Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.933
- Поени од реакции
- 8.565
Акутна лимфатична леукемија се добива во 95% од случаите во детска возраст и повторно леков и болеста, плус пациентиве што дефилираат во репортажава ти се off topic....јас само гледам и читам не знам во моментот за кој онколошки лек се работи, затоа што не го кажаа лекот нит пациентот нит дотичната од хематологија, тој кажа само дека лекот му е за леукемијата (не кажа ни каква), а дотичната само ја спомна Авентис фирмата за кривец на дефицит на лекот, а ти сега ако вртиш литература за тоа, јас вртев да видам што договори склучиле, па наидов на
Прегледај го приврзокот 345970
,,crisantaspase"...што е поврзано со пациенти со леукемија.
Прегледај го приврзокот 345971
...тоа за политички тепих кажи им ти на нашиве пациенти што го немаат лекот, јас само ги следев денешниве вести што беше актуелна тема и си реков баш да проверам дали се искрени, инаку овој ,,тепих" не е од денес ни од вчера, а тоа пациентите си знаат на сопствена кожа на жалост, а дали нашиве соодветно препорачуваат и даваат терапија околу леукемијата тоа е нивна одговорност и срам ако грешат, не е на биџонс, таа само кажува дека не сме овци ниту трева пасиме што ги слушаме нивните оправдувања.
...во тек на Клиника за хематологија е тендер за лично обезбедување, да видиме на крај колку средства таму ќе се потрошат, нели пошто за лек немаат.
Значи убаво ти објаснив погоре што како, ако не можеш да го разбереш, на попрост начин не знам како да ти го објаснам.