Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Stiga be Kano, stiga ama ne tolku brzo kolku sto si mislis. Ima isklucoci ne velam ne, no tie se samo isklucoci sega zasega. Mozebi vo idnina, za 5 za 10 ili 15 godini ova sega sto tebe tamu ti e normalno ke bidi i ovde. Ama bitnoto e sto sega ne e. Mozebi treba da bidime bogati i so visok zivoten standard kako tamu ili kako pobogatite krugovi na Skopje pa totalno da se vpustime vo dekadencija i da vikame kolku e toa normalno, no za zal sega zasega toa da se sluci za brzo sansite se minorni. I druga rabota bitna, ti si tamu jas sum tuka. Ti si podslusnal, ili ti kazvale, jas gledam sto se slucuva i ti velam tesko licemerie se desava tuka na temata. Tesko. I da ne se sfatime pogresno, sekoj neka si pravi film i neka si zivej vo toj film, ama da si zivej stvarno a ne pufki da prodavaat tuka.
Што се случува?

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
...добри се и овците,но сепак служат за стрижење и за храна на волците
...е добро,заебанцијата на страна сега
...кога се занимаваме со поимот добри момци мораме неколку работи да земеме во обзир:
-тие "добрите" знаат да бидат преценети во своите доблести,и да се шлепат на грбот на жената цел живот
-тие "добрите" си увртиле сценарио во глава дека цел свет е против нив и трујат од негативна енергија
-тие "добрите" научиле дека со квази добрина се отвора секоја врата,а зад грб нож ти брцаат
...резиме: Момци бидете си такви какви што сте навистина и не глумете лудило,жените имаат многу понапреден ментален склоп од нас и брзо откриваат вештачки вредности ;) :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.415
Поени од реакции
24.582
Stiga be Kano, stiga ama ne tolku brzo kolku sto si mislis. Ima isklucoci ne velam ne, no tie se samo isklucoci sega zasega. Mozebi vo idnina, za 5 za 10 ili 15 godini ova sega sto tebe tamu ti e normalno ke bidi i ovde. Ama bitnoto e sto sega ne e. Mozebi treba da bidime bogati i so visok zivoten standard kako tamu ili kako pobogatite krugovi na Skopje pa totalno da se vpustime vo dekadencija i da vikame kolku e toa normalno, no za zal sega zasega toa da se sluci za brzo sansite se minorni. I druga rabota bitna, ti si tamu jas sum tuka. Ti si podslusnal, ili ti kazvale, jas gledam sto se slucuva i ti velam tesko licemerie se desava tuka na temata. Tesko. I da ne se sfatime pogresno, sekoj neka si pravi film i neka si zivej vo toj film, ama da si zivej stvarno a ne pufki da prodavaat tuka.
Pa neznam bas dali se isklucoci Vlade. Se poveke ima, samo ne go gledas, za da gi vidis treba da otides malku podaleku ili bar u komsii, na balaknaot. MKD e premnogu mala za ti toa da go vidis tek taka doma vo pomal grad mada vo Skopje se gleda posdenive 10tina godini. Stignato e odamna samo tebe te odminuva posto ne se dvizis vo tie krugovi i ne gledas/baras toa.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Nisto, se e manje vise po staro. Majndsetot e toj, balkanski.
Делумно, и тука се менуваат работите.
Зависи од кругот каде се движиш, околу мене се повеќе гледам по описот на кано.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Во дискусијава пропуштаме еден важен момет од насловот и тоа допринесува да се изгуби фокусот. Во насловот убаво стои ,,САКАТ,, (сакаат), и дискусијата треба да е дали и зошто на девојките не им летаат пеперутки во стомакот и не им се тресат колената кога ке запознаат или сретнат некое ,,добро момче,,. ,,добро момче,, за потребите на темава се издефинира дека тоа е некое мирно, трудољубиво дете кое студира со висок просек, не заработува многу, почитува, внимателен, го нема оној мачо момент во себе и секогаш завршува во френд зоната.... Па не го сакаат девојките баш за последното, го нема тој мачо момент, нема самодоверба, нема харизма, нема самостојност.... Ке се треси и препотува додека праша некоја за состанок и кога ке ја добие шансата ке ја прокоцка уште вечерта не почната, ке се усере на основна работа... пример ке ја земи од дома и кога ке го праша минџата каде ке одиме овој ке рече ,,каде сакаш,,:facepalm: од што на цурата и се темни и инстантно донесува одлука дека за него пристап до п... нема. Она сака (и со право) човек кој донесува одлуки, кој решава, превзема одговорност за тоа таа да биде срекна, човек кој има план.... па макар било тоа и за банална работа како излегување, сака типот да ја товари и да и каже одиме таму и таму, сами или со тие и тие луѓе, карактерот да му кажува држи се за мене и немаш гајле за излегувањево и за животот... не сака некој кого ке треба да го управува и таа да ја носи одговорноста која природно треба да ја носи мажот. Значи не лигловци, не билдери, не богати или сиромаси.. туку луѓе со самодоверба, интелигенција и харизма (што секако се главни особини за успех и на секој друг план). Некои погоре дискутираа какви ликови од филмовите привлекуваат жени... па жените сакаат типови, карактери, како Ал Пачино од Кум или Арманд Асанте од марија... не збориме за пари, туку за сакање, парите се друга работа и со нив може лесно да се купи супститут за сакањето, со пари може да имаш жени колку сакаш и какви сакаш ама неможеш да им ги размрдаш пеперутките во стомакот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.257
Pa neznam bas dali se isklucoci Vlade. Se poveke ima, samo ne go gledas, za da gi vidis treba da otides malku podaleku ili bar u komsii, na balaknaot. MKD e premnogu mala za ti toa da go vidis tek taka doma vo pomal grad mada vo Skopje se gleda posdenive 10tina godini. Stignato e odamna samo tebe te odminuva posto ne se dvizis vo tie krugovi i ne gledas/baras toa.
Sto be Kano sto e tolku smenato? Sto propustiv tolku vo poslednite 10 godini sto ete ne se dvizam vo tie posebni krugovi, i koi krugovi se tie.
Автоматски споено мислење:

Делумно, и тука се менуваат работите.
Зависи од кругот каде се движиш, околу мене се повеќе гледам по описот на кано.
Ete i tebe istoto prasanje? Dajte vo kratki crti, mozi mene promenata mi e pred nos ama ete ne ja gledam.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Sto be Kano sto e tolku smenato? Sto propustiv tolku vo poslednite 10 godini sto ete ne se dvizam vo tie posebni krugovi, i koi krugovi se tie.
Автоматски споено мислење:

Ete i tebe istoto prasanje? Dajte vo kratki crti, mozi mene promenata mi e pred nos ama ete ne ja gledam.
Владе се поретко имаш луѓе што се осудуваат да се женат/мажат пред 35, особено овие што бркаат кариери.
Јас имав неколку колешки 35-40+ што ни на крај памет имаа вакво нешто. Си бараа некој подобар, или во најмала рака на исто ниво, а тоа ти е грубо 1500+ евра за мкд плата, и на повисочки позиции.
Еве од моја генерација околу 30ка прашање дали 30% се мажени и едвај 10% со деца, а кај машките бројот е уште помал. Голем дел немаат ни абер за ваква работа.
Значи доаѓаме на тој западен муабет, се поретко се осудуваат за бракови и слично, а уште поретко и помалку за деца.
Ако некогаш им здосади и на едниот и на другиот пол ваљда ќе земат некој што им одговара по социјален статус, без разлика за неговото минато и бројот на партнерки/партнери.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.114
Поени од реакции
10.139
Владе се поретко имаш луѓе што се осудуваат да се женат/мажат пред 35, особено овие што бркаат кариери.
Јас имав неколку колешки 35-40+ што ни на крај памет имаа вакво нешто. Си бараа некој подобар, или во најмала рака на исто ниво, а тоа ти е грубо 1500+ евра за мкд плата, и на повисочки позиции.
Еве од моја генерација околу 30ка прашање дали 30% се мажени и едвај 10% со деца, а кај машките бројот е уште помал. Голем дел немаат ни абер за ваква работа.
Значи доаѓаме на тој западен муабет, се поретко се осудуваат за бракови и слично, а уште поретко и помалку за деца.
Ако некогаш им здосади и на едниот и на другиот пол ваљда ќе земат некој што им одговара по социјален статус, без разлика за неговото минато и бројот на партнерки/партнери.
Мислам дека младиве сега имаат проблем да си најдат сродна душа, партнер со кој би си го живееле заедничкиот живот до старост.
Имам колешки, убави, згодни, ситуирани, но никако неможат да најдат партнер.
Коронава и таа ги попречува...изгледа ќе се враќа старо време со стројници.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Тие тетки-девојки од ИТ изглеа само у ИТ ќе бараат партнер.Ќе стане тоа затворен круг на свадби и познанства оти далеку е цела држава сосве многу потешки струки и специјалност од тие плати.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Мислам дека младиве сега имаат проблем да си најдат сродна душа, партнер со кој би си го живееле заедничкиот живот до старост.
Имам колешки, убави, згодни, ситуирани, но никако неможат да најдат партнер.
Коронава и таа ги попречува...изгледа ќе се враќа старо време со стројници.
ахам, до короната е ;)
Тие тетки-девојки од ИТ изглеа само у ИТ ќе бараат партнер.Ќе стане тоа затворен круг на свадби и познанства оти далеку е цела држава сосве многу потешки струки и специјалност од тие плати.
Има и во други бизниси со такви плати, не само во ИТ ;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.257
Vervaj ako gi otvorime kartite za ova ke stanam najomrazeniot lik na forumot kaj zenskata populacija. Raka na srce i sega nesto ne im sum omilen ama togas ke bidam obelezan za vek i vekov. Nastrana toa i jas imam prijatelki okolu tie godini. Veruvaj nastrana fasadata, proekcijata prema okolinata, realnosta e mnogu pobolna. Ne nasednuvaj na reklamite.

Kajgana Shop

На врв Bottom