...moram malku da iskritikuvam ...sekoj sto znae barem malku psihologija , osnovnite raboti , ova ke mu e premnogu lesno prasanje ...Prijatel...dali ti znaes sto e EGO i kako funkcionira
i uste , za mene , seto ova gore sto go napisa NE VAZI, ne komuniciram taka i nikoj ne komunicira taka so mene na toj nacin, znaci samo preku principot na ljubov , se slucuva normalno da zgresam ponekogas , no toa mnogu brgu go popravam , se e toa normalno i covecki , ne e sramota da padnes , sramota e da ne stanes povtorno , znaci odgovorot na tvoeto prasanje e vo samo eden zbor ...negovoto visocestvo (za onie koi go imaat t.e. 99,9posto od populacijata) EGO
Мислам дека со вториот пост на темата целосно се дообјаснив и надополнив, јасно дека комуницирањето не може
да е ни блиску совршено, затоа што сме на пат до совршенството и ништо неможе да биде совршено.
Но она што сакав со отворањето на оваа тема да го кажам е тоа дека доколку човек не комуницира
со Бог со тоа во голем дел е отргнат од природниот тек на биоенергијата без која човек не може да има здрав и квалитетен живот,
и кога веќе ја блокирал енергијата која циркулира околу него преку тешкиот материјализам, страв и осудување на себе и другите нормално е несвесно да се бори за енергија преку
ментална или психичка борба, не зборувам за енергетски вампири каде што таа борба е екстремно изразена,
зборувам за обичниот човек како што сум и јас, затоа што сепак живееме во свет во кој постои ментално цицање на енергијата,
нормално дека оваа појава не е застапена кај секој човек, кај некои не постои кај некои е минорна а кај некои екстремно изразена,
а има и такви кои светат со енергија околу себе.
И мислам дека психолозите иако тоа го знаат и гледаат соодветно на нивната перцепција која ја знаеме каква е, но
тие незнаат што се случува на енергетски план и директниот причинител за тоа ги гледаат само последиците, да тие
можат да му помогнат на својот пациент да биде имун од расправии нервози и сл односно од тие енергетски борби во одреден дел, но доколку има енергетски влијание кај пациентот од ниски сили демони и слично и појава на психички последици од такви причини тогаш психијатрот не може да му помогне,
може само да го направи голем потрошувач на антидепресиви.
но неможат да му помогнат во однос на вистинска заштита преку постигање на духовен имунитет и поврзаност со Изворот.
Тоа е целта на темата како човек да биде имун од енергетските борби од
секаков вид преку постигање на духовен имунитет.