Зошто бившите не се враќаат?

• Креатор на темата Macedonian-Sun
  • Време на започнување
M

Macedonian-Sun

Гостин
Весна, другаркати се скарала со дечкото а ти сакаш да и дадеш совет а незнаеш како?
абе неее. Мене онака за некои бивши шо сум ги сакала и уште да ги видам пред мене мислам ќе затреперам сакам да знам зашо нејќат уште еден обид. Не му убив мајка па до толку да е.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
абе неее. Мене онака за некои бивши шо сум ги сакала и уште да ги видам пред мене мислам ќе затреперам сакам да знам зашо нејќат уште еден обид. Не му убив мајка па до толку да е.
А зошто ти сакаш уште еден обид со нив, кога се веќе бифши?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Затоа што најверојатно тоа не е тоа. Врската не била таа правата. Поубаво е да се свртиш кон иднината и да видиш што таа ти носи, отколку да заглавиш во минатото. Затоа што додека ти се нервираш заради нешто што поминало и завршило, тие си продолжиле со својот живот, сакала ти или не, па и тебе ти останува да продолжиш со својот. Ако не успеало тогаш, шансите да успее сега, се мали. Тоа се исклучоци. Ретки.

M

Macedonian-Sun

Гостин
Затоа што најверојатно тоа не е тоа. Врската не била таа правата. Поубаво е да се свртиш кон иднината и да видиш што таа ти носи, отколку да заглавиш во минатото. Затоа што додека ти се нервираш заради нешто што поминало и завршило, тие си продолжиле со својот живот, сакала ти или не, па и тебе ти останува да продолжиш со својот. Ако не успеало тогаш, шансите да успее сега, се мали. Тоа се исклучоци.
Ретки.

Бидејќи ми беа преубави мигови. И сеуште го сакам :-( а тој вика ти раскина и нејкам да чујам за тебе. Очигледно не ме скал. Глумел.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Бидејќи ми беа преубави мигови. И сеуште го сакам :-( а тој вика ти раскина и нејкам да чујам за тебе. Очигледно не ме скал. Глумел.
Мартин ли??

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Затоа што најверојатно тоа не е тоа. Врската не била таа правата. Поубаво е да се свртиш кон иднината и да видиш што таа ти носи, отколку да заглавиш во минатото. Затоа што додека ти се нервираш заради нешто што поминало и завршило, тие си продолжиле со својот живот, сакала ти или не, па и тебе ти останува да продолжиш со својот. Ако не успеало тогаш, шансите да успее сега, се мали. Тоа се исклучоци. Ретки.
Види.. отвори и нова тема, мислам дека во нејзиниов случај не се работи за вистинска љубов, за правата врска..

Весна фрлај ги вкорпа таквите..не заслужуваат ништо.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
не се враќаат затоа што едноставно се бифши или на нашки кажано поранешни! сме биле заедно убаво ни било сме раскинале ЧАО толку. шо има да се навраќаме на застарените работи?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Колку години имаш?
И сигурна си дека не си ја оплескала ти работата?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
не се враќаат затоа што едноставно се бифши или на нашки кажано поранешни! сме биле заедно убаво ни било сме раскинале ЧАО толку. шо има да се навраќаме на застарените работи?
Ваљда има 13 год според муабетиве..тешко е да ја преболи "врската".

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
искрено кога го прочитав ова зашто бифшите не се враќаат си помислив ко некој сеа да рече зашто не се врати 2ра светска војна.. и у љубов се праат грешки и у војна ама поправање нема.. се мисли на време затоа.

а и во оние случаеви кога бифшите се смириле процентот да опстои врската е 0.001. јас до сега не познавам некоја таква врска да опстанала и успеала. увек е проследена со кавги и караници

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Какво е*авање, такво познавање :)

Ако сте се сакале немало да биде бивши. Може ти си мислела дека е се ок во врската, а тој мислел дека не е. Затоа и не се враќа.

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Еден совет кој ќе ти вреди повеќе од било што:
Тоа што е скршено останува парчина. Тие се лепат, но се гледаат пукнатините на него и не е тоа тоа што било претходно, сјајно блескаво )
Но кога ќе раскинете никогаш повеќе нема да биде исто како што велиш сјајно и блескаво ... но ако решат пак да бидат заедно може само да биде подобро или полошо .. позз:)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Зошто ли зошто остана кошула недоткаена. Зарем за тие пусти тутуни жолти отрови?! Кошула беше даровна

Зошто бившите не ме сакаат? Веројатно затоа што сме се скарале од одредена причина, или па можеби имаат некој си други дечковци па нив си ги сакаат. Баш ми е чудно зошто не ми се вратат кога и не ми се потребни, и кога ке поминам покрај нив ми иде да ги затреперам и замижам и да не се поздравам.

Не е точно Весна е 1992 само за информација:pos:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
А ако сексот бил ептен добар !? Оти не може ради сексот да се вратат. Познато е дека денес тешко да најдеш партнер со кого во сексот ќе си парирате и ќе можете да достигнете кулмунација заедно и во исто време. Толку е тешко што е полесно да добиеш на лото, а кој еднаш добил на лото пак сака да добива повремено лото.

Оти да не може по малце лото онака еднаш неделно лото да се добива !? М!?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Не е точно Весна е 1992 само за информација:pos:
И најважно... дека е од странство.

И шо има да се враќаат? Нешто кога ќе се скрши, па се обидуваш да го поправиш, џабе е... последиците пак си стојат. Нема да биде тоа што било напочетокот.

... темава нема тотална врска, не е тешко да се сфати туку тешко е да се прифати тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom