Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
Секој за себе може да каже и мисли дека е верник, али за 100% сигурно да знае дека навистина поверувал е опишано во евангелијатаОдговори стфарно, на кој начин ти у реалан живот искажуеш дека си праф верник и како га осеќаш сфе тој, не ми е јасно,ич : )
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.
Значи ако испие отров и не му нашкоди или ако може да лекува болни со полагање на рацете или да зборува нови јазици. По тоа се познаваат тие кои поверувале
Исто така и:
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
ќе ги прават истите па и поголеми дела од Исус ( А Исус и болни лекуваше и мртви воскреснуваше) и сите молитви до бога ќе му бидат исполнети.
Многу лесно е да се провери дали е некој вистински верник. Ете доволно е од продавница да земе литар солна киоселина и ја испие и ако ништо не му се случи - верник е.