по внимание? Зошто имаат толкава потреба нивната големина да биде призната од некој друг, најчесто небитен човек за нив??? Зошто не уживаат во оној нормален, скромен, мирен живот полн со харизма и љубов???

Читам по форумов и ми стана поприлично интересно на темата: "Овде пишуваме на зададена тема...". Приметивте ли колку стана актуелна темава по муабетот со издавање на книга??? Никогаш немало толку текстови на една тема како сега, пишува кој знае, кој незнае, кој треба и кој не треба. Зарем толку е неминовно да ве има во секоја манџа, па дури и онаму каде не ви е местото???

До каде ли ќе оди човековата алчност? Зарем вистински толку многу ја посакуваме таа слава??

Се фаќам себеси во последно време како се одрекувам од многу работи во кои порано уживав. Едноставно почнувам да си ставам сама граници на своите желби. Дали е тоа добро, незнам.

А вие? Се борите за слава, за висок статус кој речиси е бесцелен и покрај многу згазени луѓе, и покрај пропуштеното и украдено време кое сте им го должеле на вашите блиски?
Токму така, небитен.... Само таквите луѓе бараат да им се признае нивната големина, но не затоа што таа реално постои туку затоа што им е недостижна, па и незаслужена тие по секоја цена би сакале да ја имаат.. И да, ја користат секоја можна прилика која ќе се укаже.. До каде ќе оди не дознаваме никогаш, освен на крајот... А големиот човек, е голем токму по тоа што своите вредности не ги истакнува сам, туку заслужува и ги ужива почитта и признавањето од другите, неговиот карактер го прават неговите дела, и во тоа е неговата големина!:pipi:

С

Сатори

Гостин
Зошто луѓето толку по внимание? Зошто имаат толкава потреба нивната големина да биде призната од некој друг, најчесто небитен човек за нив??? Зошто не уживаат во оној нормален, скромен, мирен живот полн со харизма и љубов???
Затоа што тоа не е доволно.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
zatoa sto se prazni i toa im e eden od nacinite da ja popolnat prazninata za nekoe vreme a potoa jovo na novo

Kajgana Shop

На врв Bottom