- Член од
- 5 август 2008
- Мислења
- 6.012
- Поени од реакции
- 5.333
Абе дете. Батали ја.. Далеку е тоа од Љубов.. Си идел само ЕДЕН ебан месец. Ај да си идел со години па да кажеш дека е тоа Љубов ќе те разберев..
Абе дете. Батали ја.. Далеку е тоа од Љубов.. Си идел само ЕДЕН ебан месец. Ај да си идел со години па да кажеш дека е тоа Љубов ќе те разберев..
А детево сеа има 16...ооо неееЗначи вака. Пред околу 2 години......
и шо има чудно ?А детево сеа има 16...ооо неее
Ништо. Кажи му, шо има чудно? Шо мисле он 14 годишник не знае да сака вистински? Срам да му е.и шо има чудно ?
Значи вака. Пред околу 2 години бев во врска со една женска. Одевме еден месец и некако се запоставивме и едноставно раскинавме. Епа сега оние кои не се вљубени можеби нема да ме сватат, но затоа ќе ме сватат вљубените. Тоа жарче на љубовта кон неа сеуште гори. Останавме како пријатели после врската. Сега немам толку голем контакт бидејќи учиме во различни училишта. Пред некој ден си пишувавме на фејзбук, и и реков дека сакам да се видиме. Таа ми рече дека многу сакам и дека таа нејќе. Епа сега многу ми се свиѓа чупево и сакам пак да бидеме заедно. Па ако може некој совет од оние кои имаат искусено, на кои финти им успеало, што да направам за да го придобијам нејзиното внимание, како да се однесувам со неа, како да и речам повторно дека сакам да се видиме без да ме одбие, итн.... ? Ве молам помогнете ми.
Цитирамама оти раскинафте
Пер, проблемов е толку познат и распространет, така што нема потреба многу да се разлгаба. Со време ќе сфати дека не вредело, ќе почне да бркнува нешто на страна, ќе смени и перцепција општо за љубав. Му рекоа некои да седне да напраи муабет. Ај еве нека проба пак. Ама со секое пробуење пак, си дава лажна надеж дека нешто ќе испадне. А нема да испадне. Да бидам малку погруб, 2 години моли и пека за некоја цура што идел со неа на 1 месец у своја 14та година. Не дека секоја љубав е различита ама у овој случај неговата е ништо во споредба со некои каде парови идат од 14та година и раскинуваат пред олтар - на 23+. И пак си наоѓаат решение. До дечкото: пробај уште еднаш ама пошо нема ништо да испадне, почни уште сеа да си пакуеш куферите и да се тргнеш од нејзе.Ја терате на шала работата. Момчето е у тие години, тинејџерски, вријат хормони, сака да си праша нешто и вие го заебавате? Најголем дел од сите постари тука сте поминале низ барем слична ситуација, предајте му искуство...
Иначе, другар, понуди и уште еднаш едно седнување на кафе, нели сте останале пријатели и направете си муабет у очи. Ако бива, бива, ако не бива, не бива.
Брат, без разлика каков е проблемот, не е убаво да ја тераме работата на зебанција. Помал е, треба да му се каже шо како. Иначе да, со време сам ќе научи.Пер, проблемов е толку познат и распространет, така што нема потреба многу да се разлгаба. Со време ќе сфати дека не вредело, ќе почне да бркнува нешто на страна, ќе смени и перцепција општо за љубав. Му рекоа некои да седне да напраи муабет. Ај еве нека проба пак. Ама со секое пробуење пак, си дава лажна надеж дека нешто ќе испадне. А нема да испадне. Да бидам малку погруб, 2 години моли и пека за некоја цура што идел со неа на 1 месец у своја 14та година. Не дека секоја љубав е различита ама у овој случај неговата е ништо во споредба со некои каде парови идат од 14та година и раскинуваат пред олтар - на 23+. И пак си наоѓаат решение. До дечкото: пробај уште еднаш ама пошо нема ништо да испадне, почни уште сеа да си пакуеш куферите и да се тргнеш од нејзе.
Легни си ќе ти помине а утре најди си друга ги има колку сакаш! И прекини да плачеш ко мала пичица......озбилно кажете нешто ако имате