T
Tetro
Гостин
Дали ова однесување на обезбедувачите и полицијата е оправдано?
Не е во ред , но исто така не ми се допаѓа тоа што го напрвија македонските навивачи во авионот на пат кон литванијаДали ова однесување на обезбедувачите и полицијата е оправдано?
http://www.youtube.com/watch?v=QBvCPNSdXaQ
1.Обезбедувањето пробуваше одземање на националната гордост.Глупост е да се бориш за нешто твое?Организаторите во правилникот имаат ставено забрана за големи покривни знамиња. не релевантно дали нас ни се допаѓа или не,така стои правилото. Сега нашите запнаа и на обидот на редарите да воспостават контрола возвратија ко обезбедувањето да ни ја напаѓа националната гордост,што е глупост невидена. па уште нашите сакаа навивачи од литванија да им помогнат со знамето да го префрлиме и врз нив.
Најглупо е што навивачите,таа стока што беше таму добиваат подршка од тука и луѓе се палат дека сме се степале таму и сме го "одбраниле знамето. тапа муабет. замислете ние да организираме првенство и да ставиме такво правило за големи знамиња, и да дојдат хрвати или срби и да сакаат да обесат 100метарско знаме на трибина во борис трајковски? дали и тогаш ке викаме дека не треба да ги уапсат цајканите ако прават бељи?
најкриво ми е што оваа прекрасна слика за нас направена од Хероите во Литванија,за момент ја уништи некој џган од улица собран и однесен во литванија веројатно со врски. Да се тепаш и да кршиш во авион! алооо
Обезбедувањето беше фер и коректно.Полицијата беше прекултурна,а тоа што дел од Комити пробаа да се прават мангупи без повод тоа е друга причина.Си има правила и прописи и тие мора да се почитуваат.Зошто Европа да не гледа како дивјаци,примитивци и стока?Само ние успеавме да направиме тепачка за време на цело Европско првенство.Треба да сме горди на тоа?Фемили и Комити отидоа со реквизити на своите клубови,па до толку ли се кретени мајке му.Не игра Мзт или Вардар,туку македонска репрезентација.1.Обезбедувањето пробуваше одземање на националната гордост.Глупост е да се бориш за нешто твое?
2.Стока велиш за навивачите...претпоставувам дека стадион/спортска сала е нешто во кое не си/ретко си присуствувал(а).Никој не се степа таму ако го виде видеото ,туку само си го вратија знамето од обезбедувањето.
3.Џганот 100-150 навивачи (кои не беа со врски отидени) навиваше многу погласно од 400 отидени на шопинг.Без разлика на ситуацијата во авионот (која не ја оправдувам и јас) беа подобар избор за на трибини.
Одат шминкери и партиски потрчковци а не одат правите навивачи не отидовме преку 30 души од Куманово,Велес и Тетово за да отидат некој што работеле телефоните по партиски луѓе..затоа вчера се виде сами во сала беа Русите беа помалце многу пати па не запеаа еднаш Ламбе и остали естрадни звезди одат со тој авион што беше гратис да не немаат пари да дадат да одат цц..Обезбедувањето беше фер и коректно.Полицијата беше прекултурна,а тоа што дел од Комити пробаа да се прават мангупи без повод тоа е друга причина.Си има правила и прописи и тие мора да се почитуваат.Зошто Европа да не гледа како дивјаци,примитивци и стока?Само ние успеавме да направиме тепачка за време на цело Европско првенство.Треба да сме горди на тоа?Фемили и Комити отидоа со реквизити на своите клубови,па до толку ли се кретени мајке му.Не игра Мзт или Вардар,туку македонска репрезентација.
Највеќе што ме изнервира е тоа што навивачи од Куманово и Велес беа вратени,а на нивно место беа ставени некои скопски педери и лигуши,блиски до власта .Затоа никогаш не сум го сакал Скопје и скопските лигуши.Само нивното да влезе,само кај нив да се гради,само тие да одат на натпревари гага.Цело време се форисраат скопски навивачки групи и на нив им се даваат бесплатни карти и превоз,а за другите што ќе остане.Неможе на Комити да им се понудат 150 карти,а на Чкембари 5 карти!!Башка што одат гага плус и не посрамотуваат низ цела Европа.Тоа е тоа, за едни државата е мајка,а за други маќеа.Се надевам следен пат кога ќе има натпревар на репрезентација во Куманово ќе има бојкот од страна на навивачите.Неможе некои скопски полициски гомнари да изиграваат шерифи и да ставаат свои луѓе на спискови.
Овој клип е доволен да се покрене постапка и некој да лети од работа.Ова не е првпат.
Не знам само како се крена толкава фама околу случајов; мене ми беше сево ова јасно уште додека го гледав натпреварот. Но, очигледно нам ни одговара сегде да бараме “душмани“ и “негатори“ - одлика на мали (по дух) и искомплексирани луѓе.Организаторите во правилникот имаат ставено забрана за големи покривни знамиња. не релевантно дали нас ни се допаѓа или не,така стои правилото. Сега нашите запнаа и на обидот на редарите да воспостават контрола возвратија ко обезбедувањето да ни ја напаѓа националната гордост,што е глупост невидена. па уште нашите сакаа навивачи од литванија да им помогнат со знамето да го префрлиме и врз нив.