Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Муабетот е класична рационализација на силуван човек.

Некој те силува анално, а ти си велиш, ако, барем потоа ќе имам редовна столица...

пријателе, работев како такси возач 7 години,, поголемо силување од возење по битолава со кабадаи и незналици - нема.....пробај да возиш 70тина км просек градска вожња па убеди ме во спротивното

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
пријателе, работев како такси возач 7 години,, поголемо силување од возење по битолава со кабадаи и незналици - нема.....пробај да возиш 70тина км просек градска вожња па убеди ме во спротивното
Е баш најде кој да зборува за хаосот во градот. Најголемата причина за хаосот се токму таксистите во Битола. Ако не ми веруваш, качи се кај новиот пазар и види што се случува.

Инаку, лесно се средува хаосот, без зонско пљачкање. Исцртај го центарот на градот со паркинг места. Секој кој што ќе се паркира настрана од исцртаното, репни го казна 300 евра. Ти гарантирам дека за една недела никој нема да се паркира настрана од тоа што е дозволено.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Е баш најде кој да зборува за хаосот во градот. Најголемата причина за хаосот се токму таксистите во Битола. Ако не ми веруваш, качи се кај новиот пазар и види што се случува.

Инаку, лесно се средува хаосот, без зонско пљачкање. Исцртај го центарот на градот со паркинг места. Секој кој што ќе се паркира настрана од исцртаното, репни го казна 300 евра. Ти гарантирам дека за една недела никој нема да се паркира настрана од тоа што е дозволено.
сигурно мислиш на ДИВИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ кои ги узурпираат ќошињата на влезот во новиот пазар,зошто овие со базна радиостаница си чуваат ред покрај веро-то

вистинските такси превозници имаат кодекс на однесување, односно правилник за работа (кој го имаат и почитуваат 2-3 такси компании во градот) и не секоја багра можеш да го наречиш таксист

хаосот во центарот на градот не го прават оние кои прават пари на тркала, закочениот сообраќај не делува позитивно на прометот на такси возачот па да прави хаос во центарот на градот

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Конечно, следната среда на 26. 06. 2013 Уставниот суд ќе ја разгледа мојата иницијатива за незаконската злоупотреба на блокатори на тркала (лисици ) и пајак возила.
Да се надеваме дека овој пат Уставниот суд ќе не спаси.
Инаку оваа иницијатива е поднесена во јуни 2011, што значи цели две години чекаше на разгледување.
Ако сакате можам да ја постирам, но голема е има 17 страни
Еве што е објавено на страницата на Уставниот суд

6. Членовите 45 до 56 од Одлуката за комунален ред во Градот Скопје („Службен гласник на Град Скопје“ бр.6/1998, 16/2001 и 5/2003) донесена од Советот на Град Скопје
Реферат У.бр.136/2011
(не)уставниот суд, ја отфрли и оваа иницијатива, јавија медиумите известија вака:
беа отфрлени иницијативите за оценување на Одлуката за комунален ред во Градот Скопје

http://www.press24.mk/sednica-na-ustaven-sud
Само не ми е јасно, зошто чекаа повеќе од две години па да ја отфрлат...
Сега зонашите можат да ни прават што сакаат....

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
По глупава работа од зонсково паркирање нема, кај човек е ограничен со триста давачки, па уште и ова.
Se slozuvam....do kolku saat im trae rabotnoto vreme na lesinarive (pajak sluzbata):mad:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Se slozuvam....do kolku saat im trae rabotnoto vreme na lesinarive (pajak sluzbata):mad:
Пајаците работат турбо 24 часа нон- стоп. Пајаците се главен и основен извор на приход на двете ЈП. Градот набави нови пајаци и сатарите - расходованите ги поправија така да сега „ стопанисуваат и поштено заработуваат “ со преку 10 градски и 2 општински пајаци

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Пајаците работат турбо 24 часа нон- стоп. Пајаците се главен и основен извор на приход на двете ЈП. Градот набави нови пајаци и сатарите - расходованите ги поправија така да сега „ стопанисуваат и поштено заработуваат “ со преку 10 градски и 2 општински пајаци
Nebare benificiran staz ke dobijat pa vo tri smeni rabotat:mad:
Me interesira ako si zitel na op.Centar dali si osloboden od plakanje parking na cela teritiorija na taa opstina kako sto vetia,i ako e taka koja e procedurata...:)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Nebare benificiran staz ke dobijat pa vo tri smeni rabotat:mad:
Me interesira ako si zitel na op.Centar dali si osloboden od plakanje parking na cela teritiorija na taa opstina kako sto vetia,i ako e taka koja e procedurata...:)
Тоа никој не го знае
Наводно секој жител на Центар може да паркира неограничено на сите паркиралишта на општинските зонаши, ама не може да паркира кој градските зонаши.
И тоа е срам и резил:
Сите граѓани се рамноправни без обзир дали живееат во Центар, Драчево, Бутел, Охрид, Дебар....
Инаку за се е крив (не)уставниот суд, тој требеше во корен да ги пресече уште 2009.
Воопшто немаше да дојде до ова - цела Македонија да е под зони. А општинскиве лешинари да ни прават симни се мурта да се качи курта

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Тоа никој не го знае
Наводно секој жител на Центар може да паркира неограничено на сите паркиралишта на општинските зонаши, ама не може да паркира кој градските зонаши.
И тоа е срам и резил:
Сите граѓани се рамноправни без обзир дали живееат во Центар, Драчево, Бутел, Охрид, Дебар....
Инаку за се е крив (не)уставниот суд, тој требеше во корен да ги пресече уште 2009.
Воопшто немаше да дојде до ова - цела Македонија да е под зони. А општинскиве лешинари да ни прават симни се мурта да се качи курта
Toa znaci sekoj pred svoja vrata....ako dobro razbrav,a ako imas potreba da odis vo gradso sobranie,op.centar i drugi instutucii vo centar,povtorno se plaka!?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Toa znaci sekoj pred svoja vrata....ako dobro razbrav,a ako imas potreba da odis vo gradso sobranie,op.centar i drugi instutucii vo centar,povtorno se plaka!?
Дури ни така не е ...
На мој пријател кој живее карши Рамстор, градските зонаши му ставија лисици а беше паркиран пред влез
Му земаа 990 денари
Зонско е голема несреќа за сите а најголема несреќа за тие што живеат во зони

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Дури ни така не е ...
На мој пријател кој живее карши Рамстор, градските зонаши му ставија лисици а беше паркиран пред влез
Му земаа 990 денари
Зонско е голема несреќа за сите а најголема несреќа за тие што живеат во зони
Pa sto kutat lugevooo,ova e strasno...se plasam deka i ul.Vodnjanska ke ja napraat zonska:mad::(

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Pa sto kutat lugevooo,ova e strasno...se plasam deka i ul.Vodnjanska ke ja napraat zonska:mad::(
Кому да се жалиш?
Пријателов, за кој пишував во претходниот пост, се карше со зонашите, потоа го викаа во полиција на „ службен разговор “.
ќе му поднеселе привична пријава
Тоа ти е Македонија на денешнината.....

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
annaja01 Beric Dondarrion Ставрогин@Sungerot Bob
И до сите мои Пријатели
Ова писмо вечерва го симнав ( и го ставив во мојата архива ) од куќичката на општинските зонаши кај Трготекстил
ЈП ЗА ЈАВНИ ПАРКИРАЛИШТА „ ПАРКИНЗИ “ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ДО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДЕЛОТ НА ЗАТВОРЕНИТЕ ПАРКИРАЛИШТА

Почитувани,

Ве известуваме дека досегашната пракса за бесплатно паркирање до 1 час и ФАМИЛИЈАРНИОТ ПАКЕТ, повеќе НЕ ВАЖАТ.
Новите одлуки за бесплатен паркинг за жителите на ОПШТИНА ЦЕНТАР важат само на ЗОНСКИТЕ ПАРКИРАЛИШТА, но претходно мораат да имаат склучено договор со ЈП ПАРКИНЗИ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР.

26. 06. 2013

Игор Стојановски
Рак. на одд. за јавни паркиралишта
( има потпис и печат )

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
annaja01 Beric Dondarrion СтаврогинSungerot Bob
И до сите мои Пријатели
Ова писмо вечерва го симнав ( и го ставив во мојата архива ) од куќичката на општинските зонаши кај Трготекстил
ЈП ЗА ЈАВНИ ПАРКИРАЛИШТА „ ПАРКИНЗИ “ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ДО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДЕЛОТ НА ЗАТВОРЕНИТЕ ПАРКИРАЛИШТА

Почитувани,

Ве известуваме дека досегашната пракса за бесплатно паркирање до 1 час и ФАМИЛИЈАРНИОТ ПАКЕТ, повеќе НЕ ВАЖАТ.
Новите одлуки за бесплатен паркинг за жителите на ОПШТИНА ЦЕНТАР важат само на ЗОНСКИТЕ ПАРКИРАЛИШТА, но претходно мораат да имаат склучено договор со ЈП ПАРКИНЗИ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР.

26. 06. 2013

Игор Стојановски
Рак. на одд. за јавни паркиралишта
( има потпис и печат )

(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom