Z
Zona Pelucida
Гостин
Што се замарате бе Струмичани,камо Заев да се кандидираше за Скопје,блазе си ви,и уште еднаш честито победа,со здравје да си ја служите
1. Иницијатор и нарачател тешко дека ќе се дознае со оглед дека вие ги држите институциите на правдата. Да беше обратно, ќе имаше спектакуларни апсења пред очите на јавноста, ама очигледно не било така. Сликата едноставно се најде во рацете на Заев за да објасни фино кој е дечкото и со кого е сликан. Логично објаснување не гледам во тоа дека Сдсм би ризикувала да потплати вмровец да работи против својата партија
2. Што дека имал кредибилитет, знаење и углед ? Сите кандидати тоа го имаат, Фрчковски е доктор професор исто така. Нормално е дека нема афери Иванов, всушност како би имал кога е паднат од небо во политиката. Како може еден човек кој не знае два збора да скрсти да биде претседател на една држава, еден човек кој бега од еден едноставен дуел со својот конкурент - па како ќе биде овој претседател утре, што ќе прави кога ќе треба да седне со шефови на држави? Ќе ддкаи таму, или ќе ги колне? Незнам по која основа ти ќе гласаш за него а и сите други, никој не може да познае дека човекот е марионета на Груески.
3. Аха, така викаа и за Струмица итн итн. Чекајте има време, и во Куманово прошли избори Вмро бајги тепаше, па сега доживеа дебакл.Чекај.
Што видов во Фрчко? Лол
Фрчко колку толку има некое политичко минато, знам дека издејствувал Србија да не признае под уставно име итн. Е тука е и одговорот на моето прашање - Незнам ништо за Иванов!
Оф кој ја осакатил бе? Кога последен пат ти си пуштил тв? Ај нема да навлагам во други работи, тоа подоцна. Те молам објасними што сакаше да кажеш со тоа ФИРОМ?
1. Па вие ги држите институциите, вие сте власта. Кој го уапси Заев, а притоа викнаа медиуми? Зошто (тогашниот претседател на собрание) не беше присутен за да го одбрани Бучковски за да не му го одземаат имунитетот, зошто тие од комисија веднаш му го одзедоа? Тоа од СДСМ кадри дан се?1. Абе ај не заебавај, ние сме ги држеле институциите на правдата! Не лупај глупости, и врапчињата знаат дека 90% од судиите се членови на СДСМ! Влези во судот во Струмица и ќе се увериш! А и не само во Струмица, низ цела Македонија е така! BTW дури и уставниот суд е на СДСМ инаку немаше да паѓаат одлуки на Влада на уставен!
2. "Сликата едноставно се најде во рацете на Заев" - каква демагогија од старата комуњарска школа! Зошто не се најде во моите раце или во рацете на некој друг, туку токму во рацете на Заев!?
3. "Што дека имал кредибилитет, знаење и углед?" - ова изгледа само вие од СДСМ не го цените како нешто убаво! Сите нормални луѓе се восхитуваат на таквите особини!
4. Во Куманово колку што знам ВМРО никогаш немало градоначалник досега! Тоа е од простата причина што 80% од презимињата на луѓето во тој крај завршуваат на "иќ" т.е. како што реков и погоре "стара комуњарска школа"!
Па какво такво барем има. Не е со празни раце.Какво политичко минато има Фрчко?Знаеш големи муда ако Србија не признала под уставно име.
Можеби ти незнаеш за Иванов,ама дека многу интелектуалци во Македонија политички неопределени ја подржаа неговата кандидатура сепак е показател дека човекот ја заслужува таа функција.
Македонија не е осакатена од СДСМ?Се почна од едноокиот.Сред Атина како шеф на држава демантира нешто за кое ние се бориме да го докажеме.Кој ја потпиша привремената референца ФИРОМ?Кој го смени знамето?Кој ја направи таа приватизација да биде толку тешка за Македонецот?Кој го создаде Свето Пивара Штерјо Наков?Им ги дадоа за ич пари нивните фирми.Кој не дозволи да влезе Кока Кола во пивара само за да ја добие Свето па да биде нивен понатамошен спонзор?Пак ќе повторам кој даде 150.000 државјанства на Косовари?
Б.Ц На 15 септември нели ќе ја земевме власта во наши раце?Нели од секое семејство ќе има мин. по еден вработен?
По помилува Верушевски и Заев.Ако викате дека Заев бил невин,па тогаш зашто немаше процес па да докажат дека е невин и да нема веќе заблуди?
Еве еден мал дел за СДС.
1. Па вие ги држите институциите, вие сте власта. Кој го уапси Заев, а притоа викнаа медиуми? Зошто (тогашниот претседател на собрание) не беше присутен за да го одбрани Бучковски за да не му го одземаат имунитетот, зошто тие од комисија веднаш му го одзедоа? Тоа од СДСМ кадри дан се?
2. Па кај сакаш да се најде сликата бе? Ти претседател на опозициска партија си?
3. "Што дека имал кредибилитет, знаење и углед - Сите кандидати тоа го имаат'' - Очигледно лошо си ја протолкувал реченицата, или не сваќаш, незнам...
4. Во Куманово последниот градоначалник мислам дека беше Вмровец, читни малку. Е гледаш колку малоумно размислуваш. Иќ, ов итн. зависат од близината на соседсвото, кај може еден градоначалник да ти го смени презимето бе? Се читаш ти што пишуваш или само да се лупнело некоја глупост. Да, стара комуњарска школа. Сум кажал илјадапати, прво се крстевте во еден Љубчо кој сега јавно се прокламира за Бурарин, сега пак во влада ја имате една Бонева чив маж негира се што е македонско... не сте далеку од старата врховистичка слава.
1. Полицијата ти е извршна власт/институција, судот ти е институција на правдата. Сакаш да кажеш дека СДС се вмешани во судската власт? Ако беа вмешани зошто го осудија Зоран Заев, па потоа да добие аболиција? ЛОЛ1. Полицијата не е институција на правдата како што си напишал погоре! Институции на правдата се судовите! Информирај се малку! Полицијата само го приведе, а понатаму целата постапка ја водеше вашата СДСовска "независна" судска власт, а капак на се беше аболицијата од Capo di tutti i capiили во превод за полесно да ти биде со оглед на умствениот багаж што го носиш - лицето Б.Ц.
2. Па што има врска кој сум и што сум! Ти велиш дека "едноставно" се нашла кај Зајчо! Е ако е толку едноставно, зошто не дојде така едноставно кај мене или едноставно кај некој друг (еве нека е и од друга партија)?!
3. Јас добро сфаќам, ама ти не разбираш што треба да се цени, а што да се осудува кај еден човек! Но тоа не ме чуди - цело СДСМ има проблем со разбирањето на толку далечниот и непознат поим за нив наречен "чесност"!
4. Треба ти да читнеш и тоа не малку, туку малку повеќе! Зоран Дамјановски, градоначалникот на Куманово не е од ВМРО туку од СДСМ! А тоа за "иќ" знам дека се од старата комуњарска школа бидејќи имам еден комшија што е СДС-овец во коските и кога игра Македонија фудбал, тој на терасата вее знаме на бивша СФРЈ и пее "Хеј словени"!
Па какво такво барем има. Не е со празни раце.
Привремената референца ФИРОМ беше потпишана за да влеземе во ООН како секоја нормална држава со нормални граѓани, ја потпиша за Македонија да влезе во сите светски организации, ја потпиша за да ја гледаш Македонија на градски против Холандија итн. Ете да речеме тој само потпишал привремена референца, е ајде де станете побунетесе и тргнетеја ако можете, или пак зошто тогаш не се побуни македонскиот народ и не стана да се искаже против таа идеја?
А ти кажими кој ја продаде Окта за смешна сум? Кај се милијардите од Тајван/Тајланд? Ајде малку во поново време. СДС додека беше на власт ни донесе барем статус членка кандидат за ЕУ и требаше да влеземе во НАТО. Дојде ВМРО и со нивните провокации од типот Александар е наш не доведоа до ова дереџе, да не можеме сигурно да живееме во сопствена држава. Знаеш дека моментално имаме најголем број на невработени во државава, а Грујо најавуваше бум? Со тоа ти паѓа во вода онаа изјава на Бранко. Можеш да ми кажеш зошто додека беше на власт СДСМ бевме пред Србија/Косово/Црна Гора/Бугарија/Албанија во инвестиции, а сега сме на дното, а притоа Груески ја лаже јавноста дека сме 2-3 ? Можеш да ми кажеш што се случи со Свидмилк, со пропаднатите инвестиции на турците за аеродромот, за пропаднатата градба на сончев град, на рекордната инфлација во регионот од 11%. М?
Инаку ВМРО беше на власт, зошто повторно не покрена обвинение против Заев и да докажеше дека е виновен?
А дали ако се докаже дека е виновен ќе признаеш дека институциите се во право и Зајакот е криминалец или ќе ќиснеш пред собрание, ќе сечеш вени и ќе викаш "ова е политички реваншизам"?!Инаку ВМРО беше на власт, зошто повторно не покрена обвинение против Заев и да докажеше дека е виновен?
Хехе ... па тоа е лошото бе дете! Лошото е што не го осудија, а Б.Ц. веднаш му даде аболиција уште кога беше во притвор т.е. без да се докаже дека е виновен, а докази имаше! Инаку ако беше се во ред немаше да има потреба од аболиција, ќе докажеше дека е невин и готово! Тогаш ќе излезеше и како морален победник, без на никој ништо да должи, а и луѓето ќе го ценеа како личност, а не како сега со рејтинг на ниво на Македонија од 0.5%! Со експресната аболиција се докажа дека е матна водата и дека Зајакот има матни работи за кои Б.Ц. не сакаше да се дознае па затоа и не дозволи процес! Ноооооооооо......сега веќе Б.Ц. нема да е претседател така да ќе биде интересно! :helou:1. Полицијата ти е извршна власт/институција, судот ти е институција на правдата. Сакаш да кажеш дека СДС се вмешани во судската власт? Ако беа вмешани зошто го осудија Зоран Заев, па потоа да добие аболиција? ЛОЛ
2. Ама ти очигледно не разбираш некои работи. Многу си буквалиста бе, нормално е дека сликата ќе се најде кај Заев, претседател е на опозиција, противкандидат на Бонева, вмровците насекаде ширеа пропаганди дека колата ја демолирале СДСовци, епа кај сакаш да се најде сликата? Кај Меркел во Германија?
3. Па јас кај реков дека не го ценам тоа ајде најди и постирај тука. Реков дека покрај тоа што тој е угледен имал знаење итн, истото го имаат и другите противкандидати, размисли малку де.
4. Не зборував за актуелниот градоначалник значи. Него ај касно е, разбирам. И јас имам еден вујко ВМРОВЕЦ до коска што е, и што ми вика секогаш кога ќе појдам ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ И БУГАРИТЕ БИЛЕ ИСТИ НАРОД ВО ДВЕ ДРЖАВИ.
Е како бе немаат допирна точка, кои се гласачите, нови граѓани на Македонија, се родија во меѓувреме?Вака сега.Да расчистиме некои дилеми.Тоа ДПМНЕ со Љубчо и ова со Грујо немаат никаква допирна точка.
Грујо убаво во програмата не ветуваше чуда.И самиот го знаеш тоа,ама ајде.Неднаш не кажа дека ќе направи бум за разлика од фамозниот 15 септември.
Па Окта е една.А овие ни ебаа матер со приватизацијата!
Статус членка а?П Дпмне ќе не внесеше одма во Нато да не беше името.Ама за разлика од твоите пулени Дпмне има и нешто што се вика национално чуство.
Од каде ти на тебе таа информација дека моментално има најмалце невработени моментално?Знаеш бројка?Еве јас ќе ти кажам дека стапката на невработеност е намалена во однос на таа кога хараа комуњарите.
А кои инвестиции ги донесоа Сдсм?Кој си играше к*р со земјоделци,тутунари и сл?Кој ја продаде ЕВН?
Сведмилк е приватна инвестиција во Македонија која според регуларно влезе во Македонија.Немаше никаква проневера за тоа.Што да направи Грујо?Може само да посредува за да се реши проблемот.
Има уште многу работи пр.АУДИ инвестицијата и мн мн други работи.
Иди у потфорум политика и побарај ги темите во врска со СДСМ и нивното минато.
Некои работи ќе ти се разјаснат...Најверојатно.
Ќе признаам бе. Нека победи правдата, мене Заев не ми е брат.А дали ако се докаже дека е виновен ќе признаеш дека институциите се во право и Зајакот е криминалец или ќе ќиснеш пред собрание, ќе сечеш вени и ќе викаш "ова е политички реваншизам"?!