За пуштање „бомби“ 4 години затвор

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://www.libertas.mk/уставниот-суд-одлучи-претседателот-ќ/

Чекајте малце другари, нели функционерите на ДПМНЕ се чисти пред законот, нели нема што да кријат, зошто ваква промена и зошто баш сега?

Овој дел ми е најсмешен од образложението:
во иницијативата се бара целосно укинување на Законот затоа што ги става граѓаните во нееднаква положба, некои да можат, а некои да не можат да добијат помилување, што е спротивно со правото кое им е загарантирано со Уставот.

Стварно, каква е ваа нееднаквост, сите да имаат право на помилување, и убиици осудени на доживотен, и силувачи и педофили, све бре!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.340
Чекајте малце другари, нели функционерите на ДПМНЕ се чисти пред законот, нели нема што да кријат, зошто ваква промена и зошто баш сега?
Ова прашање ќе биде легитимно, кога Иванов ќе помилува или аболира некој функционер на ВМРО-ДПМНЕ.

W

wicked_1

Гостин
http://www.libertas.mk/уставниот-суд-одлучи-претседателот-ќ/

Овој дел ми е најсмешен од образложението:
во иницијативата се бара целосно укинување на Законот затоа што ги става граѓаните во нееднаква положба, некои да можат, а некои да не можат да добијат помилување, што е спротивно со правото кое им е загарантирано со Уставот.

Стварно, каква е ваа нееднаквост, сите да имаат право на помилување, и убиици осудени на доживотен, и силувачи и педофили, све бре!
Бајаѓи одвратно и психопатски е ова што го прават, баш за вакви политички преседани пишав претходно, оваа ќе е нова практика кај нас изгледа..
Замисли колку треба да си мрднат да буткаш вакви легислативни промени за да се заштитиш ако те во некој случај осудат., па после ќе дојдат дежурните волови тука и ќе зборат за уставност, државност и соросоиди. :pos:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ова прашање ќе биде легитимно, кога Иванов ќе помилува или аболира некој функционер на ВМРО-ДПМНЕ.
А зошто се носи баш во овој момент, кога се неминовни обвиненија баш за кривични дела поврзани со изборите против бивши и сегашни владини функционери?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.340
А зошто се носи баш во овој момент, кога се неминовни обвиненија баш за кривични дела поврзани со изборите против бивши и сегашни владини функционери?
Од иста причина заради која некој купува оружје. Ама тоа не прави од секој што купил пушка убиец.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
да не биде касно после, а? судот ги осудува, а иванов ги помилува. од една врата во затвор влези, одма од друга излези. затвор не ги држи.

Од иста причина заради која некој купува оружје. Ама тоа не прави од секој што купил пушка убиец.
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: ??????

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.340
да не биде касно после, а? судот ги осудува, а иванов ги помилува. од една врата во затвор влези, одма од друга излези. затвор не ги држи.

:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: ??????
Ти ако очекуваш дека некој од функционерите ќе лежи во затвор и сега ти е касно. Овој механизам е само за да се смират и тие што се пониско во структурите.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Ти ако очекуваш дека некој од функционерите ќе лежи во затвор и сега ти е касно. Овој механизам е само за да се смират и тие што се пониско во структурите.
Амо топовско месо лежи по затвори. И жртвите на локалните партиски моќници со преќутен амин од врвот. Ама сега ако не им дојде крајот на локалните “ Вмровски фаци“, ништо од бизнисот. :(

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Мене ова повеќе ми изгледа дека пополека се спремаат некој да свири на клавир и ова е веќе крајна мерка.

Зошто инаку би носеле нешто вакво ако се убедени дека нема да одат во затвор.

Мислам дека пополека но сигурно Груевски веќе губи контрола посебно после вчера.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.340
Амо топовско месо лежи по затвори. И жртвите на локалните партиски моќници со преќутен амин од врвот. Ама сега ако не им дојде крајот на локалните “ Вмровски фаци“, ништо од бизнисот. :(
Не може во услови на војна да размислуваш на кадровски реконструкции. Плус, ако се прашувам јас локалните моќници треба да се најдат во немилост на Груевски отпосле. Не во немилост на Катица.

Груевски, ако дозволи макар на еден портир во партијата да му фали влакно заради Катица, си има потпишано крај без разлика на овие избори. Мило ми е што е свесен за тоа и што си обезбеди механизам за тоа да го направи, без да му се качуваат на кур за притисок врз судство.[DOUBLEPOST=1456324112][/DOUBLEPOST]
Мене ова повеќе ми изгледа дека пополека се спремаат некој да свири на клавир и ова е веќе крајна мерка.

Зошто инаку би носеле нешто вакво ако се убедени дека нема да одат во затвор.

Мислам дека пополека но сигурно Груевски веќе губи контрола посебно после вчера.
Затоа што ако Иванов аболира некој Станко, никој нема да го стави тоа во извештај. Ако судот не го осуди, иако Станко има ставено потпис на документ, тоа ќе влезе во извештај. Притоа Станко не е Гордана.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Не може во услови на војна да размислуваш на кадровски реконструкции. Плус, ако се прашувам јас локалните моќници треба да се најдат во немилост на Груевски отпосле. Не во немилост на Катица.

Груевски, ако дозволи макар на еден портир во партијата да му фали влакно заради Катица, си има потпишано крај без разлика на овие избори. Мило ми е што е свесен за тоа и што си обезбеди механизам за тоа да го направи, без да му се качуваат на кур за притисок врз судство.
ми изгледа како да пишуваш за некоја мафијашка организација, а не за политичка партија. всушност и нема многу разлика многу во делувањето на мафијата и вмро-дпмне.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Не може во услови на војна да размислуваш на кадровски реконструкции. Плус, ако се прашувам јас локалните моќници треба да се најдат во немилост на Груевски отпосле.
Не ни визирав СЈО во постот. СЈО нека си работи што има да работи.

ми изгледа како да пишуваш за некоја мафијашка организација, а не за политичка партија. всушност и нема многу разлика многу во делувањето на мафијата и вмро-дпмне.
Доброутро. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Не заебавајте, Миле цело време својот газ го подметнуваше, буквално девојка за сите травестии, на Грујо му беше (за избори буричкање у вреќи - он, за плацот на Грујо - он требаше мислење да даде, али таа од општина ја метсеа, за шамарање на Жерновски, пак он... и да не набројувам). Зарем овој мултиталент не заслужува барем едно вакво, какво-такво, осигурање?
Неќеме да се распее, нели?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.340
Основнa градивна единица на секоја успешна структура е лојалност. Било да се работи за партија, мафија, држава, компанија.
Не ни визирав СЈО во постот. СЈО нека си работи што има да работи.
Одлуката за која збориме е директно поврзана со СЈО. И им покажа на доста луѓе дека врвот ќе си стои на ветеното. Другото, пред локални избори. Кои и не се така далеку.

Kajgana Shop

На врв Bottom