Зошто да бидам патриот?

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
abeee more JEJ ......zoshto si ja otvoril temata ''Зошто да бидам патриот? '' koga vrska nema toa shto ti mi pishuvash....gledash se povrzuvash na ekonomski plan , ama nemash gajle malku si isfrustriran izgleda ti dozeze na gazeto i skokash sea ama ke ti pomini.

1. Ne samo od Makedonija , nego vo pogolemiot del od svetot godishno procentualno se isseluvaat od drzavite po tolku lugje se razbira vo potraga po rabota , srekja bilo shto....nishto cudno vo toa.... i toa ne pravi nekoj poveke ili pomalku patriot.

2. Abe drugar za 10 godini eve kaj se Makedonija sakala ili ne EU mora da go zavrshi toj nejzin plan pa i nie ke imame ''kvaliteten pasosh'' pa site ke gi frlat tie drugite....i pak isto....

3. prvo toa e mnogu relativna rabota , vtoro do 2036 godina evropa bi bila bez granici znaci mnogu i nema da ti znaci toa togash veruvaj mi ...

mozi i da nema vrska ova sto go kazav , jas taka si razmisluvam

a ti dur ne pochnish da se raduvash na toa shto te opkruzuva , mestoto kaj shto si se rodil kaj shto si porasnal na proroda vozduh shto si naviknat nema da si patriot nego izguben slucaj ... ama te gledam ti si ekonomski slucaj od prege forsirash nekoi takvi sranja

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Што ќе ви паламудам понатака:

Еве ви податоци и факти, а пред нив и боговите молчат:

1. На годишно ниво од 20.000 до 25.000 млади луѓе се иселуваат од Македонија во странство, еквивалентно, скоро два града како Гевгелија годишно ги снемува од површината на државата; (Државен завод за статистика);

2. Бројката на македонски граѓани кои зеле и чекаат во моментот да добијат бугарски пасош ја надмина бројката од 100.000;

3. Популацијата на Албанците во Македонија до 2036, сразмерно со сегашниот пад на македонската популација, посебно во Источна Македонија, и растот на популацијата во Западна Македонија, соодветно кажува дека во 2036 година, етничките Албанците би ја надминале бројката на етничките Македонци во Македонија; (Државен завод за статистика)

Така да, мои драги националисти, глисти и патриоти - можете слободно да одите каде сакате и да мастурбирате уште колку сакате, барем додека можете. Еве, за ова Дарвин говореше - „најсилните опстануваат„, па видете колку сте силни вие.
А што ако ти ветам дека тоа нема да ме скрши?

А вака да те прашам.. кој е крив за оваа катастрофална иднина што не очекува ние народот или владата?

Кој е патриот?

Дан се во владата патриоти? Сите во владата што беа патриоти сеа се во Хаг.

Народот колку и да биде патриот неможе против владата!

Член од
6 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
„ mozi i da nema vrska ova sto go kazav , jas taka si razmisluvam

a ti dur ne pochnish da se raduvash na toa shto te opkruzuva , mestoto kaj shto si se rodil kaj shto si porasnal na proroda vozduh shto si naviknat nema da si patriot nego izguben slucaj ... ama te gledam ti si ekonomski slucaj od prege forsirash nekoi takvi sranja“

Можеби нема врска тоа што го зборуваш да, оти си без врска... Јас давам факти а ти ми даваш „безврски“ - браво!

Јас се радувам на тоа што ме опкружува, било каде што има добри луѓе, дали тоа во Бразил или Јужна Африка не ми е гајле. А никој пред раѓање не ме прашал каде сакам да се родам, така да, јас без пардон ќе си бирам место каде сакам да живеам ако не ме бендисвит ова место! Ти ако сакаш, живеј си каде сакаш, овде, Полска, Исланд, никој не ти пречи, ама ни ти не ми пречи мене. Мој е изборот, само мој, никој нема право мене да ми вбризгува лицемерни патриотства или изумрени национализми. Јас сум си индивидуа, слбоден да избирам и доволно оплеменет за да разликувам колективно од индивидуално. Истото и вам ви го посакувам, секако, доколку сакате.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Тотално се слагам со тебе бре идиокакобеше... Ама дајте оладете малце : ко тие будалите од Демир Капија сте кога се натпреваруваат кој попрв ќе стигне од горната до долната лудница. :wink:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Јас се радувам на тоа што ме опкружува, било каде што има добри луѓе, дали тоа во Бразил или Јужна Африка не ми е гајле. А никој пред раѓање не ме прашал каде сакам да се родам, така да, јас без пардон ќе си бирам место каде сакам да живеам ако не ме бендисвит ова место! Ти ако сакаш, живеј си каде сакаш, овде, Полска, Исланд, никој не ти пречи, ама ни ти не ми пречи мене. Мој е изборот, само мој, никој нема право мене да ми вбризгува лицемерни патриотства или изумрени национализми. Јас сум си индивидуа, слбоден да избирам и доволно оплеменет за да разликувам колективно од индивидуално. Истото и вам ви го посакувам, секако, доколку сакате.
Слободен ти е патот никој не те задржува.

Ама додека патуваш пуштисија да ја слушаш песната од Владо Јаневски-Само дома си е дома и уживајси во патот додека си заминуваш.

Има ли нешто поубаво од татковината? Од местото каде што си роден,каде што прв пат си пошол во училиште,место каде што можеби си ја сретнал својата прва љубов?

Земја за која многумина загинаја.

Земја која што ти со своите зборови ја газиш ја оцрнуваш.

Земја во која има мајки врз кои плукаш за нивните изгубени синови кои го дадоа животот за неа.

Земја која сакаш да ја напуштиш кога најповеќе си и потребен.

Кажими има ли нешто МАКЕДОНСКО во тебе?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Аман те молам, дај некој бан, игнор или нешто слично, уште нема поминато 24 саата од кога сум регистриран, да се види колку сте умствено отворени или пак затворени.
Оооо ти моќен богу на умствената отвореност, со зината уста ко чорапа. Уште не поминаа ни 24 часа откако си се регнал, а твојата умствена отвореност цеди фекалии насекаде. Видиш мајката, тоа ми фалело за да бидам умствено отворен, во секој пост да терам се живо и диво у пичку матер. Какво просветлување доживеав, аурава почна да ми сјае со блескава светлина.

Серко.

Ах, да, баниран си. Перманентно.

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
„ mozi i da nema vrska ova sto go kazav , jas taka si razmisluvam

a ti dur ne pochnish da se raduvash na toa shto te opkruzuva , mestoto kaj shto si se rodil kaj shto si porasnal na proroda vozduh shto si naviknat nema da si patriot nego izguben slucaj ... ama te gledam ti si ekonomski slucaj od prege forsirash nekoi takvi sranja“

Можеби нема врска тоа што го зборуваш да, оти си без врска... Јас давам факти а ти ми даваш „безврски“ - браво!

kakvi fakti moronu ....toa se procenki ...nemoj sega ti ovde da mi prodavash pufki , kakvi fakti za relativni raboti.

de be sekoj den kuka nekoj .... cel zivot placi i pred umiranje sraboti za kiur

ne be jas ti kazvam ti nesto ne ti cini politikata.... ne.....to te maci tebe

se imash iznervirano... vesti gledash mnogu.......zemi odi na planina proshetaj se malku , odmori .... pa ke vidish koja mi beshe poentata

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Patriotizam e da se boris u sekoja pora na opstestvoto za pravda za podobro utre da ne bides poltron i da je poglednes vistinata u oci a ne da se kries ko pickica... ama kaj ke razberes ti toa koa ucis vo vecerna skola vo partiski kruzok.

Idi u biblioteka pa citaj malce educiraj se toa ti e moj sovet a za ekspert izvini zgresiv ne bev ekspert bev EKSPERT odnosno EKSPERTISHTE sto ti so ova kako si trgnal nema da dostignes toa nivo ni za 100 godini.

Sto me prozivash?

Me poznavash ?

Ne.

Sto kurac toas se akcis so mene te boli moeto EKSPERTSKO POZNAVANJE na site materii na koi sum rabotel , sto e toa zavist li ?

Poentata na nepatriotizmot vo taa organizacija bese deka sfativ deka sekoj si go cuva gazot koa e tesko , so poltronstvo , vrski i dudlanje a toa ne moze da vodi napred nikogas. Toa ne e karakteristika na Zapadnite civilizacii i sovremeni opstestva tuku demokratijata i idenjeto napred i doprinesuvanje da se ima pravda vo site kletki na edno opstestvo.

Ajde pozdrav
Да,те прозивам зашто си глуп...и ќе си правам мајтап со “мајсториште“ ко тебе,знаеш зашто... зашто се осеќам сигурен во себе и стојам зад ова што го зборам!
Кој сум приватно..што работам.. за кого.. премногу сум скромен и ниту имам навика да продавам пуфки по форуми ко тебе.
А како друго зашто секогаш кога ќе се најдеш во тесно после некој твој глупав пост се повикуваш на своето ЕКСПЕРТСКО познавање..кое сеуште никој не го видел.. изгледа некој пати од комплекс на ниска вредност па форумот му доаѓа како издувен вентил на сите лични фрустрации.:drk:

SWEDEN
Eve ja rabotam da iznesam nekoi luge od Makedonija da zarabotat pari i potoa da gi potrosat vo Makedonija...potoa rabotam na proekt koj ke vraboti 3 familii vo Makedonija i pak parite se od strana i ke se potrosat u Makedonija ... pogolem patriot od mene realen i konkreten ovde nema . Ne sum angel ne deka ja ne zarabotuvam od toa ama ipak ima nekoja patriotska zadnina vo sevo ova mnogu pogolema od 90 posto tuka kvazi patrioti zaedno.
:pos:

SWEDEN
.. a jas ne sum namerno patriot ja sum usput patriot bidejki ne mi e intencija da bidam ama ako zarabotuvam preku pravenje patriotski dela ne se bunam ... sto popatriotko ima nego da se pojaca finansiski makedonija i da imaat nekoi luge leb da jadat ?
ОМГ хахха
Ем си успут ем си најголем.. ем ЗАРАБОТУВАШ на “патриотизмот“ и на крајот финансиски се јачаш... ПАК ТИ :aplauz:

SWEDEN
Mu spasiv zivot na mojot sea najdobar drugar Englez koga imashe infarkt i sea me gleda kako Tito i e moj najdobar investitor vo site moi proekti.

Se zapoznavam so site negovi prijateli se infiltriram megu niv i vo vistinski moment im predlagam biznis idei koi mrzlivite Englezi n e bi im teknale ni na son . Posto bev praven ekspert vo RM gi znam site caki site dupki i znam kako da napravam pari so tugi pari .
Daklem rabotam na slucajot i si go ladam u bazen mu se svidjalo toa na nekoj ili ne.

Sea dal sum patriot jas ne znam ama deka pravam realno poveke pravam
ХАХХХАХХАХХАА:poss: :poss: :poss:
:smeshko:

Овојпат за другар ти.. инвеститорот.. ќе се воздржам од коментари.. бидејќи веќе претпоставувам од што добил инфаркт :pos:

Сега знам дека си ЕКСПЕРТ лол хахха.. Чим ги знаеш сите ДУПКИ во законите и ги користиш да профитираш од тоа..наместо да и помогнеш на државата да биде ПРАВНА !:icon_lol: Нели ти се залагаше за тоа да се бориме за правна држава....или се лажам...:kesa: а дека знаеш да направиш пари со туѓи пари ХЕХЕ ВО ТОА НЕ СЕ СОМНЕВАМ:pusk: :pos:

Премногу го ладиш изгледа во базенчето.. па не ти сече.. главчето.. ама дека реално правиш повеќе...правиш:cuc: :poss:

Jas ako sakam da reklamiram ke si pustam oglas u novini na televizija ne mi treba mene kajgana za reklama svasta od vas deca , toa e neprofesionalno ko prvo da se nudam na forumi toa moze da pravat samo diletanti vo nekoj biznis a ne jas EKSPERTOT so BAZEN i mnogu mnogu PAri NEBROENI ... STO MOZAM DA KUPAM NEKOJ SO SE GAKI SEA i oko da ne mi trepne a koa ke go cita ova neka mu zaigra dushickata malce i neka pozeleni ...
хахха.. со ваков став.. швеѓанецу..хахха.. тргај пари на страна зашто после волкаво курчење некој може да се заинтересира РЕАЛНО за тебе па ќе треба да плаќаш “даноци“ за да имаш мирен сон :mist:

И полека се приближуваме кон заклучокот од оваа компилација на експертски постови од СВИДН -ама македонецот:hump:

Makedonija u nekoja raka i zivee od dijasporata indirektno , parite koga toas se slevaat pak doma i ne mi se prajte popatrioti od mene koga lepo se znae deka jas sum najpatriota i toa najpatriota i NAJEXPERTISHTE so bazen!

ауучч боле глава од смеење:poss:

:coffee:

Ајт поздрав :salut:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
SWEDEN...kolku ti e dlabok toa bazenot..???
A da probas svetski rekord vo nedisenje pod voda da soboris???
I onaka veke se si postignal vo zivot...uste u Ginis da te ima ..pa... :):)!!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Sto ste be iskompleksirani tolku ?

A vi spomne coek bazen odma pagate u bed film kolku znaci lesno pagate na najmala provokacija i nemate cuvstvo za humor toa e neverojatno

Neli rekov koj saka da mi se obraca na temava licno neka kaze prvo sto naprail za patriotizmot

eve toj deckoto so medaljite postuem sport sekoja cest...

drug nekoj konkreten ?

I uste nesto do moderatorite zosto dozvoluvate vakvi licni navreduvanja kon NAJEKSPERTISHTA so BAZEN ko mene ?

kakvi se toa epiteti glup, moron citate i ne reagirate koa se znae deka spored pravila ne e dozvoleno navreduvanje .

Dokolku e dozvoleno kazete da vozvratam so ista mera ako toa e obicaj na forumot . Jas nikogo ne navrediv a do sega dobivam sekakvi opomeni , zosto e toa taka i ima dvojni standardi ?

Bidejki ne se soglasuvate da ima druga vistina osven Vashata li i protezirate polupismeni da navreduvaat posteni clenovi i toa so BAZEN ... ?

Blagodaram na vnimanieto

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Sto ste be iskompleksirani tolku ?

A vi spomne coek bazen odma pagate u bed film kolku znaci lesno pagate na najmala provokacija i nemate cuvstvo za humor toa e neverojatno

Neli rekov koj saka da mi se obraca na temava licno neka kaze prvo sto naprail za patriotizmot

eve toj deckoto so medaljite postuem sport sekoja cest...

drug nekoj konkreten ?
Во врска со хуморот..хаха.. немаш појма колку ме расположуваш со твоите постови:tv:

За тоа второто.. секој може да лупа било што тука на форум ..така да,нема потреба од ЗБОРЕЊЕ и глумење ВИРТУАЛ ПАТРИОТИ !
И да додадам.. мојот патриотизам нема цена... како твојот.
И ..една убава мисла за крај.. да размислиш малку..

“Македонија е света икона во најубавиот храм,во ДУШИТЕ на Македонците!
Со неа тие се раѓаат,живеат и умираат.
Таа света икона е нивната судбина.
Таа е нашето прадедовско наследство како народ и како земја од
Бога создадени.“

:salut:

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
jas sakam da bidampatriot zosto si jasakam Makedonija.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
I od sea pa nataka menjam i ja politika ke nosam u stranstvo na 9 meseci samo Albanci od Makedonija i Kosovo pa nek se vratat puni kesh pa da imaat za kalashi za idniot pat koga ne znaete da cenite .

Dosega gi odbivav poradi patriotizmot moj ama koga gledam sea kakvi zavidlivi Makedonchinja ima ovde ok . Na lager imam 600 od Kosovo i 800 tina od Zapadna Makedonija spremni prakticni za biznis Albanci. Presmetajte kolku pari tie ke si donesat za nivnata kauza koga prosek mozat da zarabotat po 1000 funti a od toa 200 ke zavrshat kaj nivnite kauzalni shefovi za Golema Albanija. Znaete li kolku e toa mesecno i kolku pushki bombi moze se kupat i sto e najzalno moze se upotrebat protiv samite Vas sto ste tamu ?

Znaete li Vie deka sekoj od niv dava i do 20 posto od platata za kauzata nivna i ne se zali sto negoviot komandant vozi porshe i zivee ko kralj oti seto toa e disciplina se za kauzata golema Albanija koja so vakvi luge neprakticni ko Vas ke bide neminovnost?

Znaete kaj idat tie pari posle ? Od sto ke kupite Vie oruzje od vilite na ljupcho na ostrovite li ?

Nerealni totalno

Bidete mi pozdraveni

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Uste nesto za patriotite spremni za front

bese 2001 aracinovo neli

Imav drugar po patriota i po vmro nemashe pred toa, u vojska bese izvidnica i mnogu se gordeese so toa posto bil desetar , dakle spremen decko. Sekoj vtor zbor mu bese Makedonija, patriotizam placese koga VMRO ne dobija na izbori a u maalo samo go cekaa da go rabotat ko mlad majmun . Samo jas iskociv pred niv i gi nabrkav prakticno zabraniv da go dupat u rebra detevo .

BTW moeto maalo oduvek bilo nakomunjarsko u svet osven mojot drugar izvidnicar.

I taka dojde Aracinovo i pocnaa da baraat so baterii u 3 sabajle rezerven sostav. I sto naprai drugar mi skokase preku terasa od kaj nego i trk kaj mene na spienje . I potoa dur se sredi situacija otide kaj cicko mu Egeecot u Grcija .

Vremeto pominuvashe i se si legna na brasno.

Edno dete od naselba koe bese prosticko taka ostana bez noga u tie borbi tamu i nikoj ne go gledase sto kako so nego, ni rabota ni sabota. A drugar mi posto tato mu e inspektor poelka poleka go infiltriraa vo drzavna institucija kade toj pak e eden od najgolemite patrioti na svetot i posiroko.

Vo meguvreme za sekoj slucaj deckovo izvadi i Bugarski pasos kako i pola reketari sto gi znam od naselba sto si imaat site do posleden . Jas sum gradsko dete sum pominal sve i svasta i znam kako stojat rabotyite a od kvazi patrioti i deca koi se cukaat u gradi Makedonija ima samo zijan .

Ziva vistina tazna pa patrioti vredi li ?

Kajgana Shop

На врв Bottom