Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.388
- Поени од реакции
- 9.298
Што не е јасно, кој е виновен?So ocekuvavte ?
Da gi osudat i obesat za den dva ?
Што не е јасно, кој е виновен?So ocekuvavte ?
Da gi osudat i obesat za den dva ?
Od kaj da znam jas koj e vinoven, ne znajs ni ti. Pretpostavuvame. Si ima red be, procedura, ne e ova tuku taka ko vo sreden vek, ke lovime vesterki.Што не е јасно, кој е виновен?
За тетовската болница која вештерка ја уловија?Od kaj da znam jas koj e vinoven, ne znajs ni ti. Pretpostavuvame. Si ima red be, procedura, ne e ova tuku taka ko vo sreden vek, ke lovime vesterki.
Vo Germanija taka sudat, denes go apsat, utre pred zid ?
I ti bi sam pravda da delis a ?За тетовската болница која вештерка ја уловија?
...има нови договорци, ама онака физички само присутни или пак ич присутни на работа, исто како да не постајат, а побајаги средства се оделуваат за нив, да речеме по 100 договорци на една болница од јавно здравство и не се баш сите медицински кадар!Џабе народов се буни, гледаш Таравари како лаже, сеуште не се примени договорците, нема покачување...епа душо, како сакаш да имаме добро здравство без персонал, секој ден бегаат сестри во странство, одат во пензија, цел терет паѓа на тие што се останати и само ги селат по разни оддели како замена.
Мора нови вработубања под итно, ама не 200, туку 1000 нови вработувања и се разбира мотивираност.
...и онколошка амбуланта во ГОБ 8ми септември се отвара за еден месец и така лажејќи поминаа веќе 10 месеци.https://plusinfo.mk/ima-terapi-a-shto-mozhe-da-gi-zameni-lekovite-koi-falat-na-onkologi-a-vo-vtornik-treba-da-pristignat-lekovite/
Лаже ко пас! Ниту се 3-4 лека, ниту доцнат само 4-5 денови ниту има заменски, а муабетот беше до велигденските празници се ќе има...
До кога со овие морбидни комбинации и шашми!?
...во овој случај треба да одговара Министерот за здравство А.Таравари и Директорот на Кардиохирургија, а не дали имало лекарска грешка, па ќе се превземало мерки.Никогаш системот и индивидуалците не се виновни. Секогаш е вниновен оној кој починал оти имал и други здр проблеми
![]()
Таравари: Починатиот пациент бил примен на Кардиохирургија, лекарите одлучиле да не се оперира - Независен Весник
Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) нема констатирано недостатоци согласно надлежностите и се предлага постапка за стручен надзор до министерот за здравство, кој формираше стручна комисија за да ги испита сите детали за починатиот пациент на Државна кардиохирургија, Т.А. од...nezavisen.mk
Две сали за држава од 2 милиона. Да ти се мочам на капацитетот!...во овој случај треба да одговара Министерот за здравство А.Таравари и Директорот на Кардиохирургија, а не дали имало лекарска грешка, па ќе се превземало мерки.
...колку може да им сече тоа паметот на менаџерот т.е Директорот на кардиохирургија со се министерот Таравари, да месец дена не работи ангиографска сала која се молерисувала, ангиографот во дефект, а да нема ниту основен материјал ,,стентови" самата кардиохирургија, тогаш ниту вработените не требале ни плата да земаат кога основна работа по што е позната кардиохирургија им била вон функција.
...семејството на починатиот 57 годишниот Тони Ангелковски треба да ги тужи двајцата и Директорот на Кардиохирургија и Министерот за здравство, па таму нека изиграваат двајцата медицински ВИП со дебилно објаснување и оправдување на нешто што е недопустливо во здравството!
...па уште јавно се правдаат како деца во градинка на учителката, пациентот не бил во животна опасност, оти болката поминала, а тоа што починал ,,не знаеле зошто, оти не дало семејството да се изврши обдукција" , ова писание на ФБ од нивна страна би требало да биде и предмет за психијатрија и пример за во учебник, еве го и оригиналниот текст:
Прегледај го приврзокот 449024
Прегледај го приврзокот 449023
Прегледај го приврзокот 449022
Прегледај го приврзокот 449021
Прегледај го приврзокот 449020
Прегледај го приврзокот 449019
Прегледај го приврзокот 449016
...според медицинските лица, инспекции, државни ревизии, министерство за здравство, лекарска комора, објаснувањето оправдано, иако пациентот починал, а семејството на починатиот виновно што не дозволиле обдукција и сега не се знае од што починал пациентот!
...важно присутни на симпозиуми, ,,едукација" на нивоу без основно морално и етичко однесување, а не пак прочитана Хипократова заклетва!