Зошто бившите не се враќаат?

• Креатор на темата Macedonian-Sun
  • Време на започнување
Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Не си ја погазувај машкоста и егото да и се лигавиш , секој си имал такви љубовни маки понекогаш во животот .
Ако она не те сака и те игнорира џабе ти е се , затоа биди маж и издржи машки :вонзем:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Значи вака. Пред околу 2 години бев во врска со една женска. Одевме еден месец и некако се запоставивме и едноставно раскинавме. Епа сега оние кои не се вљубени можеби нема да ме сватат, но затоа ќе ме сватат вљубените. Тоа жарче на љубовта кон неа сеуште гори. Останавме како пријатели после врската. Сега немам толку голем контакт бидејќи учиме во различни училишта. Пред некој ден си пишувавме на фејзбук, и и реков дека сакам да се видиме. Таа ми рече дека многу сакам и дека таа нејќе. Епа сега многу ми се свиѓа чупево и сакам пак да бидеме заедно. Па ако може некој совет од оние кои имаат искусено, на кои финти им успеало, што да направам за да го придобијам нејзиното внимание, како да се однесувам со неа, како да и речам повторно дека сакам да се видиме без да ме одбие, итн.... ? Ве молам помогнете ми.

Брат не се секирај коа ќе стасаш 18-19 год купи си кола....и да видиш како интересен ќе и бидеш.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ќе ја вратиш со кредит од комерцијална банка, по најповолни услови без жиранти и високи камати ;)

Аман бе дете, ако сам не си кадарен да успееш во врска, мислиш дека од тука некој ќе те направи успешен?:tapp:

M

MrzaRules

Гостин
ама оти раскинафте :place:
Цитирам
"Одевме еден месец и некако се запоставивме и едноставно раскинавме."

Се запоставиле децата, она имала многу писмени и морала да учи и немале време да се видат во паркот :)

M

MrzaRules

Гостин
Знам жално е, наставничката е крива шо и дала толку писмени на девојката. Ја мислам малиов треба да оди во нејзиното школо и да и речит на наставничката да му ја вратит женцката.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ја терате на шала работата. Момчето е у тие години, тинејџерски, вријат хормони, сака да си праша нешто и вие го заебавате? Најголем дел од сите постари тука сте поминале низ барем слична ситуација, предајте му искуство...
Иначе, другар, понуди и уште еднаш едно седнување на кафе, нели сте останале пријатели и направете си муабет у очи. Ако бива, бива, ако не бива, не бива.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Ја терате на шала работата. Момчето е у тие години, тинејџерски, вријат хормони, сака да си праша нешто и вие го заебавате? Најголем дел од сите постари тука сте поминале низ барем слична ситуација, предајте му искуство...
Иначе, другар, понуди и уште еднаш едно седнување на кафе, нели сте останале пријатели и направете си муабет у очи. Ако бива, бива, ако не бива, не бива.
Пер, проблемов е толку познат и распространет, така што нема потреба многу да се разлгаба. Со време ќе сфати дека не вредело, ќе почне да бркнува нешто на страна, ќе смени и перцепција општо за љубав. Му рекоа некои да седне да напраи муабет. Ај еве нека проба пак. Ама со секое пробуење пак, си дава лажна надеж дека нешто ќе испадне. А нема да испадне. Да бидам малку погруб, 2 години моли и пека за некоја цура што идел со неа на 1 месец у своја 14та година. Не дека секоја љубав е различита ама у овој случај неговата е ништо во споредба со некои каде парови идат од 14та година и раскинуваат пред олтар - на 23+. И пак си наоѓаат решение. До дечкото: пробај уште еднаш ама пошо нема ништо да испадне, почни уште сеа да си пакуеш куферите и да се тргнеш од нејзе.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Значи стварно не можам да ве разберам. Се понашате ко вие да сте немале вакви проблеми, па уште му викаат: На 16 години, земи книга во раце учи, на 16 години се замара со вакви работи... А на колку години бе треба да се замара со такви работи? Има 16 години, тинејџер, момче, хормони до плафон... од кога бркање женски и замарање со врски НЕ е за 16 годишен тинејџер?

Не, чекај да погодам, на 16 години тука сите Моцарт го слушавте, додуша понекад и Бах, исклучиво Ниче и Хегел ги читавте, а за разонода исклучиво Толстој, Аристотел и Платон, пред спиење решававте равенки од областа на квантна физика, а наутро кога ќе станевте уште пред да измиете заби си го пеевте периодниот систем 3 пати. Не, на 16 години никој од вас не се замарал за симпатии, дечковци/девојки, па никако не разглабавте дали симпатијата ве гледал 5 секунди или 30 и во никој случај не се замаравте со дечковци и девојки, пошто тоа нели НЕ е нормално за 16 годишно момче/девојка.:facepalm:

Инаку по темата: не разбирам зошто би се навраќал на бившата. Прошетај, разгледај, сигурна сум дека ќе најдеш некоја подобра. Никогаш не го разбирав концептот со опседнатост со бившите... А бе тоа завршило, земи гума, избриши ја од глава и шибај даље. Не чини да си го паузираш животот, ниту пак да заглавуваш во минатото покрај толку слободни луѓе во градов, државава, континентов, па и светот. Доволно е еднаш да направиш грешка, не мора два пати, за да знаеш дека не чини. Барем јас се водам според тоа.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Пер, проблемов е толку познат и распространет, така што нема потреба многу да се разлгаба. Со време ќе сфати дека не вредело, ќе почне да бркнува нешто на страна, ќе смени и перцепција општо за љубав. Му рекоа некои да седне да напраи муабет. Ај еве нека проба пак. Ама со секое пробуење пак, си дава лажна надеж дека нешто ќе испадне. А нема да испадне. Да бидам малку погруб, 2 години моли и пека за некоја цура што идел со неа на 1 месец у своја 14та година. Не дека секоја љубав е различита ама у овој случај неговата е ништо во споредба со некои каде парови идат од 14та година и раскинуваат пред олтар - на 23+. И пак си наоѓаат решение. До дечкото: пробај уште еднаш ама пошо нема ништо да испадне, почни уште сеа да си пакуеш куферите и да се тргнеш од нејзе.
Брат, без разлика каков е проблемот, не е убаво да ја тераме работата на зебанција. Помал е, треба да му се каже шо како. Иначе да, со време сам ќе научи.

Дополнение: http://forum.kajgana.com/threads/Проблем-Видете.67173/
Сеа малку ми е сумљива работата, да не стануе збор за една иста личност?

Kajgana Shop

На врв Bottom