- Член од
- 28 мај 2009
- Мислења
- 3.361
- Поени од реакции
- 3.963
Sigurno ima takvi.
Nego, ti vo kakov bog veruvash?
Si veruvam na samiot vo sebe najprvo a potoa na toj koj mislam deka bi me ispolnil duhovno
Sigurno ima takvi.
Nego, ti vo kakov bog veruvash?
Некој да ти каже дека сеуште верува во Дедо Мраз, што ќе си помислиш ти? Лабилна или стабилна психа?Од кога се сменија улогите па верниците станаа духовно ограничени и луѓе со лабилна психа? Или мислиш на колегите атеисти?
Доколку го поистоветуваш Бог со Дедо Мраз, би бил излишен мојот одговор.Некој да ти каже дека сеуште верува во Дедо Мраз, што ќе си помислиш ти? Лабилна или стабилна психа?
шо е бог за тебе, старец со брадаНекој да ти каже дека сеуште верува во Дедо Мраз, што ќе си помислиш ти? Лабилна или стабилна психа?
Било кој Бог=Дедо Мраз.Доколку го поистоветуваш Бог со Дедо Мраз, би бил излишен мојот одговор.
Било кој Бог=Дедо Мраз.
Бог е Јас - Јас сум Бог.Он е во Мене - Јас сум во Него.Он е СЕ’.
Јас сум бог
Еј! И јас исто!!!
Сакаш фејсбук група да напраиме
Ми се допаѓа...и јас сум Бог!!!
Јас сум бог. Проблем?
Јас сум Бог чеда мои не се расправајте.
Јас, се разбира.
дедо мраз е персонаБило кој Бог=Дедо Мраз.
Овој пуца а..?Ти со сиот памет му даваш дефиниција на Гурџи, небаре навистина го интересирала истата.
Немој со тие куршуми. Стално го промашуваат.
А Буда...го негираат?Si se zbunil. Ateistite go negiraat I luci I zevs I visnu.
Nema bozhestva, kolega. Sve se toa mitovi.
[ Мортидо напиша: ↑
Бог е Јас - Јас сум Бог.Он е во Мене - Јас сум во Него.Он е СЕ’.beneamata напиша: ↑
Јас сум богDBack напиша: ↑
Еј! И јас исто!!!Сакаш фејсбук група да напраиме The Magus напиша: ↑
Ми се допаѓа...и јас сум Бог!!!Fear and loathing напиша: ↑
Јас сум бог. Проблем?Стефус-Рефус напиша: ↑
Јас сум Бог чеда мои не се расправајте.Ставрогин напиша: ↑
Јас, се разбира./QUOTE]
Прашање поставено во понеделни, а никој да одговори...бре што атеисти беа..Zoshto sakate da bidete Bogovi?
Овој пуца а..?
Мирко пази куршум......упс....фала Слафко...
А го прашав...Буда атеист ли е?,,,ама нешто ми вртка, сука, шмиргла, вергла...а нема одговор...
Како бре не те интересира, па они те направиле ваква да бидешабе не ме интересира ни бог ни ѓавол,ни чоек,у пм све нек иде
Тоа е менталниот склоп оставен уште од комунизмот: државата ќе не згрижи, не ни е гајле за ништоабе не ме интересира ни бог ни ѓавол,ни чоек,у пм све нек иде
Ова релативизирање не може да помине...Било кој Бог=Дедо Мраз.
АтавизамКако бре не те интересира, па они те направиле ваква да бидеш
Не дека се штетни, ама илузија се. А за нирваната.....секој што би пробал да ја постигне со секој чекор ќе биде се подалеку.Атавизам
Како можеш желби да сметаш дека се штетни не ми е јасно, всушност будизмот не ми е јасен. Како ќе ја постигнеш нирваната кога за да реплицираш тука мора примарно да посакаш да го вклучиш компјутерот?
Не дека се штетни, ама илузија се. А за нирваната.....секој што би пробал да ја постигне со секој чекор ќе биде се подалеку.
Да сакаш и да имаш желба не е исто....така да зависи од кај доаѓа.....има два извори.
Ти и твојата сенкаКои се двата извора Боди