Зошто е крстен Исус?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Одговори стфарно, на кој начин ти у реалан живот искажуеш дека си праф верник и како га осеќаш сфе тој, не ми е јасно,ич : )
Секој за себе може да каже и мисли дека е верник, али за 100% сигурно да знае дека навистина поверувал е опишано во евангелијата

17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.
Значи ако испие отров и не му нашкоди или ако може да лекува болни со полагање на рацете или да зборува нови јазици. По тоа се познаваат тие кои поверувале
Исто така и:

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

ќе ги прават истите па и поголеми дела од Исус ( А Исус и болни лекуваше и мртви воскреснуваше) и сите молитви до бога ќе му бидат исполнети.

Многу лесно е да се провери дали е некој вистински верник. Ете доволно е од продавница да земе литар солна киоселина и ја испие и ако ништо не му се случи - верник е.

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Многу лесно е да се провери дали е некој вистински верник. Ете доволно е од продавница да земе литар солна киоселина и ја испие и ако ништо не му се случи - верник е.
Значи стварно нема крај на човечката глупост.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Исус беше востаник против Римската окупација
храбро се крена против многу посилниот непрител.
не можеш да го разбереш тоа спиро, немаш толкава духовна сила да го спознаеш вистинскиот Исус, борец против окупаторските римски власти.
.
Исус е борец и победник победник над окупаторот кој што ги окупирал не само римјаните, туку и сиот од глупоста заслепен свет!

Доаѓа денот кога секој ќе Го види Победникот над победниците!(y)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
Исус е борец и победник победник над окупаторот кој што ги окупирал не само римјаните, туку и сиот од глупоста заслепен свет!

Доаѓа денот кога секој ќе Го види Победникот над победниците!(y)

.
Не Спиро, исус не мрднал од Јудеја, тука се моткал собирал луѓе за да ги нападне и победи Римјаните но бил надвладеан уапсен и распнат ради тоа. Немал тој никаква идеја за светот надвор од неговата татковина.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ајде Спирос објасни како ти тој у реалан живот у врску сс веру и господа, ...
.

К’д ќе се пробуди душа дек је само Један Истински Верник, а ми остали сам се хранимо од Његову Милост, тг истински живот и истински амин долазе аутоматски!

Поверувај во Господ Исус Христос, и ќе се спасиш ти и целиот твој дом!
(Дела Ап. 16:31)

.
[DOUBLEPOST=1396114261][/DOUBLEPOST]
Не Спиро, исус не мрднал од Јудеја, ...
.
Твојот лажен “исус“ засигурно не мрднал од јудеја! :D

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

К’д ќе се пробуди душа дек је само Један Истински Верник, а ми остали сам се хранимо од Његову Милост, тг истински живот и истински амин долазе аутоматски!

Поверувај во Господ Исус Христос, и ќе се спасиш ти и целиот твој дом!
(Дела Ап. 16:31)

.
[DOUBLEPOST=1396114261][/DOUBLEPOST]

.
Твојот лажен “исус“ засигурно не мрднал од јудеја! :D

.
не е Исус Јешхуа е , ни вистинското име не му го знаеш а се перчиш наоколу дека го знаеш отскриен.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
не е Исус, Јешхуа е , ...

(y)
.
Јешуа хаМешиа (=Исус Христос)! (y)

Јешуа имало и ќе има многу, но вистинскиот Јешуа хаМешиа (=Исус Христос) е Еден и Единствен! (y)

.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
(y)
.

Јешуа имало и ќе има многу, но вистинскиот Јешуа хаМешиа (=Исус Христос) е Еден и Единствен! (y)

.
како е буквално во превод Исус Христос ? мислам шо значи ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
(y)
.

.
спиро бе да застанеше зад него и да му викаше Исус еееј а бе Исуссе ееееј морее исусееееее... тој немаше да се сврти оти тоа не е неговото име, и сега ко ќе му се молиш, тој не те слуша оти тој така не се вика.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
спиро бе да застанеше зад него и да му викаше Исус еееј а бе Исуссе ееееј морее исусееееее... тој немаше да се сврти оти тоа не е неговото име, и сега ко ќе му се молиш, тој не те слуша оти тој така не се вика.
.

Вистинскиот Исус Христос (Јешуа хаМешиа) - Кој што на голготскиот Крст Го дари Неговиот Светол Живот за спасение на сите - ги разбира сите јазици, но пред се’ јазикот кој што го зборува верното (дечјо) срце! (y)

.[DOUBLEPOST=1396128606][/DOUBLEPOST]
како е буквално во превод Исус Христос ? мислам шо значи ?
Јешуа = Бог (Јах) спасува!

хаМешиа = Помазаник (со Дух Светол)

.

Последно уредено:

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
.

Вистинскиот Исус Христос (Јешуа хаМешиа) - Кој што на голготскиот Крст Го дари Неговиот Светол Живот за спасение на сите - ги разбира сите јазици, но пред се’ јазикот кој што го зборува верното (дечјо) срце! (y)

.[DOUBLEPOST=1396128606][/DOUBLEPOST]

Јешуа = Бог (Јах) спасува!

.
А како е добиано името Исус Христос да не знаеш ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

.
.
J И
E С
Ш У
У С
А

то се две сосем различни имиња

ПС
Исус твој е распнат во приватна бавча далеку од јавноста. Такво нешто Римјаните не правеле. Мене си ми сумњив ти со твојот “спасител“ со лажното име

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
А како е добиано името Исус Христос да не знаеш ?
.

Превeдено на тогашниот светски јазик (грчки) = Ἰησοῦς Χριστός (Исус Христос).

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Превeдено на тогашниот светски јазик (грчки) = Ἰησοῦς Χριστός (Исус Христос).

.
а од што е преведен, дај ми ти текст од оригинал хебрејски или арамејски текст кој е преведен на грчки?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
а од што е преведен, дај ми ти текст од оригинал хебрејски или арамејски текст кој е преведен на грчки?
.

Сумњивиот секогаш ќе се сумња ... :D

.

Kajgana Shop

На врв Bottom