Human
Explorer
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 12.376
- Поени од реакции
- 5.011
1. Од кај знаеш ти дека 2+2 е 4? Како си дошол до тоа сознание?1. Пак ќе повторам, доказ ако има нема што да се верува, знаеш, нема потреба ни од верување ни од неверување. Ти веруваш дека 2+2=4 или знаеш?
2. Друѓарче, читајме што пишувам, не велам јас што било пред, туку што бил самиот ББ. Освен експанзијата други докази нема.
3. Штом не е за сите тогаш зошто не и некоја друга терија барем да и дадеме можност. ХологаМска Парадигма и гравитација? Добро бе земи малце прочитај
4. Не верувам. Јас во ништо не верувам. Она што го знам го знам она што не , не. Верувања не ми се потребни.
2. И добро е објаснето зошто нема други докази. Според тебе, тоа ти е исто како и да бараш доказ (да појаснам, набљудуван, или експеримент) за еволуцијата на да речиме слонот. Немаме технологија! Сеуште...
3. Давај линк од таа теорија.... ги прекопав сите можни теории, не можам веќе да се снајдам...
4. Епа како го знаеш тоа што го знаеш бе Атеист? Како го дозна тоа што го знаеш? Како веруваш во тоа што го знаеш?
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 14:11 ---
Сега ми текна, Атеист и ти гЛорду, побарајте и прочитајте нешто за добитниците на Нобелова награда за 2006 година. Доста интересно е.Па не би се согласил со видеото бидејки е направено 2008. Мислам дека 2010 е откриено постоењето на црната материја баш преку микробрановото зрачење на истата. Затоа се поставува прашањето дали микробрановото зрачење е последица на ББ или на црната материја. Иначе се смета дека 90% од масата на универзумот припаѓа баш на црната материја. Затоа е можно и белиот шум да е последица баш на постоењето на оваа црна материја.
Поентата е дека освен движењето на галаксиите ништо друго во целост не може да се препише на ББ.
Мое лично мислење едека ББ во форма дека целата материја на универзумот се сконцентрилала во една точка не се случило, но се случила експлозија доволно силна да го наруши балансот на материја во универзумот притоа и уништувајки добар дел од галаксиите. Но ако продолжиме да дискутираме во овој правец ке забегаме.