- Член од
- 21 мај 2009
- Мислења
- 876
- Поени од реакции
- 466
Ne be pa i ti so si, blagodarnicata ti ja prepustam na tebe poso sepak si vo aerodrom od '79ta, a se nadam deka od mesniot komitet na vmro ke dobies i tapsanje po ramo.
Sent from my U8600
Значи како прво не си во населбата од 2012 ако има вистина во тоа,но еве да речеме дека има.Јас добро ја знам каква беше ситуацијата пред зонското и после зонското.Има еден тон примери за тоа и ке треба да пишувам цел ден....Само еден пример...
Паркингот кај школото Горгија Пулески.Значи кога не беше зонското немаше место игла кај да се фрли.Од кога го воведоа зонското,сега имаш паркинг колку сакаш.И сега ке ме убедуваш во спротивното????Кај ги снема сите тие возила што беа паркирани таму,а???Пропаднаа во земја????
Зонското паркирање е убава работа за културен свет и цивилизирани луге.Не е за невоспитана стока као нас па кај ке им текне да се паркира,па згора на тоа и зафака две места....
Мислиш дека некој ти го дал правото да се паркираш каде што сакаш,како сакаш и колку сакаш?????Тоа се вика во цивилизирани земји возачка култура.......
За пајакот сега да шкртнам 2-3 збора.Што мислите вие,ке изигрувате локални шерифи па ке се паркирате кај што ке ви кефне,па кога ке дојде пајакот ке се вадите на иста приказна ...а бе на 5 минути застанав.....Прошетај покрај ТЦ Бисер па да видиш колку возила застануваат на 5 минути!!!!!!
Па после пајакот ви е крив,па немало полицаец,па не знам кој друг........
Културата е нешто што се учи,а не се наследува......Сервус