Зошто е крстен Исус?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
точен одговор према твојата црква, никако одговор од други христијански цркви?
Ја наведов Библијата во која е даден одговорот на моето прашање, а не некои „други„ па дури и „христијански„ цркви...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ја наведов Библијата во која е даден одговорот на моето прашање, а не некои „други„ па дури и „христијански„ цркви...
Среќен си мики што баш православието го одбра, замисли да беше роден во саудиска арабија, сега ќе се дереше на сиот глас АЛЛАХУ УЕКБЕР со Куранот в раце пред америчка амбасада, или да беше индиец, па цел ден ќе мантраше пред статуа на бог во облик на слон, или да беше Италијанец па чекаш на плоштадот да се појави папата да те благосиља, или во Ирска ќе фрлаше со другите протестанти камења на католици или на малезиските острови ќе им беше главен врач во селото...
ти треба да частиш шо си се родил на вистинското место каде е вистинската релегија!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Среќен си мики што баш православието го одбра, замисли да беше роден во саудиска арабија, сега ќе се дереше на сиот глас АЛЛАХУ УЕКБЕР со Куранот в раце пред америчка амбасада, или да беше индиец,
...и така натаму...

А да дадеше одговор на моето прашање, намсесто да ми префрлаш кривицата? И Адам тоа го стори: не призна дека е виновен, туку вината своја ја префлри на Бога и на жена си. Очигледно е дека ја повторуваш Адамовата грешка.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
...и така натаму...

А да дадеше одговор на моето прашање, намсесто да ми префрлаш кривицата? И Адам тоа го стори: не призна дека е виновен, туку вината своја ја префлри на Бога и на жена си. Очигледно е дека ја повторуваш Адамовата грешка.
А од кај се знае дека така постапил Адам!? Така пишува во стариот завет, да, но клучното прашање е- како дошле до таа информација?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
...и така натаму...

Адам е добар пример на кој се темели црквата
Казни ги сите кои бараат знаење. Тие што знат се незгодни, прашуваат, истражуваат наоѓаат пропусти и грешки сфаќаат.
Најлесно се држи во покора неписмена маса. Ко на времето попо единствен писмен во селото - шо ќе каже тој тоа е вистина, или светите писма ко беа само на непознати јазици, на латински, грчки, старословенски, па нешо в брада мумла попот не знаеш шо, не разбираш си велиш “можи така треба“

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А од кај се знае дека така постапил Адам!? Така пишува во стариот завет, да, но клучното прашање е- како дошле до таа информација?
Ја нашле информацијата во некое од македонските дневни печатени изданија, напишана од Богоборечки новинари...[DOUBLEPOST=1395924198][/DOUBLEPOST]
Адам е добар пример на кој се темели црквата
Казни ги сите кои бараат знаење. Тие што знат се незгодни, прашуваат, истражуваат наоѓаат пропусти и грешки сфаќаат.
Најлесно се држи во покора неписмена маса. Ко на времето попо единствен писмен во селото - шо ќе каже тој тоа е вистина, или светите писма ко беа само на непознати јазици, на латински, грчки, старословенски, па нешо в брада мумла попот не знаеш шо, не разбираш си велиш “можи така треба“
....или како што би рекол јас, цитирам:

„....О.К.
Продолжи со монологот....„.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ја нашле информацијата во некое од македонските дневни печатени изданија, напишана од Богоборечки новинари...[DOUBLEPOST=1395924198][/DOUBLEPOST]

....или како што би рекол јас, цитирам:

„....О.К.
Продолжи со монологот....„.
Значи ни ти самиот не знаеш.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
А оние мои непријатели, што не сакаа да царувам над нив, ...

Знај дека без Духот БОЖЈИ и Христов, човекот никогаш не ќе може да го разбере Светото Писмо, бидејќи таквиот слично на фаризеите го сваќа буквално а не Духовно!

Совршениот БОГ - пред околу 2000 години - Ја отелотвори Својата вечна Мудрост (Милост) во Исус Христос и Ја постави да Царува над сите!
Кој не Ја сака, Ја одбива, И’ се противи и не Ја следи Таа Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста, тој ја следи противречничката (сатанската) глупост, која всушност и му ја сече главата!

.

Тој ни дал способност да бидеме слуги на Новиот Завет, не на буквата, туку на Духот;
зашто буквата убива, а Духот оживотворува!

(2 Коринт. 3:6)

.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Знај дека без Духот БОЖЈИ и Христов, човекот никогаш не ќе може да го разбере Светото Писмо, бидејќи таквиот слично на фаризеите го сваќа буквално а не Духовно!

A шо ќе му е свето писмо на тие со дух божји?
тие веќе си се со исус, свето писмо е за оние кои се без духот, да се зпознат со исус и неговите учења и да го прифатат.
Ич не мислиш бе спиро​

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
A шо ќе му е свето писмо на тие со дух божји?
тие веќе си се со исус, свето писмо е за оние кои се без духот, да се зпознат со исус и неговите учења и да го прифатат.
Ич не мислиш бе спиро​

Безкрајно повеќе од моето, твоето и секое друго мислење е Духот и Мудроста БОЖЈА чиста - за спасение на сите (кои нема да Ја одбијат) отелотворена во Исуса Христа - за Кој/а прекрасно сведочи Светото Писмо!

Тоа дека тебе (исто како на твојот духовен отец и фамилија) ви сметало и смета Светото Писмо, е потполно јасно и разбирливо! :)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Безкрајно повеќе од моето, твоето и секое друго мислење е Духот и Мудроста БОЖЈА чиста - за спасение на сите (кои нема да Ја одбијат) отелотворена во Исуса Христа - за Кој/а прекрасно сведочи Светото Писмо!

Тоа дека тебе (исто како на твојот духовен отец и фамилија) ви сметало и смета Светото Писмо, е потполно јасно и разбирливо! :)

.
имаш подклекнато пред уцени и заплашувања, ти се заканија со пекол и мачења и одма се предаде, спиро, ја не би сакал да си до мене во некои критични ситуацији, одма ќе испаничиш, не дај боже во некоја војна и в грб ќе ми пукаш па ќе се предадеш на неприателот.
На времето валијата ќе собереше народот и ќе речеше “да ми се предаде војводата и четата и ќе ве наградам, инаку селото ќе ви го спалам а вас в зандани ќе ве оковам!“ и тогаш некој си нивен спирос, ќе ја предадеше четата и војводата ем за награда ем да се спаси од маки и огнови.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
имаш подклекнато ...
.
Само пред ЕДИНСТВЕНИОТ Совршен БОГ во Срцето и Името Исусово ние клекнуваме,
додека ти и твојата духовна фамилија, (ко најголеми лигави ороспии) му клекнувате на вашиот духовен отец (шејтанот),
кој ве мами со нација, со востанија, со филозофија, со богатства, со слава, ... и со 1001 друга лага (илузија) на ден, без да сте свестни за тоа.

Потоа ѓаволот го одведе на многу висока планина и Му ги покажа сите царства на светот и нивната слава
и Му рече: „Сето ова ќе Ти го дадам, ако паднеш и ми се поклониш.”

Но, Исус му рече:
„Бегај од Мене, сатано, зашто е напишано:
,На Господ, Твојот Бог, да Му се поклонуваш и само Нему да Му служиш!‘“

(Ев.Матеј 4:8+)

.

Последно уредено:
P

parvati

Гостин
Ајде Спирос објасни како ти тој у реалан живот у врску сс веру и господа, клекнуеш пред њега, на кој начин ти знаеш дека он постои и си веран на њега и његово име, на кој начин га изразуеш тој амин
на кој начин знаеш дека он ти е духовна фамилија, објасни, глеаш ли га, халуцинираш ли сс њега, не ми е јасно, објасни без аспостолски цитати и...

док ти га пишују овој еду и падна ми виљушка, немој стфарно да постои да се удаву од храну : D
Ке ме тепа сугестија еј

Одговори стфарно, на кој начин ти у реалан живот искажуеш дека си праф верник и како га осеќаш сфе тој, не ми е јасно,ич : )

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
додека ти и твојата духовна фамилија, (ко најголеми лигави ороспии) му клекнувате на вашиот духовен отец (шејтанот),
кој ве мами со нација, со востанија, со филозофија, со богатства, со слава, ... и со 1001 друга лага (илузија) на ден, без да сте свестни за тоа.
.
Исус беше востаник против Римската окупација
храбро се крена против многу посилниот непрител.
не можеш да го разбереш тоа спиро, немаш толкава духовна сила да го спознаеш вистинскиот Исус, борец против окупаторските римски власти.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
док ти га пишују овој еду и падна ми виљушка, немој стфарно да постои да се удаву од храну : D
Ке ме тепа сугестија еј

Одговори стфарно, на кој начин ти у реалан живот искажуеш дека си праф верник и како га осеќаш сфе тој, не ми е јасно,ич : )
Ти неќеш Он да постоји, затој Га се плашиш, мислиш ќе те утепа дека си лош(овој е твоје мислење, ја мислим да си добар(y)).
Колко овај реалан живот за тебе е реалан?

Kajgana Shop

На врв Bottom