- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
- Од каде помислата дека „порничи„ снимаат саде рисјани? Кој цели дека тие актери се рисјани? Самите тие така велат? Или некој друг така ги квалификува?
- „Геј„ браковите немаат блага врска со рисјанството, оти тоа е осудено од Бога уште во Стариот Завет.
- Во што се муслиманите 100% исправни и од каде тој процент, кога во Светов ништо не е 100%-тно?
- Зашто ги напаѓаш лицемерно главешните во Црквата? Зашто не седнеш пред огледало, и слушајќи Го Христа, прво да видиш колку греди имаш во своето око па после да се впуштиш со чистење на раските од очите на твоите браќа и сестри?
Па кој снима порничи? чичолина што е? или у америка што се? Викаш геј браковите немале врска со христијанството а во некој земји христијански црквата ги венчава па што е тоа?
Јас не реков дека 100% се исправни муслиманите, туку нивниот начин на живот и тие правила кој се дадени во куранот ако се придржуваш е поисправен пат отколку од хаосот каде нема никакви правила кај христијаните.
Зашто ги напаѓшам главешините на црквата? Затоа што и во библијата пишува дека тие се испречени и ги затвораат вратите на многу народ што сака да влезе во царството небесно. јасно е што значи тоа.
Ак омене ем прашуваш и порано сум кажал најисправна религија е социјализмот каде на чело беше тито во кое уредување немаше ниту криминал ниту проституција и се живееше во позитвна атмосфера. Ако господ исус вели јас су мкако светилка која кога ќе ја ставиш горе треба таа светлина да падне врз верниците, тоа значи дека светлината на тито во социјализмот светеше и тоа општество имаше морални вредности. прашањето е сега зашто овие главешини на црквата кои се горе не се како светилник и немаат никаква светлост што паѓа врз верниците и тие да живеат богоугодно? Еве сега нема комунизам и црквата има власт и моѓ да ги води верниците зашто тогаш се живее неморално во поголем број кај христијаните отколку од кај муслиманите.
п.с. јас не реков дека и муслиманите не грешат, има случаеви кога облечени во шамии и мантили као што налчага верата да одат во одредени објекти и да ги соблечат и да прават се што прават неморалните од сех до алкохол и дрога и после да с еоблечат и демек живеат богоугоден живто. Затоа јас реков господ гледа се и он се што е тајно еден ден че објави јавно и без разлика дали муслиман или христијанин според своите дела нели ќе добие награда или казна. Но кај муслиманите има упаство, додека кај хрисијаните е нормално девојка да донесе дома 5 дчковци за секоја година п оеден и со сите тие да спие сехуално и нејзините родители тоа да биде норално за нив и ме разбираш што сакам да кажам, додека кај муслиманите ако не е невина нема да ја земат за жена на пример.