Остави ги, сите земаат по некојј процент од рекламиЗначи докторско мислење, оти сме напреднале у здравство (кај нас, хех), да се користи везден пробиотик капсули наместо природни пробиотици. Ок. Со 20 врсти апчиња на креденецот, ко астронаути.
...пробиотиците како додаток на исхрана најчесто се со пократок рок на траење, а со цена доста солена, да речеме само 10-16 капсули доаѓа до 5 Е цена така? производство на пробиотик имаме и лично во државата и увоз, така!?!!
...е сега драга моја Aceso, за да се потрошат сите тие количини сите овие производители прават комерцијални акции да се трошат повеќе и повеќе пробиотици, нудејќи на медицинскиот персонал кој се во можност да препорачат пробиотик, за да им завршат количините да не ги фрлат, ете алкалоидов пробиотик диастоп рокот им е до 08.2025, а сандосниот линекс пробиотик тука исто 2025 колку количини имаат? ама ако вака се нуди на пациенти како на Patience. па и педијатриска возраст треба /не треба пиј со антибиотик „обавезно“ ќе се потрошат количините нели? и оп, ќе си добијат спонзорство за потрошените количини, а Patience. ќе си го испразни ќесето за да купи пробиотик (ова за сите пациенти не дека се однесува на
Patience).
... значи пребиотици и пробиотици или ако сакате симбиотици се доста важни додатоци на исхрана, но за препорака и конзумирање исклучиво на тие кои имаат ДОКАЖАНИ дигестивни проблеми за кои се индикација самите симбиотиците и исклучиво одредено време, а не пиј да немаш проблеми со антибиотикот, немај гајле...дали се разбираме?
...а тоа „женава“ нема да ти го коментирам, напишав доволно!
... надувувањето на стомачната празнина (абдомен) со воздух(гас) да се изведе таа нова лапараскопска метода и опасност од гасната емболија како сериозен ризик, ако ќе влезе гасот во можен повреден крвен сад дали тоа дава предност и сигурност пред класичната метода на оперирање на хернија, а да не спомнам повреда на внатрешните органи од инструментите што се внесуваат и можно крварење или во грешка сум?
...жалосно, нит знаеш што е Википедија и кој ја креира, ниту ја разбираш мојата поента на обраќање со „жена“ па веднаш „транс“ немаш никаква култура ниту поштовање, ни спрема „баба“ ако е членката баба, а тоа не се добива преку ноќ, ако го немаш од помлади години, најдобра интенција имав кон тебе, моето дебатирање со тебе заврши, жалосно млади генераци каква иднина не' чека Бог да чува! !
...благодарам за забелешката, имав и други ракописни грешки, па ги поправив, но твојата забелешка на жалост е злонамерна, а не добронамерна, секој греши на форум нели, а и тебе ти требаше време да проверишPancef е Cefixime докторка
Кај цефтриаксонот во грамови иде дозирањето. Не сте си повториле фармакологија.![]()
...не Ви личи, ама ајде форум е ова па да се насмееме, ама кога недај Боже се случи нешто кога на пациентот ќе се вметне гасот во абдоменот да се надува, па и лапараскопското вметнување на инструментот, па кога ќе се појави поради х причини хеморагија, зошто не секој пациент може со таква нова метода да ја третира хернијата, ќе се сетите на моите зборови.
Јас не проверувам, јас знам. За Вас не знам.а и тебе ти требаше време да провериш
Каква лисица си ти...благодарам за забелешката, имав и други ракописни грешки, па ги поправив, но твојата забелешка на жалост е злонамерна, а не добронамерна, секој греши на форум нели, а и тебе ти требаше време да провериш![]()
Биџи,... надувувањето на стомачната празнина (абдомен) со воздух(гас) да се изведе таа нова лапараскопска метода и опасност од гасната емболија како сериозен ризик, ако ќе влезе гасот во можен повреден крвен сад дали тоа дава предност и сигурност пред класичната метода на оперирање на хернија, а да не спомнам повреда на внатрешните органи од инструментите што се внесуваат и можно крварење или во грешка сум?
...знам дека знаеш, колку бустер дози беа две, три ?Јас не проверувам, јас знам. За Вас не знам.
Да три, зошто? Мислиш дека тоа што не си примила вакцина за Ковид 19 е причина за твоето незнаење фармакологија?...знам дека знаеш, колку бустер дози беа две, три ?![]()
Така е Биџонс. Па уште коа ќе размислиш кои се компликации можат да настанат од анестезија, најдобро пациентот на живо да го сечат....не Ви личи, ама ајде форум е ова па да се насмееме, ама кога недај Боже се случи нешто кога на пациентот ќе се вметне гасот во абдоменот да се надува, па и лапараскопското вметнување на инструментот, па кога ќе се појави поради х причини хеморагија, зошто не секој пациент може со таква нова метода да ја третира хернијата, ќе се сетите на моите зборови.
Џабе везеш. Биџи е чат бот ChatGPT. Нема многу резон. Нејзиниот одговор зависи од тоа кој фајл прво ќе го дофати од интернетот. Постот е пример за тоа и зборува сам за себеТака е Биџонс. Па уште коа ќе размислиш кои се компликации можат да настанат од анестезија, најдобро пациентот на живо да го сечат.
... а уствари, коа ќе ти текне какви се компликации можат да настанат од самата операција, зошто воопшто и да оперираме? Заеби тоа, праќај ги луѓето на бајачки, исцелувачи и оџи, тоа му е мајката, сигурно си е сигурно.
Јогуртчето 95 денари литарОстави ги, сите земаат по некојј процент од реклами
Ние ке си пиеме јогуртче, пари за фрлање немаме.![]()
... госпожа од трети кат и како посматрач на форумов просто не можеш да ме поднесеш и ми ги извртуваш зборовите, ако е нова метода лапараскопија не значи да се плука во стар бунар т.е. на класичната операција, не секој може оперативно лапараскопски да се третира, па дури и дијагностички, ејјј колку години поминаа остана иста,Така е Биџонс. Па уште коа ќе размислиш кои се компликации можат да настанат од анестезија, најдобро пациентот на живо да го сечат.
... а уствари, коа ќе ти текне какви се компликации можат да настанат од самата операција, зошто воопшто и да оперираме? Заеби тоа, праќај ги луѓето на бајачки, исцелувачи и оџи, тоа му е мајката, сигурно си е сигурно.
... не сум знаела дека постои некој што ги знае сите генерики на постоечките лекови, без грешка посебно биолошките, нели, би ти напишала колку е капацитетот на нашиот мозок во памтење на сите генерики, а тоа со нонстоп спомнување на Фармакологијата ќе бидеш експерт кога прво ќе ја знаеш фармакокинетиката, фармакодинамиката, а со тоа можната токсикологија, па после одлучи се за лекот за тераписка примена.Да три, зошто? Мислиш дека тоа што не си примила вакцина за Ковид 19 е причина за твоето незнаење фармакологија?