За скапани кампови во кои престојуваат нашите фудбалски надежи - 150 000 евра!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Eхее, вие сега дознавате каде одат спортистите на припреми и кај се сместуваат кога имаат натпревари ( на новинарите им се обраќам, за митинзи и турнири зборувам, не за БП/ЕП/СП)? Не само ФФМ, и другите федерации крадат.
Додека аранжиравме преку ПФМ, на припреми одевме во Банско, тоа не да беше крш каде што спиевме и пливавме, едноставно грозно ми е дури и да коментирам, немав ни купачите кај да ги исушам асално, еднаш суви не ги облеков, ама затоа што друштвото е интересно, некако се трпеше, па и детенце бев, многу ми беше гајле тогаш да пливам што повеќе :). Ама пак бе..
Сега последниве 3-4 години, самиот наш клуб преку агенција одиме во еден хотел во Бугарија на тромеѓето меѓу гејлада, Македонија и Бугарија. Рај е хотелов, за истите пари добиваме 5 ѕвезди хотел со 4 базени (ако сакаме 50 метра, добиваме 50, кога ќе сакаме во 25 во 25 пливаме), вода менуваат секој ден, секој си е сам во стаза, плус има камери одоздола, се снимаме и тренерот ни укажува на грешките во потезите, во техниката што е многу добра и корисна работа.

Федерациите не ни чинат, само да се грабаат пари. Еднаш бевме на натпревар во Ниш, ни земаа 55 евра за едно спиење, ние мислевме ќе одиме во хотел, тоа не однесоа приватно кај некои стари луѓе по куќи. Спиевме 5 во една соба, се распаѓаше, башка мојот кревет беше до лавабо (порано кујна било тоа :lud:) и си ја зачукав добро главата едно 4-5 пати. Мувла, влага, како бонус газдарицата влагаше на секои 15 минути ни праеше муабети, ни читаше спортски вести, ние живи утепани.

Немам повеќе коментар, со вакво инвестирање во спортот уште малку и од ИОК ќе не избркаат.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
До сега јас кога сум бил на припреми и на утакмици ... во Истатов, во Романија...немам зборови за смештајот:)
Џакузи, ТВ, 24часа топла вода ..се беше нај нај :toe:
Инаку играм за Македонија U-21 футсал:pipi:

Е сега за воа со камповиве е срамота што им се прави на децата. На таков подол начин, Хари да влече пари од нив..:nenene:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
До сега јас кога сум бил на припреми и на утакмици ... во Истатов, во Романија...немам зборови за смештајот:)
Џакузи, ТВ, 24часа топла вода ..се беше нај нај :toe:
Инаку играм за Македонија U-21 футсал:pipi:

Е сега за воа со камповиве е срамота што им се прави на децата. На таков подол начин, Хари да влече пари од нив..:nenene:
За у Истатов немам зборови.Изминатото лето бев таму на припреми а сум бил повеке пати поради футсал ,едноставно прекрасно. Телевизори,клими,топла вода,храна,постелнина и се друго на највисоко ниво. Ама тоа е хотел не е камп. 24 часа ти е се пуно равно.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ја читав статијата во Мак спот...што да кажам :toe: дебили невидени и немојте да мислите дека нешто ќе биде ,ќе се заборави за неколку дена и пак истото,пак ќе лапаат Хари и другарчињата пари и пак никому ништо...проблемот се рашава на еден и едиствен начин...СМЕНА на човекот кој не донесе до овој стадиум :tapp:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ја читав статијата во Мак спот...што да кажам :toe: дебили невидени и немојте да мислите дека нешто ќе биде ,ќе се заборави за неколку дена и пак истото,пак ќе лапаат Хари и другарчињата пари и пак никому ништо...проблемот се рашава на еден и едиствен начин...СМЕНА на човекот кој не донесе до овој стадиум :tapp:

Да те поправам!!!

Смена на ЛУЃЕТО кои не донесоа на ова дереџе!

Да не заборавиме, дека не е тој сам таму, сите околу него се исти!!!

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
i od karate federacija gi nosat tamu ne samo ovie deca site se kako hari kradi pari

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Затоа нема никад да идеме напред и ништо ќе неаме:smir:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Да те поправам!!!

Смена на ЛУЃЕТО кои не донесоа на ова дереџе!

Да не заборавиме, дека не е тој сам таму, сите околу него се исти!!!
ТАКА Е!!!
исти се и тие шо се токмат да дојдат на негово место само шо тогаш спорт нема да објавува вакви работи...

пс. срамота е ова шо се прај со децата стварно!!!

поздрав!!!

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
ТАКА Е!!!
исти се и тие шо се токмат да дојдат на негово место само шо тогаш спорт нема да објавува вакви работи...

поздрав!!!
Тоа е само твоја претпоставка. Нека дојдат на чело на ФФМ, нека поработат 5-6 години колку што е Хари, па после ќе коментираме за нив. Не е само Спорт медиум, има и други. Жал ми е што нашите телевизии се презафатени со глупава политика и никој не постветува внимание на спортот.
Инаку, никој не е видовит за да знае како ќе се одиваат работите кога би дошле нови луѓе во ФФМ. Доста веќе со стереотипни размислувања дека „кој и да дојде ќе краде“. Јас не ги оценувам функционерите по тоа кој колку украл. Битно е кој колку направил !?
Да речеме дека Хари нема проневерено ни денар од ФФМ. Што добро направил за фудбалот ???
Не треба да сме видовити за да знеме што не чека ако уште некоја година бидеме со Хари на чело на ФФМ.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Тоа е само твоја претпоставка. Нека дојдат на чело на ФФМ, нека поработат 5-6 години колку што е Хари, па после ќе коментираме за нив. Не е само Спорт медиум, има и други. Жал ми е што нашите телевизии се презафатени со глупава политика и никој не постветува внимание на спортот.
Инаку, никој не е видовит за да знае како ќе се одиваат работите кога би дошле нови луѓе во ФФМ. Доста веќе со стереотипни размислувања дека „кој и да дојде ќе краде“. Јас не ги оценувам функционерите по тоа кој колку украл. Битно е кој колку направил !?
Да речеме дека Хари нема проневерено ни денар од ФФМ. Што добро направил за фудбалот ???
Не треба да сме видовити за да знеме што не чека ако уште некоја година бидеме со Хари на чело на ФФМ.
не! то е факт!!! а сакаш да знајш зошто??? сеа че ти кажам!!!
главната болка на скопјаните е то шо прилепчанец раководи со федерација која има буџет од околу 3 милиони евра и шо тие не можат да располагаат со тие пари... јас не реков дека хари е злато. и јас мислам дека треба да се смени АМА да дојдат прави луѓе на неговото место а не криминалци и хоштаплери со досие подебело од јокозуна и со уште толку кривични пријави на нивниот грб... ај кажи дека не е така!!!
како можи тие да бидат поарни ко сакаат да се одмадзат на хари на тој начин шо се на пат да уништат клуб од македонската лига и кој е под капата на федерацијата која тие се токмат да ја водат... кажи ми ти мене зошто, ако јас стереотипно размислувам во секој број читаме како хари е крив за пропаста на фудбалот, како трифун заминал заради хари, како клубовите пропаѓаат заради хари, како врни еве две недели оти хари е уште претседател на ффм, како победа е мафијашки клуб и зато микој не сака да вложува во неа, А НИШТО ЗА ВАРДАР И МАФИЈАШКИТЕ работи кои таму се случуваат, како секој ден читаме дека мак фудбалот не можи без вардар и такви срања!
треба да признајш дека то е реалноста и дека хари е трн во око на многу луѓе кои гледаат одличен бизнис преку ффм... зошто никој во спорт не напиша за присилното влегување во просториите на ффм пред две години од здружението на грагани, зошто никој таму не напиша за тепачот омерагич, зошто никој не напиша за фалсификатот со потписите на делегатите кои без отсутни, а? зошто само спорт пишуваше дека ако фифа и уефа не суспендираат само хари че биди крив (тој беше легитимно избран и имаше уше две години да раководи), а не емил и компанија??? па тие правеа раздор, како катанец им беше цар се до моментот кога го поддржа хари и побара мир во репрезентацијата пред најважните натпревари кои се погодија баш во тој момент, а?
како сеа нишо не можиме да прочитаме за кривецот за дебаклот на ракометните репрезентации (освен канал 5) никој нема нишо кажано ни пишано, а за спорт криви биле домаќините и надморската висина:uvo:...лудница...па не игравме во боливија или еквадор, а плус и се играше во сала така да... а кривецот многу добро се знае кој е...то е една дебела с...а која седи таму 10 години и нема ништо постигнато и придонесено за ракометот (да не беше трифун ЕП и Сп само ке сонувавме).
не е само да се напиши нешо другарче... треба реално да се согледуваат работите, а не да се гледа од страната која ни одговара...

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Да го оставиме Македонски Спорт, тоа си е нивно мислење.
До сега претседателите на ФФМ(ФСМ) биле од Кратово, Охрид и Прилеп. Не знам зошто е толку битно дали претседателот ќе биде од Скопје или од друг град !? Мене ми е се исто. Не можеш да кажеш „на скопјани им пречи што прилепчанец раководи со ФФМ ...“ Колку што им пречи на битолчани, на штипјани, на струмичани ..., толку им пречи и на скопјани.
Викаш дека треба да дојдат прави луѓе на местото на Хари, а не некои хоштаплери со кривични пријави. И јас се слагам со тоа. Со кривична пријава по закон не ни може да биде претседател, освен Хари, тој е исклучок иако има кривична пресуда (условно отслужена) пак може да биде претседател.
Не знам на кој скопјанец алудираш дека има фрлено око на ФФМ, а баш ме интересира. Претпоставувам дека мислиш на Орце Камчев (не сум баш сигурен дека е скопјанец тој човек). Ни јас не сакам тој да биде на чело на ФФМ.
Ако сака некој да го победи Хари легитимно со гласови во собрание на ФФМ, ќе мора да игра уште понечисто од самиот Хари. Нема друг начин. И Бекембаурер (претседател на DFB-германски сојуз) да му биде против кандидат и сите ние 2.000.000 да сме за него, пак џабе кога поголем дел од тие 108 делегати во собранието Хари си ги држи во рака. Дел од нив му се контролори, синовите судии, после си има и претседатели на општински сојузи (како ѓубрето Илија Јовков од ОФС-Гази Баба) итн. и сите тие си имаат редовни месечни приходи од ФФМ и никој од нив не е луд да си ја пресече гранката на која седи.
Јас не сум многу оптимист околу смената на Хари. Мноооогу длабоки корени има пуштено. Дури и државата ако сака да се вмеша и ако најде криминално работење кое мислам дека го има, тогаш ќе скокне УЕФА со закани дека тоа е мешање во фудбалот бла бла .... казни, суспензии, сеење срав.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Да го оставиме Македонски Спорт, тоа си е нивно мислење.
До сега претседателите на ФФМ(ФСМ) биле од Кратово, Охрид и Прилеп. Не знам зошто е толку битно дали претседателот ќе биде од Скопје или од друг град !? Мене ми е се исто. Не можеш да кажеш „на скопјани им пречи што прилепчанец раководи со ФФМ ...“ Колку што им пречи на битолчани, на штипјани, на струмичани ..., толку им пречи и на скопјани.
Викаш дека треба да дојдат прави луѓе на местото на Хари, а не некои хоштаплери со кривични пријави. И јас се слагам со тоа. Со кривична пријава по закон не ни може да биде претседател, освен Хари, тој е исклучок иако има кривична пресуда (условно отслужена) пак може да биде претседател.
Не знам на кој скопјанец алудираш дека има фрлено око на ФФМ, а баш ме интересира. Претпоставувам дека мислиш на Орце Камчев (не сум баш сигурен дека е скопјанец тој човек). Ни јас не сакам тој да биде на чело на ФФМ.
Ако сака некој да го победи Хари легитимно со гласови во собрание на ФФМ, ќе мора да игра уште понечисто од самиот Хари. Нема друг начин. И Бекембаурер (претседател на DFB-германски сојуз) да му биде против кандидат и сите ние 2.000.000 да сме за него, пак џабе кога поголем дел од тие 108 делегати во собранието Хари си ги држи во рака. Дел од нив му се контролори, синовите судии, после си има и претседатели на општински сојузи (како ѓубрето Илија Јовков од ОФС-Гази Баба) итн. и сите тие си имаат редовни месечни приходи од ФФМ и никој од нив не е луд да си ја пресече гранката на која седи.
Јас не сум многу оптимист околу смената на Хари. Мноооогу длабоки корени има пуштено. Дури и државата ако сака да се вмеша и ако најде криминално работење кое мислам дека го има, тогаш ќе скокне УЕФА со закани дека тоа е мешање во фудбалот бла бла .... казни, суспензии, сеење срав.
е па батко незнам ни јас на кого му е битно ама ете на некого му е!!! поочигледно и не можи да биди. една организирана група (на чело со скопјанец) веќе подолго време работи на соборување на хари од чело на ффм и во последно време и не одбира начин на кој то че го изведи, па сеа му се одмаздува преку неговиот поранешен клуб (иако тој со то нема никаква врска) и мислат дека ако победа падни и биди уништена (исклучиво од МАКЕДОНСКИ ПРЕДАВНИЦИ) и хари че си поднеси оставка...лудница...а тој скопјанец и ти добро го знајш ама не ти текнува (или не сакаш да се сетиш) во моментов. да ти помогнам..то е тој шо на неколку дена пред последниот натпревар со хрватска се шеташе таму и ја плукаше репрезентацијата каде шо ќе стигне...

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
е па батко незнам ни јас на кого му е битно ама ете на некого му е!!! поочигледно и не можи да биди. една организирана група (на чело со скопјанец) веќе подолго време работи на соборување на хари од чело на ффм и во последно време и не одбира начин на кој то че го изведи, па сеа му се одмаздува преку неговиот поранешен клуб (иако тој со то нема никаква врска) и мислат дека ако победа падни и биди уништена (исклучиво од МАКЕДОНСКИ ПРЕДАВНИЦИ) и хари че си поднеси оставка...лудница...а тој скопјанец и ти добро го знајш ама не ти текнува (или не сакаш да се сетиш) во моментов. да ти помогнам..то е тој шо на неколку дена пред последниот натпревар со хрватска се шеташе таму и ја плукаше репрезентацијата каде шо ќе стигне...
За Панчев претпоставувам мислиш? Тој имаше интервјуа за хрватски весници. Нема шанса тој да биде на чело на ФФМ. Не знам ни дали има соодветни квалификации за тоа место (високо образование претпоставувам дека треба).
Јас освен за Орце Камчев немам слушнато шпекулации дека некој нишани накај фотељата во ФФМ.
Инаку, јас само сакам да си оди Хари. Нека одберат место него некој друг прилепчанец, ич не ми смета тоа. Нека биде Манта на пример. Или некој бизнисмен, на Витаминка газдата можда. Тој што мисли дека е способен да ја води федерацијата нека се пријави како против кандидат на Хари. Од мене ќе има поддршка. Било кој, ќе е подобар од овој сега.

Ама се тоа е џабе, Хари има пуштено длабоки корења.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
За Панчев претпоставувам мислиш? Тој имаше интервјуа за хрватски весници. Нема шанса тој да биде на чело на ФФМ. Не знам ни дали има соодветни квалификации за тоа место (високо образование претпоставувам дека треба).
Јас освен за Орце Камчев немам слушнато шпекулации дека некој нишани накај фотељата во ФФМ.
Инаку, јас само сакам да си оди Хари. Нека одберат место него некој друг прилепчанец, ич не ми смета тоа. Нека биде Манта на пример. Или некој бизнисмен, на Витаминка газдата можда. Тој што мисли дека е способен да ја води федерацијата нека се пријави како против кандидат на Хари. Од мене ќе има поддршка. Било кој, ќе е подобар од овој сега.

Ама се тоа е џабе, Хари има пуштено длабоки корења.
изгледа не си во тек со настаните... требаше емил божиновски да биде на чело на ффм, а панчев негова десна рака...всушност панчев ќе владееше, а емил ќе му беше само како параван... то лај.о скопско шо сите го нарекуваат ЛЕГЕНДА на мак фудбалот уште неможи да преболи то шо хари 2 пати го победува, па сеа не одбира средства како да му се одмазди, а кутриот нема ни мозок за на моча.е да пој, а камо ли федерација да води... па шо напрајл тој за легенда наша да биди??? ја че ти кажам!! НИШТО!!!

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
изгледа не си во тек со настаните... требаше емил божиновски да биде на чело на ффм, а панчев негова десна рака...всушност панчев ќе владееше, а емил ќе му беше само како параван... то лај.о скопско шо сите го нарекуваат ЛЕГЕНДА на мак фудбалот уште неможи да преболи то шо хари 2 пати го победува, па сеа не одбира средства како да му се одмазди, а кутриот нема ни мозок за на моча.е да пој, а камо ли федерација да води... па шо напрајл тој за легенда наша да биди??? ја че ти кажам!! НИШТО!!!
:)
Во тек сум со настаните, знам дека Емил беше човекот што се претставуваше како лидер на иницијативниот одбор. Ама не знам кој стоел позади него. Ти викаш дека тоа е Панчев. И јас сум убеден дека некој беше позади Емил, ама не сум убеден дека тоа е Панчев. За ваква работа потребна е поголема група луѓе, цела мрежа. Пред 5-6 години кога Панчев се појави како кандидат за претседател на ФФМ позади него стоеше истата група што подоцна се обиде со Емил Бошиновски како кандидат.

Не може Дарко Панчев да биде главен во таа група. Тој човек нема капацитет да биде организатор на некоја сложена работа како што е раководење со ФФМ. Панчев може да седи во кафичот негов, да вози скапи џипови и да се фали со златната копачка која патем речено заслужено си ја доби. За нешто посложено од тоа, Панчев нема капацитет.
Таа група луѓе што имаат намера да го сменат Хари, не знам кои би можеле да бидат иако мислам дека Миленко е дел од нив, а останатите се луѓе од негов тип. Тие секогаш ќе имаат некое фудбалско име - марионета, кое ќе им биде медиумски екпонирано.
Јас не очекувам дека чесни и фудбалски луѓе ќе застанат на чело на ФФМ бидејќи тие се премногу прости и наивни за да може да се избораат за таа позиција.
Криминалци во фудбалски федерации не сме измислиле ние. Бугарија, Србија, Романија ... се бетер од нашите. Нашите се ситна риба. Разликата е во тоа што Србија, Романија, Бугарија ... имаат поквалитетни лиги, се игра на многу подобри терени, имаат многу поорганизирано натпреварување.
Да беше Хари повеќе паметен ем ќе лапаше пари, ем ќе му дадеше на народот да гледа малку добар фудбал.

Гледам се воодушевуваш на тоа што Хари два пати победил некого. Хари не 2 пати уште 222 пати може да ги победи неговите противници. За тоа време додека некој се радува на победите на Хари, ќе гледаме фудбал само на телевизија и ќе бараме во архив кога некоја наша екипа последен пат поминала едно или две кола во Европски куп.

Kajgana Shop

На врв Bottom